Balonare

BalonareRegulile alimentaţiei sănătoase, un stil de viaţă echilibrat, de asemenea, mişcarea regulată este foarte importantă. Astfel, putem să eliminăm în mare parte tulburările digestive ca şi constipaţia, diverticuloza, sindromul de colon iritabil sau fenomenul de balonare. În plus, o cură de curăţare adecvată ce introducem în nutriţie oferă un ajutor perfect organismului, ca detoxifierea să fie complexă, astfel procesele digestive nu consumă mai multă energie decât este necesar.

În timpul digestiei sănătoase se produc gaze intestinale în mod natural, eliminarea lor poate fi neplăcută, dar nu cauzează simptome grave. Dacă cantitatea gazelor creşte în exces şi eliminarea lor cauzează alte simptome (crampe, dureri abdominal), ne pot face viaţa amară.

Apariţia frecventă a fenomenului de balonare poate cauza probleme serioase în orice domeniu al vieţii, şi nu vorbim de simptomele care le însoţesc. Din păcate această balonare poate să apară şi când urmăm o alimentaţie sănătoasă, astfel cura de curăţare adecvată este un pas eficient pentru toată lumea şi este un ajutor real pentru viaţa de zi cu zi.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

Ce este fenomenul de balonare şi ce cauzează?

Gazele care se produc în exces numim balonare, care nu numai că ne face viaţa amară, dar eliminarea lor cauză neplăceri, exercită o presiune asupra abdomenului, cauzând dureri mai mici sau mai mari. Balonarea cronică pe lângă că provoacă simptome neplăcute, poate genera probleme de integrare în societate, deoarece omul care trage vânturi nu se socializează cu plăcere sau chiar comunitatea în sine îl respinge datorită “contribuţiilor” insuportabile.

Din păcate, impactul şi simptomele care însoţesc fenomenul de balonare sunt foarte greu de ascunse, astfel putem să aflăm în situaţii penibile din această cauză.

Producerea în exces a gazelor poate să fie ocazional, care este cauzat cel mai frecvent de alimentele consumate. Astfel de aliment care produce gaze este fasolea uscată şi alte legume păstăioase, diferite crucifere (varză, varză creaţă, broccoli, conopidă), familia liliaceae (usturoi, ceapă roşie, praz), legume rădăcinoase (sfeclă, ridichi), drojdie, grâu. În majoritatea alimentelor care cauzează balonare, descompunerea carbohidraţilor prezintă o problemă, pentru care nu sunt disponibile enzimele adecvate, astfel se descompun în colon.

Balonarea cronică poate avea două cauze principale: prima este înghiţirea aerului în timp ce mâncăm (aerofagia), al doilea este putrezirea alimentelor în intestine, când lipsesc sau se află în cantitate mică enzimele necesare pentru digestia alimentelor, astfel digestia se petrece în colon, prin putrefacţie, descompunerea prin intermediul bacteriilor, în timp ce se produc gaze intetinale.

Analiza compoziţiei gazelor ce se elimină poate să ne ajute să aflăm despre care este vorba, în primul caz compuşii sunt azotul, oxigenul, dioxidul de carbon, în al doilea caz monoxid de carbon, hidrogen şi metan.

La ultimul caz, digestia alimentelor în stomac şi în intestinul subţire nu se începe într-un mod adecvat, astfel în intestinul gros au loc procese de fermentare nedorite. De obicei, metabolizarea unor alimente nu se produc cu ajutorul enzimelor specifice şi nu în locul potrivit, ci cu colaborarea bacteriilor şi ciupercilor are loc un fel de proces de putrefacţie, care are un produs secundar ca metanul, dioxid de carbon, hydrogen, etc.

Nu trebuie să omitem nici paraziţii din enumeraţie, deoarece prezenţa lor cauzează balonare, cazul principal fiind proliferarea agenţilor patogeni care perturbă procesele de digestie sau cauzează inflamaţie în diferite părţi ale intestinului.

De asemenea, problemele complexe de tulburări digestive (sindromul de colon iritabil, boala Crohn, diverticuloza) de multe ori provoacă balonare. În acest caz, în urma fenomenului de constipaţie fecalele se blochează în intestine unde se produce putrefacţia cu ajutorul bacteriilor şi se produc gazele intestinale.

Pe baza acestora putem să relatăm faptul că nu numai apariţia tulburărilor digestive în timpul curăţării intestinului, ca şi sindromul de colon iritabil sau diverticuloza dar şi o balonare semnalează că este timpul pentru o cură de curăţare. Un astfel de program de detoxifiere elimină în totalitate gunoiul civilizaţiei noastre depozitat în organism, precum şi paraziţii.

Prevenire şi tratare

Pentru a preveni fenomenul de balonare merită să mestecăm bine alimentele consumate şi să amestecăm cu salivă, astfel promovăm procesele de digestie. Dacă intestinele noastre sunt sensibile sau reacţionăm neadecvat la alimentele care cauzează flatulenţă, trebuie să rărim consumul lor sau să reducem cantitatea consumată.

Pentru a preveni simptomele neplăcute să consumăm ceaiuri medicinale care reduc formarea gazelor şi/sau ajută la eliminarea lor (anason, fenicul, mentă). În cazul convulsilor ne ajută anticonvulsivantele.

Producerea gazelor dacă ne fac viaţa amară pe termen lung, merită să eliminăm agenţii patogeni de care nu suntem conştienţi că există în intestinele noastre cu o cură de curăţare.

Este foarte importantă menţinerea şi/sau restabilirea echilibrului florei intestinale. Pentru a restabili regulile digestiei este necesar prezenţa bacteriilor, ciupercilor care iau parte în aceste procese. În caz de nevoie să administrăm pre- şi probiotice sau să consumăm alimente probiotice.

Curăţarea regulată şi menţinerea în stare bună a intestinelor, eliminarea deşeurilor apărute, ameliorarea inflamaţiilor, sănătatea mucoasei este garanţia pentru ca enzimele necesare pentru descompunerea diferitelor carbohidraţi să se producă în intestinul subţire, în perioadă şi în cantitate optimă.

Să respectăm regulile alimentaţiei sănătoase şi pe termen lung, astfel putem să menţinem sănătatea intestinelor, precum şi condiţiile unei digestii şi absorbţii optime. O nutriţie adecvată conţine în mare parte fibre (digerabile şi nedigerabile), alimente crude, alimente vii şi bogate în nutrienţi (vitamine, minerale, antioxidanţi).

Multe alimente crude conţin fibrele necesare pentru digestia carbohidraţilor, dar care se descompun în timpul gătitului. De aceea, alimentele care produc flatulenţă merită să le consumăm în stare crudă sau uşor călite, nu fierte.

Aceste sfaturi enumerate se pot respecta simultan cu utilizarea unei cure cuprinzătoare şi complexe de curăţarea intestinului, care deserveşte în acelaşi timp curăţarea intestinelor, aportul de fibre şi aportul de nutrienţi importanţi.

Citeşte mărturiile clienţilor despre cura de curăţarea intestinului Clean Inside, în ce măsură a schimbat bunăstarea, digestia lor şi cum a ameliorat simptomele neplăcute (ex. balonare)

Această cură de curăţare fantastică conţine într-un pachet tot ce are nevoie organismul pentru un program de detoxifiere adecvată. Se ameliorează senzaţia de balonare, alungă paraziţii din organism, se elimină constipaţia, precum şi putem să luăm rămas bun de tulburările digestive de origine diferite, cu mare varietate de simptome şi de alte probleme intestinale.