Sunteţi curat pe dinăuntru?

Ce înţelegem sub denumirea de curăţare intestinală şi curăţarea colonului?
De ce este atât de important acest lucru pentru organismul uman?

Este bine cunoscut faptul că, curăţarea intestinală şi detoxifierea organismului, sunt indispensabile în refacerea şi păstrarea sănătăţii organismului. Înainte însă de a ne decide lângă una dintre nenumeratele posibilităţi de detoxifiere, trebuie să cunoaştem clar procesele principale ale curăţării intestinelor şi ale detoxificării organismului şi cum funcţionează aceştia.

 • ParasicPastilele Parasic®, suplimentul antiparazitar detoxifică ficatul şi ajută la eliminarea agenţilor patogeni, printre care se află paraziţii intestinali şi oulă, larvele acestora, din intestinul gros şi din alte părţi ale corpului.
  Mai departe...
 • Amestecurile de plante medicinale sunt folosite cu succes de mii de ani pentru eliminarea şi distrugerea paraziţilor. Produsul Parasic® este o combinaţie perfectă de 17 plante de înaltă calitate, care au fost folosite, în mod tradiţional pentru eliminarea paraziţilor, ouălor şi larvelor din organism. Este eficient, dar se poate folosi în condiţii de siguranţă, nu încarcă organismul adult. (Pentru copii recomandăm Para​sic​ Jr.®!)
 • CleanInsideCurăţătorul intestinal Clean Inside® este un supliment din fibre ce curăţă colonul de depunerile toxice acumulate.
  Mai departe...
 • Continuarea folosirii Curăţătorului intestinal Clean Inside® menţine tubul digestiv curat, împiedicând aglomerarea acestuia cu mucus, toxine şi deşeuri metabolice. Ajută la păstrarea curată a colonului şi permite circulaţia uşoară şi eficientă a deşeurilor, prin crearea în intestine a unei mase spongioase şi gelatinoase. Prin dilatarea şi absorbţia de lichide, se împrăştie şi desprinde depunerile toxice din cutele şi fantele colonului.
 • Slim TeaUltimul pas este Slim Tea®, ceaiul din plante medicinale care detoxifică şi asigură un scaun regulat.
  Mai departe...
 • Are un efect laxativ asupra intestinelor, iar în acelaşi timp promovează procesul de detoxifiere. Are un efect calmant asupra sistemului nervos, este o băutură ideală înainte de culcare. Nu conţine cofeină.

Programul Clean Inside şi Programul ToxiClean

Secretul succesului Programului de Curăţarea Colonului Clean Inside şi al Programului de Detoxifiere ToxiClean se datorează faptului că au fost dezvoltate prin utilizarea celor mai moderne metode de cunoştinţe ştiinţifice.

Aveţi posibilitatea de a le achiziţiona cele mai preferate cure de dezintoxicare şi curăţare a colonului acum cu o reducere de 27-40%. Nu rataţi această şansă!

239 RON sau 299 RON (în funcţie de cantitatea comandată) – contra acestei sume acum puteţi să folosiţi şi Dumneavoastră programul de curăţare a colonului Clean Inside. Administrarea produsului Clean Inside este uşor de urmărit, sigur, eficient şi lângă toate acestea are şi un gust plăcut.

ACUM ŞI AICI – comandaţi cura de curăţarea a colonului CLEAN INSIDE!

Dacă aveţi întrebări în legătură cu Programul de curăţare intestinală Clean Inside, sau curăţarea colonului, pe această pagină veţi primi toate răspunsurile, respectiv aici puteţi găsi toate informaţiile legate de componenţii curei de detoxifiere intestinală şi despre curăţarea interioară în general.

Aruncaţi o privire la miile de opinii ale clienţilor, atât de mulţi de oameni sigur nu greşesc!

Programul Clean Inside
Programul Clean Inside
EU flag Licență OHVBPKV/7764/Kr

239 Ron / buc.

3 bucăţi: 717 Ron

30 % reducere la pachetul al 3-lea

Ofertă

259 Ron / buc.

2 bucăţi: 518 Ron

20 % reducere la pachetul al 2-lea

299 RON / buc.

1 buc.: 299 RON

Ingrediente naturale Nu conţine GMO calitate elveţiană Garanţie de 60 de zile Rezultate medicale
Descriere detaliată

Cura ToxiClean – complementarea programului de curăţare intestinală prin Clean Inside

Detoxifierea completă în zilele de azi, poate fi atinsă în exclusivitate numai prin utilizarea concomitentă a Programului Clean Inside pentru curăţarea colonului şi al Programului ToxiClean pentru detoxifiere , deoarece după curăţarea intestinală, urmează dezintoxicarea. Acum, primul Program de ToxiClean puteţi să achiziţionaţi împreună cu Programul Clean Inside, cu o reducere de 25%!

Prezentarea programului de curăţare intestinală Clean Inside:

Ce vă pot furniza produsele Clean Inside pentru curăţarea colonului?

Cura Clean Inside pentru curăţarea colonului, conţine trei produse având următoarele scopuri: atingerea curăţării complete a colonului, realizarea dezintoxicării şi menţinerea unui organism sănătos şi vital.

Primul produs Clean Inside pentru curăţarea colonului, ceea ce este un supliment cu conţinut de fibre vegetale – răspunde de curăţarea colonului şi pentru împiedicarea formării unor noi depuneri de toxine prin conţinutul de fibre din plantele medicinale. Programul Clean Inside a fost inventat pentru administrare zilnică: pentru că, curăţarea colonului este un proces permanent, împiedicând acumularea toxinelor, reziduurilor digestive şi ale substanţelor de mucus intestinal, în sistemul digestiv. Programul Clean Inside asigură starea curată a intestinului gros, eliminarea materialelor fecale şi totodată facilitează mişcările libere ale intestinelor.

Pe parcursul curăţării colonului, fibrele vegetale sunt responsabile pentru menţinerea echilibrului florei intestiinale. Pe lângă acestea fibrele absorb în mod eficient substanţele toxice, în aşa fel încât în urma acestui proces lumenul intestinal va conţine o masă de substanţă gelifiantă. Această masă se comportă ca un burete: absoarbe apa consumată. Totodată curăţarea colonului, descompunerea reziduurilor şi ale toxinelor se va realiza şi în plicile colonului. Datorită acestui proces, după curăţarea colonului, nu pot înmulţi şi răspândi cei mai periculoşi duşmani ai florei intestinale – paraziţii şi bacteriile patogene.

Pe durata curei de curăţare a colonului cu Clean Inside, capsula Parasic anti-parazitar răspunde de curăţarea intestinală. Aceasta este un supliment nutriţional, care pe lângă curăţarea colonului, îndepărtează paraziţii şi ouăle acestora şi din celelalte părţi ale organismului. Omenirea foloseşte de mii de ani combinaţii de plante medicinale, cu scopul eliminării paraziţilor din organism şi respectiv al dezintoxicării, astfel efectul acestora este recunoscut în mod general. Parasic-ul este extrem de eficient, compus dintr-o combinaţie de plante medicinale din care fiecare plantă are efect antipaarazitic pe care şi strămoşii noştrii au folosit pentru a îndepărta paraziţii din organism şi pentru a distruge ouăle sau larvele acestora. Parasic-ul este un produs eficient, care nu are efect toxic asupra organismului uman, astfel este absolut sigur.

Al treilea component al Programului de detoxifiere Clean Inside este Ceaiul Slim, care elimină toxinele din organism după curăţarea intestinală, respectiv normalizează regularitatea scaunelor. Datorită efectului laxativ al produsului, ajută procesul de curăţare. Se recomandă consumul produsului înainte de culcare, deoarece are efect calmant asupra sistemului nervos.

Ingrediente

Clean Inside®

Parasic®

Slim Tea®

Clean Inside®

Parasic®

Slim Tea®

Clean Inside®

Fibrele Psyllium
Fibrele Psyllium
(Psyllium) este una dintre principalele furnizoare de fibre vegetale alimentare. Substanţele active existente în speciile de pătlagină au efect benefic asupra funcţiilor hepatice. Utilizarea de psyllium este un ajutor eficient în tratamentul diareelor, ale gastritelor respectiv împotriva tuselor şi pe lângă toate acestea îmbunătăţeşte starea generală a organismului prin efectul de curăţare al sângelui.
Fibre de măr
Fibre de măr
Fibre vegetale uscate şi măcinate prin metode fine, bogate în flavonoizi, substanţe polifenolice, enzime, substanţe minerale şi vitamine. Are efect benefic asupra stomacului şi sintezei biliare şi asupra funcţiilor intestinale (mişcările peristaltice, curăţare intestinală, detoxicare) respectiv asupra echilibrului florei intestinale.
Fiber Aid
Fiber aid
Seminţe de in
Seminţe de in
(Linum usitatissimum) Principalele substanţe active ale seminţei de in, atenuează simptomele colitei, gastritei şi ale diebetului zaharat. Seminţele (lini semen) sunt spălate în apă călduţă astfel obţinându-se o substanţă mucoasă, care este eficientă în tratamentul gastritei şi colitei. Turta care rămâne după presarea seminţei poate fi folosită pentru tratamentul diferitelor afecţiuni inflamatorice.
Pudră de aromă de banană
Pudră de aromă de banană
Inulină
Inulină
Inulina este un carbohidrat complex, prezentă în multe specii de plante. Nu este digerabilă, este o fibră vegetală solubilă în apă. Are proprietăţi prebiotice, cu efect benefic asupra florei intestinale.
Praf de portocale
Praf de portocale
Portocalele (Citrus sinensis) conţin flavonoizi, vitamine şi antioxidanţi. Datorită numeroaselor substanţe cu efect benefic este antiinflamator și antibiotic.
Fibre de portocale
Fibre de portocale
Fibrele din portocale au efect benefic asupra funcţiilor digestive, curăţă eficient intestinele şi menţine echilibrul florei intestinale.
Făină din chimion dulce
Făină din chimion dulce
Chimionul dulce (Foeniculum vulgare) este un condiment şi totodată o plantă medicinală. În medicină este administrată pentru efectul ei împotriva tusei, colitei, împotriva balonării şi pentru îmbunătăţirea poftei de mâncare. Poate să fie de folos în tratamentul unor probleme ginecologice.
Aloe vera
Aloe vera
Stimulatorii biogeni care pot fi găsite în Aloe Vera (Aloe Vera), măresc capacitatea de reacţie şi rezistenţă a organismului. În cazul pacienţilor cu ulcer gastric sau duodenal (ulcus ventriculi et duodeni), respectiv în cazul acelora care suferă de inflamaţii ale colonului (colitis), joacă un rol important în ameliorarea simptomelor. Îmbunătăţeşte pofta de mâncare şi starea generală a organismului.
Ciuperca Kombucha
Ciuperca Kombucha
Consumul regulat de Kombucha are o serie de efecte positive, printre care contribuie la menţinerea vitalităţii organismului, alcalinizează corpul, detoxifică ficatul, favorizează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia, ajută la refacerea ţesutului conjunctiv, reduce durerile de cap, reduce timpul de digestive, ameliorează constipaţia şi creşte nivelul de energie. Societatea Americană Împotriva Cancerului afirmă faptul că, ciuperca Kombucha are un rol important în prevenirea şi tratarea diferitelor tulburări ale organismului, inclusiv chelia, insomnia, tulburări digestive, inflamaţii articulare, oboseala cronică, scleroza multiplă.
Curcuma
Curcuma
(Curcuma longa) Această plantă are o istorie de mii de ani în medicina tradiţională indiană.
Este folosită ca un digestiv, pentru diverse boli cu febră, infecţii, artrită reumatoidă şi împotriva bolilor de ficat. În medicina chinezească, de asemenea, a fost cunoscută. Chinezii au folosit pentru a îmbunătăţii circulaţia sanguina, deoarece inhibă formarea cheagurilor de sânge, astfel reduce riscul de tromboză. De asemenea, a fost utilizată pentru a atenua sângerarea şi durerile menstruale.
Linguriţa zânei
Linguriţa zânei
Linguriţa zânei (Ganoderma lucidum) este o ciupercă cunoscută şi folosită de mai mult de 2000 de ani în China. Întotdeauna era înconjurată de un mare respect şi stimă.
Este utilizată pe scară largă şi ca un remediu pentru a îmbunătăţii starea de sănătate deteriorată şi funcţionarea sistemului imunitar.
Făină din seminţe de Grapefruit
Făină din seminţe de Grapefruit
Conţinutul extractul din seminţele de Grapefruit (Citrus paradisi) are un efect foarte bun în inhibiţia proceselor de putrefacţie. Acest efect a fost cercetat de câtre mai mulţi cercetători independenţi, pe culturi de bacterii, culturi fungice, virusuri şi paraziţi. Efectul benefic asupra organismelor vii, al extractului din seminţe de grapefruit este susţinut şi de câtre rezultatele a mai multor investigaţii de laborator. Constituie un ajutor foarte bun în tratamentul a mai multor patologii gastrice.
Praf de lemn dulce
Praf de lemn dulce
(Glycyrrhiza glabra) Se recomandă indivizilor care suferă de afecţiuni ale vezicii urinare, şi ale rinichilor, celor care au probleme legate de ulcer gastric, datorită efectului mucolitic, de stimulare ale funcţiilor digestive, efectului diuretic, de curăţare a sângelui şi antiinflamator. Constituie un sprijin important în cazul ulcerelor, diferitelor tipuri de artrite, infecţiilor cu virusul herpes, al hepatitei şi al cirozei hepatice, dar are efect semnificativ şi în ameliorarea simptomelor unor patologii ale sistemului respirator.
Făină din fruct de Papaya
Făină din fruct de Papaya
Consumul fructelui de Papaya (Carica papaya) aduce o uşurare stomacului saturat, deoarece frunza, sucurile şi fructele acestuia conţine unele enzime care facilitează procesul de digestie. Poate fi folosit în mod eficient şi în tratamentul ulcerului gastric.
Anason
Anason
(Pimpinella anisum) Este o plantă medicinală cu efect pozitiv asupra funcţiilor digestive, mucolitic, antibalonare şi cu efect facilitator asupra evacuării gazelor intestinale. Are efect special în tratamentul afecţiunilor ginecologice şi andrologice.
Algele Bio-Spirulina
Algele Bio-Spirulina
Algele Spirulina conţin în cantităţi mari substanţe nutritive necesare organismului uman. Conţin o cantitate semnificativă de beta-caroten, vitamină B, vitamină E şi acid folic. Conţin în cantităţi mari potasiu, calciu, magneziu, seleniu, zinc şi fier. Pe lângă toate acestea conţin acizi graşi omega3, astfel administrarea lor ajută în prevenirea arteriosclerozei şi a altor înbolnăviri cardio-vasculare. Algele Spirulina au efect pozitiv asupra funcţiilor hepatice, influenţează pozitiv oxigenizarea celulelor, are efect antioxidant şi imunostimulator.
Pectina
Pectina
Pectina de măr este o fibră solubilă în apă. Amestecat cu apă devine o substanţă mucoasă. Pectina de măr are efect benefic asupra digestiei, curăţă eficient tractul intestinal şi contribuie la păstrarea echilibrului florei intestinale. Diminuează eficient cantitatea colesterolului din sânge. Conform rezultatelor unor investigaţii, pectina de măr are efect benefic asupra indivizilor care suferă de ulcer gastric sau colită. Pectina de măr constituie un ajutor important în eliminarea metalelor grele şi toxinelor din organism.
Stevia sau iarba dulce
Stevia sau iarba dulce
(Stevia rebaudiana) este un îndulcitor de origine naturală. De asemenea, este cunoscut efectul benefic al plantei, exercitat asupra metabolismului glucidic şi hepatic, pe lângă acestea este un antiinflamator eficient şi ajută digestia. Are un conţinut ridicat de vitamine C şi A, iar dintre substanţele minerale conţine o cantitate semnificativă de zinc, fier şi magneziu. Poate fi consumat şi de câtre cei cu diabet zaharat.

Parasic® capsule

Ceaiul verde
Ceaiul verde
(Camellia sinensis) Ceaiul verde, conţine diferite antioxidanţi cu efect general de protecţie a sănătăţii. Aceştia sunt nişte polifenoli şi flavonoizi care inhibă activitatea liberă ale radicalilor liberi. Consumul ceaiului verde scade riscul apariţiei bolilor cardio-vasculare, ale artritelor şi al bolii Alzheimer. Pe lângă acestea ceaiul verde conţine în cantităţi mari potasiu, calciu şi fluor astfel consumul de ceai verde poate să scadă nivelul osteoporozei. Datorită conţinutul lui în catechine, ceaiul verde are efect antiseptic şi antibacterial.
Capsulă (VCAPS)
Capsulă
Germeni de grâu
Germeni de grâu
(Triticum) Germenii de grâu conţin toate substanţele minerale şi oligoelemente şi dincolo de acestea se caracterizează printr-o cantitate mare de antioxidanţi şi enzime active. Datorită acestora este un antiinflamator cu spectru larg, are efect de detoxifiere şi de eliminare a substanţelor reziduale. Facilitează procesul de digestie şi creşte apetitul. Contribuie la funcţia normală a sistemului imunitar. Frunzele de grâu au un conţinut ridicat de clorofilă, astfel creşte cantitatea de oxigen în sânge.
Seminţe de dovleac
Seminţe de dovleac
(Cucurbitae semen) conţinutul de curcubitină cu efect antiparazitar, luptă fără compromisuri împotriva acestor viermi, având un efect deosebit de eficient împotriva teniei. Uleiul de seminţe de dovleac face parte din cele mai importante grăsimi vegetale, care influenţează semnificativ procesele de transport, respectiv reacţiile enzimatice, reacţiile imuno-intracelulare din organism.
Usturoi
Usturoi
(Allium sativum) usturoiul este bogat în vitaminele B şi C şi are un conţinut semnificativ de substanţe minerale (brom, cobalt, iod, magneziu, siliciu şi zinc). Consumul de usturoi amplifică eficienţa funcţionării sistemului imunitar. Caracteristica specială a lui este că stabilizează presiunea arterială, micşorând astfel riscul apariţiei bolilor cardiace. Poate fi utlizat eficient şi împotriva viermilor intestinali.
Extract de iarbă de isop
Extract de iarbă de isop
(Hyssopus officinalis) specialiştii în vindecarea cu plantele medicinale recomand isopul pentru răceli, tuse, laringite, probleme de eliminare ale gazelor intestinale, tulburări de digestie, uşurarea menstruaţiei şi tratarea crizelor epileptice. Are efect de întărire gastrică şi de diminuare a transpiraţiei. Isopul este o plantă medicinală cunoscută încă din antichitate, conform Ierbarului: „vindecă respiraţia grea, omoară viermele din stomac”.
Pau D'Arco
Pau D'Arco
(Tabebuia impetiginosa) Este un arbore autohton din America de Sud. Scoarţa copacului are o vastă utilizare de câtre localnici. Tradiţiile indiene cunosc această plantă ca antihemoragic, antiinflamator, laxativ, respectiv este folosit în cazul afecţiunilor inflamatorice ale sistemului urinar, în cazul problemelor gastrice, se foloseşte împotriva infecţiei cu ciuperca Candida şi afecţiuni cauzate de diferite specii de drojdie. Planta – datorită substanţelor active, contribuie la funcţionarea normală a sistemului de apărare a organismului, la protecţia organismului împotriva bacteriilor şi virusurilor. Datorită efectului imuno-stimulator, îmbunătăţeşte capacităţile de rezistenţă a organismului.
Mentă
Mentă
(Mentha piperita) frunzele de mentă conţin uleiuri volatile (mentol, menton, mentofuran), taninuri şi flavonoizi. De mult este cunoscut efectul benefic asupra digestiei şi asupra creşterii poftei de măncare în general. A fost utilizată şi pentru afecţiuni gastrice, biliare şi intestinale. Diminuează greaţa, în mod dovedit ajută la eliminarea gazelor intestinale, este anticolic, calmant, are efect de diminuare a cefaleei, antiseptic şi cu efect de curăţare a sângelui şi pe lângă toate acestea are efect benefic în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator. Se utilizează în tratamentul tulburărilor menstruale.
Chimionul dulce
Chimionul dulce
Chimionul dulce (Foeniculum vulgare) este un condiment şi totodată o plantă medicinală. În medicină este administrată pentru efectul ei împotriva tusei, colitei, împotriva balonării şi pentru îmbunătăţirea poftei de mâncare. Poate să fie de folos în tratamentul unor probleme ginecologice.
Armurariu
Armurariu
(Silybum marianum) Armurariul este cunoscut despre efectul de vindecare ale bolilor hepatice. Efectul de vindecare se datorează substanţei denumit silimarină existentă în seminţele plantei, care amplifică şi fortifică funcţiile hepatice, prin efectul lui de a împiedica terminarea cantităţilor de glutation sintetizat, care este o substanţă indispensabilă în procesele de detoxifiere ale organismului. Armurariul are efect antioxidant împotriva radicalilor liberi dăunători.
Cimbru
Cimbru
(Thymus vulgaris) este o plantă medicinală şi un condiment folosit de aproape 4000 de ani. Substanţele active, folosite în medicină sunt în primul rând uleiul volatil, taninele şi flavonoizii. Cimbrul este folosit ca uz extern pentru dezinfectarea rănilor, iar ca uz intern se utilizează în tratamentul problemelor digestive, faringite, laringite, tuse şi stări nevrotice.
Genţiana medicinală
Genţiana medicinală
(Gentiana pneumonanthe) facilitează secreţia gastrică, este bine cunoscut efectul de creştere a apetitului , îmbunătăţeşte în mod eficient digestia şi eliminarea bilei. Se utilizează atât pentru vindecarea problemelor legate de pofta de mâncare, cât şi pentru tulburări digestive însoţite de senzaţii de balonare, astfel se va manifesta şi efectul hepatoprotector.
Iarba mare
Iarba mare
(Inula helenium) această plantă constituie o specie deosebit de preferată în rândul herbaliştilor, datorită multifuncţionalităţii. Se utilizează în cazul scăderii apetitului, afecţiunilor renale, afecţiunilor biliare, afecţiunilor cauzate de viermi intestinali, astm bronşic şi împotriva hipertensiunii. Uleiul volatil al plantei constituie materia primă pentru medicaţii diuretice şi cele pentru facilitarea eliminării bilei. Omoară bacteriile cauzatoare de acumulări de puroi, astfel poate fi utilizat pentru dezinfectarea căilor urinare. Uşurează menstruaţia.
Salvie
Salvie
(Salvia officinalis) Salvia folosită în medicină conţine uleiuri volatile, tanine, diterpeni şi flavonoizi. Datorită multitudinii substanţelor active ale plantei, aceasta poate fi folosită pentru tratamentul a diferitelor afecţiuni. Salvia are efect xantiinflamator şi antiperspirant. Extractul plantei poate fi utilizat ca lichid de spălare pentru cavitatea orală în cazul gingivitei şi ale afecţiunilor inflamatorice ale mucoaselor de la acest nivel. Salvia totodată este cea mai bună plantă medicinală pentru tratarea bolilor sistemului respirator. Utilizarea internă se recomandă în cazul balonărilor, sau în tratamentul tulburărilor digestive.
Curcuma
Curcuma
(Curcuma longa) planta are o vechime de folosire de mii de ani în medicina tradiţională din India. Se foloseşte pentru facilitarea digestiei şi împotriva stărilor de febră, infecţiilor, afecţiuni artrice şi afecţiunilor hepatice. Este cunoscută şi în medicina chinezească. Chinezii au utilizat pentru îmbunătăţirea circulaţiei datorită faptului că inhibă formarea cheagurilor de sânge, micşorând astfel riscul apariţiei trombozelor. A fost folosit de asemenea, ca antihemoragic şi pentru tratarea problemelor legate de menstruaţie.
Măcriş
Măcriş
(Rumex) fructul şi frunzele plantei conţin în primul rând flavonoizi, iar rădăcina ca substanţa activă conţine derivati antrachinonici şi tanini. În cazul fructelor şi seminţelor se cunoaşte efectul antimicrobian al plantei. Rădăcinile pot avea pe lângă efectul antimicrobic, efect de întărire gastrică, de îmbunătăţire a funcţiilor digestive respectiv efect laxativ, în funcţie de cantitatea substanţelor active existente în ele.
Magneziu de origine vegetală
Magneziu de origine vegetală
Magneziul este o substanţă indispensabilă pentru organism, deoarece îndeplineşte rol important în metabolismul organismului şi este necesar pentru funcţionarea enzimelor. Pe de altă parte magneziul împreună cu calciul şi fosforul este un constituent important al dinţilor. Sub efectul lui creşte elasticitatea vaselor sanguine şi îmbunătăţeşte eficacitatea muncii cardiace.

Slim Tea®

Xilit
Xilit
Este un îndulcitor de origine naturală, eficient împotriva cariilor dentare, de asemenea este cunoscut şi efectul antibacterian al acestei substanţe.
Mentă
Mentă
(Mentha piperita) frunzele de mentă conţin uleiuri volatile (mentol, menton, mentofuran), taninuri şi flavonoizi. De mult este cunoscut efectul benefic asupra digestiei şi asupra creşterii poftei de măncare în general. A fost utilizată şi pentru afecţiuni gastrice, biliare şi intestinale. Diminuează greaţa, în mod dovedit ajută la eliminarea gazelor intestinale, este anticolic, calmant, are efect de diminuare a cefaleei, antiseptic şi cu efect de curăţare a sângelui şi pe lângă toate acestea are efect benefic în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator. Se utilizează în tratamentul tulburărilor menstruale.
Roiniţa
Roiniţa
(Melissa officinalis) Substanţele active ale frunzelor de roiniţă sunt uleiurile volatile, taninele, flavonoizii şi acidul cafeic. Substanţele active au efect calmant şi antiviral. Roiniţa are efect calmant asupra sistemului nervos şi asupra inimii, este o plantă medicinală cu efect anticolic, accelerează digestia şi deseori este utilizat pentru ameliorarea cefaleei, insomniei şi a tulburărilor de somn. Se recomandă îndeosebi folosirea plantei în cazuri de indigestie, hiperaciditate, greaţă şi balonări. Sunt cunoscute şi proprietăţile de a provoca transpiraţia, efectul de eliminare a gazelor intestinale, respectiv efectul stimulant asupra vezicii biliare.
Lemnul câinesc
Lemnul câinesc
(Frangula alnus) În cazul plantei lemnului câinesc medicina tradiţională foloseşte în primul rând scoarţa plantei, care are efect laxativ în formă de ceai sau extract vegetal. De multe ori este amestecat cu alte plante medicinale, care au efect de îmbunătăţire a apetitului şi de stimulare a funcţiilor digestive, folosite pentru tratarea unor afecţiuni biliare-hepatice. Planta se poate regăsi şi în amestecuri de ceai pentru obezitate şi balonări. Se mai foloseşte şi pentru tratamentul aterosclerozei, hipertensiunii şi ale tulburărilor menstruale. În afară de acestea este cunoscută şi ca vermifug.
Armurariu
Armurariu
(Silybum marianum) Armurariul este cunoscut despre efectul de vindecare ale bolilor hepatice. Efectul de vindecare se datorează substanţei denumit silimarină existentă în seminţele plantei, care amplifică şi fortifică funcţiile hepatice, prin efectul lui de a împiedica terminarea cantităţilor de glutation sintetizat, care este o substanţă indispensabilă în procesele de detoxifiere ale organismului. Armurariul are efect antioxidant împotriva radicalilor liberi dăunători.
Anason
Anason
(Pimpinella anisum) este o plantă medicinală care stimuleză digestia, este mucolitic, are efect de eliminare a gazelor intestinale şi are efect antibalonare. Are efect direct în tratarea unor probleme ginecologice şi andrologice.
Scorţişoară
Scorţişoară
(Cinnamomum verum) Lângă consumul scorţişoarei, balonarea dispare mai repede, iar pe lângă aceasta, scorţişoara poate să ne fie un ajutor în greaţă sau orice altă problemă gastrică. Amestecat cu miere, poate să joace un rol important în prevenirea apariţiei ulcerului gastric, de aceea merită încercată de câtre cei afectaţi.
Ghimbir
Ghimbir
(Zingiber officinale) prin efectele sale anticolice şi de eliminare a gazelor, are efect direct asupra funcţiilor sistemului gastro-intestinal. Efectul plantei constă în uleiurile volatile din rădăcina sa, care diminuează iritaţia mucoaselor. Are efect antiinflamator, care poate fi exploatat în cazul răcelii şi a bronşitei acute. Este larg cunoscut faptul, că ghimbirul se foloseşte în mod eficient pentru ameliorarea tulburărilor digestive, dar ne poate fi de folos şi în cazul greaţei şi a vărsăturilor. Are efect stimulant asupra digestiei şi apetitului în general.
Seminţe de in
Seminţe de in
(Linum usitatissimum) Principalele substanţe active ale seminţei de in, atenuează simptomele colitei, gastritei şi ale diebetului zaharat. Seminţele (lini semen) sunt spălate în apă călduţă astfel obţinându-se o substanţă mucoasă, care este eficientă în tratamentul gastritei şi a colitei. Turta care rămâne după presarea seminţei poate fi folosită pentru tratamentul diferitelor afecţiuni inflamatorice.
Muşeţel
Muşeţel
(Matricaria recutita) muşeţelul este denumit şi planta care este „bună de toate”. Locul primordial unde îşi exercită efectele este sistemul digestiv. Aici se manifestă cel mai intensiv efectul antiinflamator, anticolic şi de dezinfectare intestinală. Ne ajută în toate dintre următoarele cazuri: balonări, diaree, acnee, afecţiuni gastrice şi gastrită, tulburări de menstruaţie, alte simptome ale regiunii pelviene, insomnie, epididimită, febră, dureri dentare sau ale unor plăgi. Muşeţelul uşurează eliminarea materialului fecal, fără însă să provoace evenimente laxative.
Măceşul
Măceşul
(Rosa canina) efectele sale erau cunoscute şi de popoarele din antichitate, mai ales în legătură de îmbolnăvirile atrofice. Conţinutul ridicat de vitamina C al plantei, măreşte rezistenţa organismului, iar conţinutul de flavonoizi are efect antiinflamator şi antibiotic cu întărire a sistemului imunitar. Conţinutul de pectină facilitează digestia.
Coaja de portocale
Coaja de portocale
Portocalele (Citrus sinensis) conţine flavonoizi, vitamine şi antioxidanţi. Datorită numeroaselor substanţe cu efect benefic este antiinflamator și antibiotic.
Aromă de portocale
Aromă de portocale
Administrare

Curăţarea intestinală pasul 1.Curăţarea intestinală pasul 1. Curăţarea intestinală pasul 2.Curăţarea intestinală pasul 2. Curăţarea intestinală pasul 3.Curăţarea intestinală pasul 3. Curăţarea intestinală pasul 4.Curăţarea intestinală pasul 4.

Dimineaţa luaţi 2 capsule de Parasic pe stomacul gol.

După 15 minute, amestecaţi o lingură de fibre Clean Inside în 300 ml de apă.

Înainte de culcare beţi o ceaşcă de ceai Slim Tea.

Zilnic să consumaţi cel puţin 8 pahare de apă, încercaţi să împărţiţi pe durata întregei zile.

Programul de Curăţarea Colonului Clean Inside Instrucţiuni

  Primele 5 zile Zilele 6-30 Zilele 31 - 60 Zilele 61 - 90
Dimineaţa: 2 Parasic Capsule

1/2 lingură Clean Inside Fibră

4 Parasic Capsule

1 lingură Clean Inside Fibră

4 Parasic Capsule
(înafară de zilele 31 la 35)

1 lingură Clean Inside Fibră

4 Parasic Capsule
(înafară de zilele 61 la 65)

1 lingură Clean Inside Fibră

Pe parcursul zilei: Plus 8 pahare (2 litri) de apă pură de-a lungul zilei Plus 8 pahare (2 litri) de apă pură de-a lungul zilei Plus 8 pahare (2 litri) de apă pură de-a lungul zilei Plus 8 pahare (2 litri) de apă pură de-a lungul zilei
Seara: 1 ceaşcă de Slim Tea înainte de culcare 1 ceaşcă de Slim Tea înainte de culcare 1 ceaşcă de Slim Tea înainte de culcare
(înafară de zilele 31 la 35)
1 ceaşcă de Slim Tea înainte de culcareînainte de culcare
(înafară de zilele 61 la 65)

Programul de Curăţare Internă NaturalSwiss este compus din urmatoarele trei produse care contribuie la vitalitatea şi sănătate optimă a organismului în mai multe moduri diferite:

1) Clean Inside® Fibră (Curăţător Intestinal)
2) Parasic® Capsule Anti-Parazitare
3) Slim Tea® pentru regularitate şi dezintoxicare (ceai de plante)

Principalul ingredient în Curăţitorul Intestinal Clean Inside este psyllium. Psyllium este un agent natural care produce între 60 şi 70% fibre solubile- de 8 ori mai mult decât tărăţele de ovâz. Psyllium ajută la absorbţia toxinelor din colon prin formarea unui burete, a unei mase gelatinoase în intestine. Prin îngroşarea şi absorbţia fluidelor desprinde depunerile toxice din cutele şi scobiturile colonului. Un colon curat împiedică supravieţuirea bacteriilor şi a paraziţilor în deşeurile umane. Clean Inside conţine psyllium de cea mai bună calitate care se poate găsi pe piaţa actuală. Acesta este motivul pentru care Clean Inside este mai eficient decât alte produse pe bază de fibră. Pe lângă psyllium, fibrele Clean Inside conţin încă 15 plante esenţiale toate jucând un rol important în curăţirea colonului. Aceste plante sunt de cea mai bună calitate, provenind din cele mai bune surse din Statele Unite.

Folosind în continuu Curatitorul Intestinal Clean Inside păzeşte tractul digestiv de îmbăcşirea cu mucus, toxine şi reziduuri. Păstrează colonul curat şi facilitează circulaţia materiilor. Fibrele hrănesc şi menţin sănătoasă flora intestinală.

Parasic™ Anti-Parazitar este o combinaţie eficace din 18 plante de cea mai bună calitate care erau folosite în trecut la eliminarea paraziţilor, a ouălor şi larvelor din corp. Este puternic, sigur şi bine tolerat de câtre adulţi. Parasic nu este recomandat femeilor însărcinate, în perioada de alăptare şi copiilor sub 18 ani. (Pentru copii peste 3 ani este recomandat Parasic Jr.). Capsulele Parasic pot fi folosite o perioadă de trei luni la intervale de trei luni. Deşi sigură, această combinaţie este destul de puternică astfel încât este suficientă folosirea de doua până la trei luni.

Ceaiul Slim™ este parte integrantă a Programului de Curăţare Internă NaturalSwiss. Ceaiul Slim are efect laxativ asupra intestinelor şi în acelaşi timp ajută la detoxifierea nu doar a colonului ci şi a rinichilor, ficatului şi sângelui. Are efect calmant asupra sistemului nervos, fiind o băutură ideală înainte de culcare. Ceaiul Slim conţine siminichie şi este destinat curăţării pe o perioadă de trei luni la intervale de trei luni. Nu este recomandată folosirea continuă deoarece ingredinetele îşi pot pierde eficienţa asupra oraganismului. Urmând curăţării iniţiale, este recomandat doar pentru folosire ocazională sau ca parte a unui program de curăţare anual. Ceaiul Slim nu este recomandat femeilor însărcinate, în perioada de alăptare şi copiilor sub 18 ani. Este nevoie de toate cele trei produse în acelaşi timp pentru o curăţare internă puternică şi cuprinzătoare. Nu este recomandată folosirea programului pe termen lung, dar odată terminată curăţarea iniţială care normal ţine trei luni, puteţi folosi fibrele Clean Inside ca o bază zilnică. Este special recomandat în cazul în care din dietă lipseţte cantitatea necesară de fibre. Clean Inside asigură 8 grame de fibră per porţie şi se pot consuma doua porţii pe zi pe perioade lungi. Pudra Clean Inside nu provoacă dependenţă şi este complet sănătoasă.

Cum se foloseşte Programul de Curăţare Internă Clean Inside

În primele 5 zile:
Dimineaţa:
Pasul 1: Parasic Capsule

Pe stomacul gol luaţi 2 capsule de Parasic cu un pahar mare de apa.
Notă importantă: un pahar înseamnă 250 ml apă. Aveţi nevoie să beţi 8 pahare (2 litri) de apă zilnic cât timp faceţi curăţarea.

Pasul 2: Fibra Clean Inside (Curăţător Intestinal)

Aproximativ la 15 minute după ce aţi luat capsulele Parasic, treceţi la Fibra Clean Inside (Curăţător Intestinal). Folosind lingura de plastic inclusă amestecaţi ½ lingură de Clean Inside într-un pahar cu o băutură la alegerea Dvs. Este imposibil de obţinut un amestec de fibre din plante care să fie foarte bun la gust şi eficient în acelaşi timp (aproape toate ierburile sunt amare de aceea se vând în capsule). În opinia noastră pudra Clean Inside este fibra cea mai de calitate şi cu cel mai bun gust de pe piaţă, dar totuşi s-ar putea să vi se pară mai uşor de luat cu suc de fructe natural 100% , decât doar cu apă. Beţi amestecul de fibră imediat , daca îl lăsaţi să stea prea mult se va îngroşa şi veţi fi nevoit să preparaţi o altă porţie. Beţi imediat un pahar de apă plată (250 ml).

Puteţi lua micul-dejun la câteva minute după ce aţi luat fibra. Daca nu aveţi un program încărcat puteţi aştepta ceva mai mult timp după consumarea fibrei. Dacă luaţi medicamente sau alte suplimente, luaţi-le înainte sau după fibră cam cu 1-2 ore. Vă rugăm consultaţi un medic dacă nu sunteţi sigur cum să procedaţi.

Pe parcursul zilei:
Pasul 3: Apă plată

Apa este cheia absolută a Programului de Curaţarea Colonului NaturalSwiss. Pentru a face curăţarea mai eficientă trebuie să consumaţi cel putin 8 pahare de apă pură (filtrată sau îmbuteliată) pe zi. Asta înseamnă cam 2 litri pe zi. Mai mult de atât nu este recomandat decât dacă trăiţi într-un loc cu climă foarte caldă, dacă depuneţi efort fizic continuu, sau dacă transpiraţi în mod excesiv. Pentru unii poate părea mult, dar aşa cum este imposibil să curăţaţi corpul pe dinafară fără apă, la fel este de imposibil să-l curăţaţi pe dinăuntru. Fibrele şi plantele absorb foarte multă apă. De fapt, fibrele pot provoca constipaţie dacă nu este consumată cantitatea de apă adecvată.Dacă doriţi puteţi consuma în perioada programului sucuri de fructe sau ceaiuri de plante, dar acestea nu vor înlocui cele 8 pahare de apă necesare consumului zilnic.

Seara:
Pasul 4: ceaiul Slim Tea

Înainte de culcare, puneţi un plic de ceai Slim într-o cană cu apă fierbinte timp de 1-2 minute. (Nu folosiţi niciodată apă încălzită la cuptorul cu microunde deoarece ar putea distruge eficienţa plantelor din ceai). Formula speciala va ajuta la digerarea cinei, va asigura o eliminare corespunzătoare, are efect curăţător asupra ficatului, rinichilor şi intestinelor, şi vă relaxeaza corpul astfel încât să aveţi parte de un somn odihnitor. Dimineaţa este normal să simţiţi nevoia urgentă de a merge la toaletă însoţită de uşoare crampe-in special în primele câteva zile. Ceaiul Slim conţine siminichie şi funcţionează provocând uşoare contracţii în intestine, ajutând la eliminarea excrementelor, reziduurilor acumulate şi paraziţilor.

Pe parcursul zilelor 6-30
(Sau până când curăţarea este desăvărşită, ceea ce ar putea însemna şi 90 de zile.)

Dimineaţa:
Pasul 1: Parasic capsule

Pe stomacul gol luaţi 4 capsule Parasic cu un pahar de apă plată.

Pasul 2: Fibra Clean Inside (Curăţător Intestinal)

Aproximativ 15 minute după ce aţi luat capsulele Parasic, treceţi la Curatitorul Intestinal Clean Inside. Folosind lingura inclusă în recipient mixaţi 1 lingură de Clean Inside într-un pahar cu o băutură la alegere. Beţi amestecul de fibră imediat, dacă îl lăsaţi să stea prea mult se va îngroşa şi veţi fi nevoit să preparaţi o altă porţie. Beţi imediat un pahar de apă plată (250 ml).

Pe parcursul zilei:
Pasul 3: Apă plată

Ar trebui să împărţiţi apa egal de-a lungul zilei. Puteţi începe prin a bea 2 pahare de apă dimineaţa, unul cu Parasic şi unul cu fibra Clean Inside. Apoi restul de 6 pahare le puteţi bea în restul zilei. După cum a fost menţionat anterior, trebuie să beţi aproximativ 2 litri de apă pentru a ajuta fibra să lucreze, precum să funcţioneze ca un burete şi să dizolve toxinele şi să le elimine din corp.

Seara
Pasul 4: ceaiul Slim Tea

Înainte de culcare, puneţi un plic de ceai Slim într-o cană cu apă fierbinte timp de 2-6 minute. ( Nu folosiţi niciodată apă încălzită la cuptorul cu microunde deoarece ar putea distruge eficienţa plantelor din ceai). Va trebui să acomodaţi ceaiul organismului Dvs. Timpul cît infuzaţi plicul de ceai poate face o mare diferenţă a doua zi dimineaţa. Unele persoane sunt nevoite să alerge la toaletă dimineaţa doar cu o infuzie de 1-2 minute. Pe când alte persoane au nevoie de 6 până la 10 minute pentru a obţine acelaşi rezultat. În legătură cu folosirea ceaiului Slim puteţi găsi mai multe idei bune la sfaturi.

Zilele 31 - 60 sau 90

Recomandăm ca înainte de a începe a doua lună de curăţare să faceţi o pauză de 5 zile a capsulelor Parasic şi ceaiului Slim, în acest timp luând doar fibra Clean Inside. În a şasea zi începeţi să luaţi 4 capsule de Parasic şi reluaţi consumarea ceaiului în fiecare seară. Motivul pentru această întrerupere este de a oferi organismului o pauză şi de a face eliminarea paraziţilor mai uşoară, dacă încă mai sunt prezenţi, luând 4 capsule de Parasic.

Pentru mai multe informaţii intraţi pe Întrebari Frecvente

i

După ce faceți clic pe întrebarea selectată pentru a afișa răspunsul.

 • Ce este pe scurt Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului?
 • Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului este o combinţie de produse, care împreună curăţă intestinul gros de reziduurile depozitate, astfel îmbunătăţeşte funcţia şi sănătatea intestinelor şi ajută la menţinerea acestei stări. Programul este uşor de folosit, blând şi eficient. O parte a programului o constituie fibra - include fibre solubile şi insolubile, care promovează curăţarea intestinelor, eliminarea toxinelor depozitate. O altă componentă a programului sunt capsulele Parasic, care au efect antiparazitar. A treia componentă importantă este ceaiul Slim care asigură o defecaţie regulată şi normală, de asemenea conferă un somn uşor şi odihnitor. Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului este alcătuit din trei produse care nu sunt modificate genetic (non-GMO), conţinând doar ingrediente naturale.
 • Pentru ce este recomandat Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului şi Programul NaturalSwiss Detoxifiere?
 • Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului curăţă tractul digestiv, în special intestinul gros de reziduurile depozitate de-a lungul aniilor, care singuri nu sunt în măsură să se elimine. Cele trei componente ale programului ajută la realizarea digestiei optime şi la obţinerea mişcării regulate a intestinului, de asemenea elimină paraziţii intestinali şi larvele acestora.

  Programul NaturalSwiss Detoxifiere, pe de o parte realizează dezintoxicarea, pe de o altă parte asigură substanţele nutritive necesare pentru flora intestinală. În primul rând, eliberează ficatul de toxinele acumulate, chiar şi de metalele grele. O altă componentă a programului furnizează vitamine şi minerale organismului, oferă un mediu perfect pentru o floră intestinală sănătoasă.

  La prima folosire a curei, merită să începeţi cu Programul Curăţarea Colonului – adică cu Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului – deoarece printr-un tract digestiv curat nutrienţii introduşi, cu ajutorul Programului NaturalSwiss Detoxifiere, se absoarbă în organism mult mai eficient. Începerea Programul Detoxifiere chiar înainte de a termina Programul Curăţarea Colonului, putem să obţinem o dezintoxicare mai puternică şi mai completă. Combinaţia a celor două programe curăţă şi detoxifică ficatul şi sistemul intestinal, precum şi întregul organism.

 • Cât timp ar trebui să fac Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului ca să fie eficient?
 • Perioada recomandată pentru folosirea Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului este cel puţin două, trei luni, pentru cei care folosesc pentru prima dată acest program de detoxifiere. Reziduurile şi toxinele se acumulează în corpul uman în zeci de ani, ceea ce înseamnă că eliminarea acestora nu se poate efectua în câteva zile. În general o cură de două-trei luni este suficient pentru toată lumea. Cei care la început au facut a cură completă şi vor să facă o detoxifiere anuală, au nevoie doar de un singur program.
 • Voi slăbi cu Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului?
  Cât de mult?
 • Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului nu este un produs destinat slăbirii, scopul nu este de a pierde în greutate, dar pe parcursul folosirii programului, mulţi clienţi au relatat că au slăbit undeva între 1-2 kg până la 8-10 kg. Se laudă aproape toţi că au obţinut o burtă mai plată. În timp ce Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului curăţă colonul şi elimină materiile fecale, persoana respectivă scapă de câteva kg în plus. Se reduce pofta după dulciuri şi după mâncăruri grase, se diminuează foamea incontinuu, o dată ce corpul se curăţă şi nutrienţii se asimilează mult mai eficient. Dacă aţi scăpat de problema detoxifierii a corpului, o să vedeţi că deveniţi mai precauţi în alegerea alimentaţiei, de asemenea, mulţi adaptează un stil de viaţă sănătos, o dietă naturală şi fac exerciţii fizice, diferite sporturi. Acestea ajută indirect la pierdere în greutate.
 • Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului cât de uşor este de folosit de zi cu zi?
 • Programul NaturalSwiss Curăţarea Colonului s-a dovedit fiind un program sigur şi foarte uşor de folosit. Dimineaţa se administrează 2-4 capsule Parasic, şi în urmă se prepară o băutură din fibră Clean Inside, iar seara înainte de culcare o cană de ceai Slim. Fibrele şi ceaiul în sine au o aromă plăcută, dar fibra consumată cu fructe sau cu ceai, devine mult mai gustoasă, iar ceaiul se poate îndulci cu puţina miere, şi se poate varia. În timpul zilei, doar cantitatea adecvată de lichide – în special apă pură – trebuie respectată. Efecte secundare neplăcute sunt experimentate foarte rar, care trec de la sine, fără nici un tratament.
 • La cât timp se văd rezultatele?
 • Răspunsul diferă de la o persoană la alta, deoarece metabolismul fiecăruia este unic. În general după două săptămâni ne povestesc clienţii despre experienţele trăite. Sunt persoane care simt diferenţa după câteva zile, iar alţii au nevoie de mai mult timp. Primele experienţe sunt legate de schimbarea consistenţei şi cantităţii scaunului. Dacă se elimină o cantitate mai mare de fecale, de mai multe ori pe zi, deja este primul semn că programul funcţionează. Dacă culoarea, mirosul scaunului se schimbă, dacă observăm lucruri „străine”, gelatinoase în fecale, acestea sunt alte semne că organismul se purifică. De obicei, şi paraziţii se elimină cu scaun. Aceştea, de multe ori nu sunt vizibili cu ochiul liber, dar uneori se pot observa larvele. Este o experienţă generală, că după două săptămâni de folosire a curei, ne simţim mult mai energic, suntem mai rezistenţi la stres şi la muncă.
Ingrediente naturale Ingrediente naturale
Familia de produse NaturalSwiss conţine ingrediente naturale.
Nu conţine GMO Non – GMO
Noi spunem Stop modificărilor genetice. Eficienţa curelor de dezintoxicare oferite de noi, are originea în puterea naturii, iar noi ţinem de această putere.
Calitate elveţiană Calitate elveţiană
Cercetătorii noştrii au pregătit pentru Dumneavoastră, metoda pentru rezolvarea curăţării complete ale intestinelor, utilizând cunoştinţele de specialitate de înalt nivel. Secretul nostru – secretul eficienţei dezintoxicării- constă în folosirea ingredientelor naturale de calitate, modul de preparare ale produselor noştrii respectiv dozarea exactă ale acestora.
Garanţie de 60 de zile pentru returnarea sumei cheltuită Garanţie de 60 de zile pentru returnarea sumei cheltuită
Folosiţi-vă de promoţiile noastre, cumpăraţi cu curaj două-trei pachete din produsele noastre şi profitaţi de condiţiile de garanţie oferite de noi.
Constipation Remedies Magazin: No. 1 Curăţare intestinală Constipation Remedies Magazin: No. 1 Curăţare intestinală
Cea mai faimoasă revistă de specialitate a organizat o investigaţie cu privire la produsele de top ale pieţei, oponând aceştia cu următoarele puncte de referinţă:
- Eficienţă bazată pe ingrediente, şi siguranţa
- Feed back-ul cumpărătorilor despre eficienţă
- Condiţii de garanţie
- Merită banii cheltuiţi?
Nici nu se pune problema că oare noi suntem cei care conduc lista.
Detoxifiere

Până când să aplic detoxifierea?

 • Program de 90 de zile

  Program de 90 de zile

  Organismul Dumneavosatră necesită curăţare de primăvară? Se poate realiza uşor printr-o detoxifiere profundă şi completă. Poate va dura un timp mai îndelungat dar merită oboseala suplimentară. Dacă aplicaţi pentru prima dată detoxifierea sau efectuaţi aceasta anual, vă recomandăm cura de 90 de zile pentru a atinge rezultatul optim. Veţi simţi diferenţa!

 • Program de 60 de zile

  Program de 60 de zile

  Dacă aceasta nu este prima ocazie când efectuaţi detoxifiere, dar doriţi o detoxifiere mai aprofundată, datorită stilului de viaţă, datorită mediului înconjurător sau din cauza unei cure de slăbire, noi recomandăm pentru Dumneavoastră cura de 60 de zile.

 • Program de 30 de zile

  Program de 30 de zile

  Acceptaţi liniştit cu dubiu produsele care promit rezultate eficiente în interval de timp scurt. Organismul Dumneavoastră va avea nevoie de mult timp pentru a învinge toxinele acumulate. O cură fină de detoxifiere va accelera procesele de autocurăţare ale organismului Dumneavoastră, cum şi alimentaţia sănătoasă, mişcarea şi introducerea în organism a unei cantităţi adecvate de lichide. Dacă efectuaţi detoxifiere din jumătate în jumătate de an, sau mai des, soluţia este programul Clean Inside de 30 de zile.

Rezultate medicale

Programul clean inside datele rezultate din cercetǎri

Programul Clean Inside functioneaza într-adevar, iar acest lucru nu este deloc o întâmplare! În alcatuirea compozitiei s-au avut în vedere rezultatele unei cercetari stiintifice detaliate. Plantele atent selectionate care stau la baza curei cu Curatitorul Intestinal Clean Inside, au fost folosite cu succes de secole pentru o curatare regulata a organismului. Studiul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a aratat ca 4 miliarde de persoane, aproximativ 80% din populatia totala a lumii utilizeaza plante medicinale pentru întretinerea sanatatii. Urmatoarele informatii provin din rezultatele unor studii si experimente stiintifice privind componentele Programului Clean Inside

Fibrele Clean Inside®

Seminţe de inSeminţele de in (Linum usitatissimum)
Inul se cultivă peste tot în lume datorită multiplelor sale utilizări. Seminţele uscate, coapte  de in se utilizează ca medicament. Din genul inului fac parte peste 200 de specii anuale si perene.1

Utilizare: Seminţele de in sunt utilizate în tratamentul unor afecţiuni gastrointestinale, cum ar fi constipaţia cronică, colonul iritabil, diverticulita, precum şi deteriorările colonului care rezultă din utilizarea excesivă a laxativelor disponibile în comerţ.2 După ce au fost consumate, seminţele de in cresc în volum şi astfel contribuie la declanşarea peristaltismului.3 În plus, ajută la reglarea tranzitului intestinal, deoarece pot absorbi de opt ori mai multă apă decât greutatea proprie, accelerând astfel pasajul substanţelor prin intestine. Unii susţin că în timp ce trec prin intestine, leagă substanţele toxice şi le elimină din organism.4 Mai puţin cunoscut este faptul că seminţelor de in i s-au atribuit şi proprietăţi antiinflamatorii, anticanceroase, precum şi caracteristici de prevenire a bolilor cardiovasculare.5

Rezultatele cercetărilor: Numeroase studii  au demonstrat efectul benefic al seminţelor de in asupra sistemului digestiv, dar şi în reducerea colesterolului respectiv în prevenirea bolilor cardiace. Potrivit unui studiu, consumul de seminţe de in reduce în mod semnificativ LDL-colesterolul din ser.6 Un alt studiu a arătat că deasemenea poate reduce nivelul lipidelor serice şi astfel se poate  preveni îngroşarea sângelui.7 În plus, cercetările au confirmat eficienţa semintelor de in în tratamentul bolilor inflamatorii precum poliartrita reumatoidă, iar un studiu a constatat reducerea cu 31% a şansei de citokineză provocată de inflamaţia articulară.8

Notă: Utilizarea seminţelor de in necesită consumul unor cantităţi semnificative de apă pentru a preveni agravarea constipaţiei şi de a facilita defecarea.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:103.
2. Armstrong, David. Herbs That Work, Ulysses Press, ©2001, pg. 51.
3. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 329.
4. Ibid.
5. Ibid.
6. Ibid.
7. Ibid.
8. Ibid.

Făină din chimion dulceSeminţele de anason (Foeniculum vulgare)
Anasonul (feniculul), înrudită cu  pătrunjelul, provine din regiunea mediteraneană, unde şi astăzi creşte încă în sălbatice. Ca şi medicament, cel mai frecvent este utilizat în afecţiuni gastro-intestinale, flatulenţă şi inapetenţă.

Utilizare: Anasonul ajută la eliminarea mucusului din tractul digestiv şi ameliorează flatulenţa2. În concentraţii mai mari are efect spasmolitic şi s-a dovedit a fi util în ameliorarea colicilor abdominale3. Seminţele se pot consuma în caz de indigestie şi pirozis4. Ceaiul preparat din seminţe este utilizat pentru a trata colicile abdominale la copii5.

Rezultatele cercetărilor: Seminţele de fenicul conţin anetol  şi fenchone, despre care testele de laborator au arătat că dizolvă secreţiile căilor respiratorii6. Aceste două componente sunt în cea mai mare măsură responsabile de valoarea terapeutică a anasonului. Anetolul are efecte antispastice, iar fenchonul are efect de creştere al apetitului7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:15.
2. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 69.
3. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 317.
4. Foster, Steven and Hobbs, Christopher. Peterson Field Guides: Western Medicinal Plants and Herbs, Houghton Mifflin Company, ©2002, pg. 125.
5. Ibid.
6. Armstrong, David. Herbs That Work, Ulysses Press, ©2001, pg. 47.
7. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:15.

Praf de lemn dulceLemnul dulce (Glycyrrhiza glabra)
Originar din Europa de Sud-Est şi din Asia de Sud-Vest, lemnul dulce creşte în sălbăticie în multe ţări europene şi din Orientul Mijlociu1. Numai rădăcina - proaspăt sau uscat – este utilizat ca medicament. Cel mai frecvent se foloseşte pentru tratamentul inflamaţiilor mucoasei şi ca antitusiv2.

Utilizare: Lemnul dulce se utilizează ca antiinflamator, antiulceros, mucolitic, antibacterian şi antifungic3. Este folosit de multă vreme cu succes pentru tratarea ulcerului peptic4. Poate fi eficient împotriva multor boli infecţioase. Astăzi lemnul dulce  este folosit ca ingredient în medicamentele împotriva răcelilor şi gripei, şi este utilizat şi pentru a trata unele schimbări hormonale, cum ar fi menopauza5.

Rezultatele cercetărilor: Cele două componente principale ale lemnului dulce sunt glicirizina şi flavanina. Un studiu preliminar a sugerat că un comprimat masticabil de lemn dulce cu conţinut de glicirizină este la fel de eficient în tratamentul ulcerului gastric ca şi un medicament antiacid lider pe piaţă6. Studiul a arătat, de asemenea, că lemnul dulce deglicirizinat stimulează mecanismele naturale de apărare care împiedică apariţia ulcerelor prin creşterea numărului de celule mucinoase în tractul digestiv, îmbunătăţind astfel calitatea mucusului, prelungind viaţa celulelor intestinale şi îmbunătăţind microcirculatia intestinală7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:140.
2. Ibid.
3. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 511.
4. Ibid.
5. Ibid.
6. http://www.raleys.com/cfapps/healthnotesra/healthnotes.cfm?org=raleys&ContentID=2122006#Constituents
7. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 102.

Aloe veraAloe Vera (Aloe barbadensis/capensis/vera)
Este originar din Africa de Est şi de Sud, de aici a ajuns în America. Astăzi, în primul rând se cultivă în Statele Unite ale Americii şi în zonele subtropicale din regiunea Caraibelor1. Frunzele de Aloe conţin substanţe tămăduitoare ce se folosec pentru vindecarea rănilor şi ca laxativ puternic2.

Utilizare: Deşi este cunoscută mai ales pentru proprietăţile sale de vindecare a arsurilor, aloe este, deasemenea, un laxativ puternic, ce stimulează colonul3. În plus are şi proprietăţi care îl recomandă în îngrijirea pielii, are proprietăţi hemostatice, antifungice, antibacteriene şi antivirale. Folosit local, vindecă arsurile şi ajută la regenerarea celulelor4. Ingerat ajută la reducerea nivelului de colesterol, este antiinflamator, ameliorează iritaţia de  stomac şi acţionează ca laxativ5.

Rezultatele cercetărilor: Studiile clinice arată că aloe stimulează tranzitul intestinal, înmoaie scaunele şi  reduce dependenţa de laxative6. Un alt studiu a constatat că arsurile tratate cu gelul Aloe s-au vindecat într-un ritm mai rapid7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:6.
2. Ibid.
3. Armstrong, David. Herbs That Work, Ulysses Press, ©2001, pg. 3.
4. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 89.
5. Ibid.
6. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 17.
7. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 19.

Făină din seminţe de GrapefruitPectina din grapefruit
Grapefruitul conţine pectină, o fibră solubilă în apă din coaja şi miezul fructului, care în tractul intestinal formează o masă gelatinoasă1. Medicii admit că pectina din Grapefruit  reduce colesterolul. S-a dovedit a fi cel puţin la fel de eficient ca şi cele mai des utilizate medicamente de scădere a colesterolului2. Cercetătorii au descoperit că pektina de grepfrut poate preveni formarea plăcilor ateromatoase3.

Rezultatele cercetărilor: Într-un experiment colesterolul cobailor trataţi cu pektină de grepfrut a scăzut cu 40% în doar şase săptămâni4. Într-un alt studiu, animalele cărora li s-a administrat o dietă bogată în cholesterol şi pektină de grepfrut au suferit o îngustarea a arterelor de 24% faţă de 45% la animalele care pe lângă dieta bogată în cholesterol nu au primit şi pektină5. Studiile efectuate pe persoane cu hipercolesterolemii au arătat că, la cei care au folosit pektină de grepfrut (fără a folosi şi alte medicamente de scădere a colesterolului şi fără modificarea stilului de viaţă), nivelul de cholesterol total şi LDL-colesterol a scăzut, în timp ce HDL-colesterolul a crescut5.

Referinţe:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=25
2. http://www.lef.org/protocols/prtcl-049o.shtml
3. Ibid.
4. Ibid.
5. http://www.lef.org/protocols/prtcl-049o.shtml

Făină din fruct de PapayaPapaya (Carica papaya)
Papaya este un fruct originar din partea de est a Americii Centrale, si a fost cultivat cu mult înainte de sosirea europenilor. Din anii 1800 se cultivă în toate regiuni tropicale, exportatorii principali fiind Hawaii şi Africa de Sud1. Papaya este un antioxidant excelent, şi conţine nu numai vitamina E, dar şi vitamina A în cantităţi mai mari decât morcovii şi vitamina C în cantităţi mai mari decât portocalele. Papaya este, de asemenea, o sursă bogată de calciu, potasiu, fier, vitamine B şi proteine. În afară de cele amintite, papaya mai conţine papaină, o enzimă care descompune proteinele în aminoacizi precum arginina, iar acesta din urmă influenţează hormonul de creştere, creşte tonusul muscular şi ajută la scăderea ţesutului adipos2. Papaya este, de asemenea, utilizat în arsurile de stomac, indigestie şi în tratamentul bolilor inflamatorii intestinale3.

Rezultatele cercetărilor: Cercetările arată că papaina poate fi eficace în lupta împotriva cancerului, deoarece descompune fibrina, o proteina care se găseşte în toate celulele canceroase, prevenind astfel metastaza, şi inhibând creşterea celulelor canceroase (de ex. în cancerul de sân, printre altele)4. La pacienţii care au primit enzimă de papaya, convalescenţa a fost mai rapidă după intervenţiile chirurgicale, radioterapie şi chimioterapie4. Studiile au demonstrat, de asemenea, că papaya stimuleaza pofta de mâncare şi ajută la digestie5.

Referinţe:
1. http://www.innvista.com/health/foods/fruits/papayas.htm
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 105.
4. http://www.innvista.com/health/foods/fruits/papayas.htm
5. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 105.

Făină din seminţe de GrapefruitExtract de seminţe de grapfruit (Citrus paradisi)
Extractul de seminţe de grapefruit,fiind un puternic antiseptic, prima data a fost utilizat de agricultori pentru pentru a preveni formarea de mucegai. Zvonurile că extractul este, de asemenea, util și la oameni împotriva infecţiei, a stârnit un interes considerabil pentru industria suplimentelor alimentare, iar produsele de extract de seminţe de grapefruit au început să apară în magainele naturiste. Extractul de seminţe de grepfruit, este uneori numit de asemenea, extract de semințe citrice1.

Utilizare: Semintele de grapefruit sunt folosite infecţiile vaginale provocate de ciuperca Candida şi este de asemenea eficient în tratamentele infecțiilor cu Streptococcus, Staphylococcus, Salmonella şi E. coli, influenza, bacterii, paraziți, herpes, candidoze și diaree2. Sunt de asemenea semne că seminţele de grapefruit ar ajuta la vindecarea ulcerului3.

Referinţe:
1. http://www.herbalremedies.com/grapefruit.html
2. Ibid.
3. http://my.webmd.com/content/article/106/108060.htm

Parasic®

Pau D'ArcoPulberea Pau D'Arco (Tabebuia heptaphylla)
Pau d'Arco crește în zonele din nordul Argentinei și în partea de nord a Mexicului1. Numai scoarţa interioar se utilizează ca și medicament.

Utilizare: Pau d'Arco este bine cunoscut în calitatea de agent antibacterian și antiviral2. Detoxifiează sângele, este eficient în utilizarea pentru orice infecţie, poate fi folosit şi în tratamentul de boli inflamatorii intestinale, ulcere, si tumori3. Participă la funcționarea corectă a ficatului4.

Rezultatele cercetărilor: Componenta principală a pulberii Pau d'Arco este lapacholul. Cercetările arată că lapacholul pare să fie eficient în distrugerea celulelor canceroase5. Scoarţa Pau d'Arco este utilizat în infecţii fungice, diferite candidoze, tusele tipice fumătorilor, negi şi acnee6. Proprietăţile anti- microbiene ale componentelor active au fost demonstrate în mai multe teste clinice. Aceste componente active s-au dovedit a fi eficiente contra bacteriilor și fungilor- cum ar fi Candida, Staphylococcus, Streptococcus – deasemenea eficiente în tratamentul tuberculozei, pneumoniei şi a dizenteriei7. Și-a dovedit de asemena efectul împotriva unei varietăti de paraziţi - inclusiv a malariei, schistosomiazei și trypanosomiaze8.

Referinţe:
1. http://www.answers.com/pau%20d'arco
2. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 105.
3. Ibid.
4. Ibid.
5. http://www.herbalremedies.com/paudarco.html
6. Ibid.
7. http://www.rain-tree.com/paudarco.htm
8. Ibid.

Seminţe de dovleacSămînţa de dovleac (Cucurbita pepo)
Dovleacul crește în Europa Centrală şi America de Nord. Este cultivat în special în regiunile cu climă temperată din America de Nord1. Doar seminţele, uscat sau prăjite sunt utilizate ca și medicament2.

Utilizare: Seminţele de dovleac sunt utile în tratamentul tulburărilor de prostată şi iritații ale vezicii urinare3. Medicina tradițională din Asia folosește în tratamentul diabetului zaharat şi sunt de asemenea folosite contra viermilor intestinali4. Seminţele au probabil și proprietăţi anti-inflamatorii5.

Rezultatele cercetărilor: Uleiul din seminţele de dovleac conține acid de ulei de in, care ajută funcţionarea sănătoasă a prostatei şi reduce şansele de iritații și infecţii ale vezicii urinare6. În medicina alternativa, sunt utilizate pentru a elimina viermii intestinali - în special - a taniazei7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:133.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 106.
4. Armstrong, David. Herbs That Work, Ulysses Press, ©2001, pg. 124.
5. Ibid.
6. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:133.
7. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 664.

UsturoiPraf de usturoi (Allium sativum)
Usturoi este este foarte respectat, mai mult de 5000 de ani pentru proprietățile vindecătoare, precum şi pentru proprietățile de a spori rezistenţa organismului1. Doar bulbii sunt utilizați ca medicament.

Utilizare: Usturoiul ajută la detoxifierea organismului, consolidarea sistemului imunitar pentru a ne proteja şi astfel făcându-l mai eficient în aproape orice boală sau infecţie2. Reduce hipertensiunea arterială şi colesterolul, este eficient împotriva agenţilor patogeni3. Usturoiul poate fi folosit în răceli, tuse, astm bronşic, împotriva viermilor intestinali şi în bolile aparatului digestiv, tulburări ale vezicii urinare şi afecţiuni ale ficatului4.

Rezultatele cercetărilor: Sulful disponibil în uleiurile usturoiului îl face un dezinfectant eficace în distrugerea bacteriilor şi oferă protecţie pentru organism. După consum ajunge în sânge astfel fiind transportat şi în diverse organe5. Cercetările au arătat că prezenţa allicinului şi sulfurii de alil (care reprezintă componenta activă a usturoiului) a înlăturat cu succes din tenia și diversele parazitoze intestinale6. Cele 2000 de experimente realizate în întreaga lume, plasează această plantă in topul plantelor medicinale7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 6:7.
2. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 97.
3. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pp. 344-46.
4. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 283
5. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 6:7.
6. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 230.
7. Armstrong, David. Herbs That Work, Ulysses Press, ©2001, pp. 53-4.

Extract de iarbă de isopFrunzele de isop (Hyssopus officinalis)
Isopul crește în sudul Europei şi în zonele temperate din Asia, dar a ajuns și în America de Nord momentan fiind cultivat în întreaga lume1. Colectate pe tot parcursul anului, atât frunzele, cât și tulpinile, florile se pot folosi ca medicamente.

Utilizare: Este cunoscut a fi efficient contra virușilor și a microbilor având proprietăți antihelmintice și antispastice uşoare2. Ajută la curățirea căilor respiratorii3. Se poate utiliza în probleme circulatorii, epilepsie, febră, gută şi problemele legate de greutate4.

Rezultatele cercetărilor: Cercetarea preliminară a arătat că isopul este util pentru tratarea herpesului bucal dar și genital și că poate fi eficientă în combaterea virusului HIV5. Uleiurile esenţiale din isop, au propietăți calmante asupra sistemului nervos și în convulsii6. Taninul are proprietăți hemostatice şi anti-inflamatorii iar marrubiinul - care este o componentă cu gust amar - ajută la o digestie mai bună.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:138.
2. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 455.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 100.
4. http://www.herbalremedies.com/hyssop.html
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 353.
6. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:138.

CurcumaSofran de India (Curcuma longa/domestica)
Şofranul de India, un membru al familiei ghimbir, a avut întotdeauna o importanţă mare în medicina ayurvedică şi chineză de-a lungul secolelor1. Se foloseăte doar rădăcina, de multe ori în formă de pulbere fină.

Utilizare: Şofranul de India este anti-inflamator, bactericid şi fungicid, creşte capacitatea organismului de a utiliza în mod eficient insulina2. Acesta protejează ficatul de la otrăvuri şi ajută circulaţia, reduce colesterolul şi de asemenea are proprietăţi anti-cancer3. În plus este antihepatotoxic, antihiperlipidemic, antitrombotic şi anti-microbiene dar și anti-tumoral4. Toate aceste beneficii ale șofranului îl fac util în tratamenul diareei, contra paraziților, nefritei, cistitei şi inflamaţii ale pielii5.

Rezultatele cercetărilor: Teste preliminare au arătat că această plantă ar putea fi utilă în tratamentul oaselor şi a infecţiilor comune, poate preveni ateroscleroza şi vă poate ajuta să scăpați de balonare6. Studii effectuate pe animale sugerează faptul că poate fi adecvată în anumite tipuri de artrită şi în tratamentul cancerului7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 6:18.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 110.
4. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 843.
5. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 844.
6. http://www.herbalremedies.com/turmeric.html
7. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 639.

Genţiana medicinalăRădăcină de ghintură galbenă (Gentiana lutea)
Ghintura galbenă creăte în europa centrală şi de sud, în munţi și în Statele Unite1. Se folosesc  doar rădăcinile uscate și zdrobite.

Utilizare: Ajută la digestie, creşte pofta de mâncare, reduce balonarea şi distruge paraziții2. S-ar putea sa aibă un rol și în normalizarea funcţiilor tiroidiene3.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:52.
2. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 97.
3. http://www.herbalremedies.com/gentian.html

MentăFrunza de mentă (Mentha peperita)
Menta este o plantă medicinală răspândită, care a fost identificată pentru prima dată în 1696 în Anglia1. Numai frunzele pot fi utilizate în scopuri medicinale, sunt des folosite în produsele farmaceutice2.

Utilizare: Menta creşte aciditatea gastrică, favorizând astfel digestia3. Dezvoltă un efect anestezic uşor asupra mucoaselor şi în tractul digestiv4 Poate fi folosit în diaree, indigestie, sindrom de colon iritabil, greaţă, inapetenţă si colici5. Este un antiinflamator ce poate fi folosit împotriva ulcerelor şi microbilor, şi este un stimulent cunoscut6. Poate fi regăsită în compoziţia multor produse farmaceutice, deoarece aroma ei conferă un gust plăcut, o digestie mai uşoară şi ajută la valorificarea substanţelor active de către organism7.

Rezultatele cercetărilor: Numeroase studii au demonstrat valoarea terapeutică a mentei. Într-un studiu controlat cu placebo, pacienţilor cu dispepsie non- ulceroasă i s-a administrat un preparat din mentă şi ulei de chimion. Atât analiza primară cât şi cea secundară au arătat superioritatea amestecului de mentă / ulei de chimion8. Potrivit unui alt studiu, pacienţii care utilizau mentă au constatat colici mai rare la pasajul baritat9. Menta poate fi un adjuvant  şi în eliminarea calculilor biliari: într-un studiu necontrolat la care au participat 31 de pacienţi s-a constatat dizolvarea în proporţie de 73% a calculilor biliari la pacienţii care au utilizat cu regularitate derivate din mentă10.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:16.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 106.
4. Ibid.
5. Ibid.
6. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 72.
7. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 103.
8. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 629.
9. Ibid.
10. Ibid.

Iarba mareIarba mare (Innula helenium)
Cu toate că este nativă numai în Europa şi Asia, iarba mare este acum cultivată în lumea întreagă1. În scop medicinal se  pot folosi numai rădăcinile de cel puţin un an2.

Utilizare: Utilizarea ierbii mari s-a dovedit efectivă in tratamentele cu antibiotice împotriva fungilor, microbilor şi împotriva tumorilor3. Ca supliment, ajută în digestie și se zice că este bună și împotriva paraziţilor4. Farmacopoeia Statelor Unite îi conferă rădăcinii uscate de schinduf statutul de medicament al bolilor digestive, respiratorii și de ficat5.

Rezultatele cercetărilor: Iarba mare conţine uleiuri esenţiale care stimulează digestia şi reduce inflamatia6. Studiile pe animale au arătat că, diferitele componente ale plantei pot reduce tensiunea arterială şi nivelul de zahăr din sânge7. Studiile pe animale au arătat, de asemenea, utilitatea contra bacteriilor şi fungilor, dar şi împotriva cancerului8.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:162.
2. Ibid.
3. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 274.
4. http://www.herbalremedies.com/elecampane.html
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 242.
6. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:162.
7. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 242.
8. Ibid.

Slim Tea®

MuşeţelMuseţelul (Matricaria recutita; Chamaemelum nobile)
Museţelul utilizat în Statele Unite are două tipuri majore – cel german şi cel roman -, dar acestea sunt interschimbabile, proprietăţile terapeutice sunt considerate a fi identice1. Museţelul este originar din Orientul Mijlociu şi din Europa de Sud şi Est, dar astăzi se găseşte peste tot2. Doar florile şi partea de sus de 6-7 cm ale tijei sunt utilizate în medicină3.

Utilizare: Muşeţelul este o plantă medicinală cu multiple întrebuinţări: reduce inflamatia, ajută digestia, este diuretic, sedativ uşor, ajută relaxarea şi somnul4. În plus, are proprietăţi antispastice, carminative, antibacteriene şi antifungice5.

Rezultatele cercetărilor: Cercetările au reuşit să izoleze şi să documenteze efectele tonifiante ale mai multor extracte de muşeţel asupra uterului6. În plus, toate testele privind proprietăţile anticancerigene ale muşeţelului au obţinut rezultate pozitive7.Principala substanţă activă a museţelului este, probabil, alfa-bisabololul, un alcool cu proprietăţi benefice demonstrate: studiile efectuate  pe şobolani demonstrează că scade febra, previne apariţia ulcerului gastric şi accelerează vindecarea ulcerelor existente, stimuleaza sistemul imunitar; ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor8.

Referinţe:
1. http://www.herbalremedies.com/chamomile.html
2. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:20.
3. Ibid.
4. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 93.
5. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 110.
6. Ibid.
7. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 205.
8. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pp. 156-57.

AnasonAnason (Foeniculum vulgare)
Anasonul încă se găseşte în sălbăticie în regiunea mediteraneană, de unde este originar, dar în prezent este cultivat în întreaga lume1. În timp ce frunzele şi rădăcina pot sta la baza unor produse medicamentoase, seminţele sunt utilizate mai ales în medicina naturistă2.

Utilizare: Anasonul are efecte benefice asupra funcţionării rinichilor, ficatului, splinei, şi, deasemenea curăţă plămânii3. Ameliorează colicile abdominale şi are proprietăţi carminative4. Seminţele de anason stimulează peristaltismul, iar în doze mari are efecte spasmolitice5.

Rezultatele cercetărilor: Cercetările au arătat că uleiurile volatile ale anasonului sunt eficiente în reducerea colicilor abdominale şi calmează intestinele6. În plus, una dintre substanţele uleiului de anason - estragolul – în organismul uman funcţionează în mod similar cu estrogenul, astfel reglează menstruaţia, amplifică secreţia laptelui şi stimulează apetitul sexual al femeilor7. Autorităţile sanitare germane îl recomandă ca mucolitic şi expectorant8.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:15.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 96.
4. Ibid.
5. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 317.
6. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 260.
7. Ibid.
8. Ibid.

MentăFrunza de mentă (Mentha peperita)
Menta este o plantă medicinală răspândită, care a fost identificată pentru prima dată în 1696 în Marea Britanie1. Numai frunzele pot fi utilizate în scopuri medicinale, sunt des folosite în produsele farmaceutice2.

Utilizare: Menta creşte aciditatea gastrică, favorizând astfel digestia3 Dezvoltă un efect anestezic uşor asupra mucoaselor şi în tractul digestiv4. Poate fi folosit în diaree, indigestie, sindrom de colon iritabil, greaţă, inapetenţă si colici5. Este un antiinflamator ce poate fi folosit împotriva ulcerelor şi microbilor, şi este un stimulent cunoscut6. Poate fi regăsită în compoziţia multor produse farmaceutice, deoarece aroma ei conferă un gust plăcut, o digestie mai uşoară şi ajută la valorificarea substanţelor active de către organism7.

Rezultatele cercetărilor: Numeroase studii au demonstrat valoarea terapeutică a mentei. Într-un studiu controlat cu placebo, pacienţilor cu dispepsie non- ulceroasă i s-a administrat un preparat din mentă şi ulei de chimion. Atât analiza primară cât şi cea secundară au arătat superioritatea amestecului de mentă / ulei de chimion8. Potrivit unui alt studiu, pacienţii care utilizau mentă au constatat colici mai rare la pasajul baritat9. Menta poate fi un adjuvant  şi în eliminarea calculilor biliari: într-un studiu necontrolat la care au participat 31 de pacienţi s-a constatat dizolvarea în proporţie de 73% a calculilor biliari la pacienţii care au utilizat cu regularitate derivate din mentă10.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:16.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 106.
4. Ibid.
5. Ibid.
6. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 72.
7. Mowrey, Daniel. The Scientific Validation of Herbal Medicine, Keats Publishing, ©1986, pg. 103.
8. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 629.
9. Ibid.
10. Ibid.

MăceşulMăcesul (Rosa canina/gallica/rugosa/villosa)
Măceşul este un arbuşt care creşte în sălbăticie pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar de fapt, este nativă Europei, nordului Africii şi vestului Asiei1. Fructul cărnos al măceşului - proaspăt sau uscat - poate fi utilizat în scopuri medicale.

Utilizare: Măceşul este cunoscut în primul rând pentru conţinutului ridicat de vitamina C. În trecut a fost utilizat ca laxativ, diuretic şi hemostatic, având rol şi în tratamentul durerilor de cap, inflamaţiilor cavităţii bucale, şi a altor boli2. Astăzi este considerat a fi util în tratamentul afecţiunilor vezicale şi a diferitelor infecţii3. Potrivit unor surse ceaiul de măceşe este un antidiareic eficient4.

Rezultatele cercetărilor: Pe lângă faptul că este foarte bogat în vitamina C, măceşul mai conţine multe substanţe care pot contribui la menţinerea sănătăţii, precum carotinoizii, pectina şi câţiva acizi5. Acizii de fructe şi pectina au efecte uşor laxative, dar măceşul poate fi folosit şi ca dezinfectant datorită porprietăţilor sale antibiotice şi antiinflamatorii6.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:5.
2. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 549.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 107.
4. Ibid.
5. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:5.
6. Ibid.

ScorţişoarăScorţişoara (Cinnamomum zeylanicum)
Scorţişoara este una dintre cele mai vechi condimente din lume. A fost folosită în scopuri medicinale încă din anul 2700 î.Hr. de către egiptenii antici şi herbalişti chinezi1. Scoarţa copacului Cinnamonum, care creşte în insulele Indiei de Vest şi în Asia, este utilizată în medicină2.

Utilizare: Scorţisoara reduce diareea şi greaţa, este benefică împotriva congestionării şi ajută la digestia grăsimilor3. O componentă a uleiurilor volatile ale scorţişoarei, cinnmaldehida, are proprietăţi antibacteriene şi antifungice4. Scorţişoara mai poate fi utilizată în caz de flatulenţă, reumatism, afecţiuni renale şi dureri abdominale.5

Rezultatele cercetărilor: Studiile pe animale au demonstrat efectul carminativ al scorţişoarei6. Studii similare au arătat, de asemenea, că scorţişoara ucide agenţii patogeni precum fungile, virusurile, bacteriile şi larvele de paraziţi. Într-un experiment s-a constatat o ameliorare a candidozei bucale la trei din cele cinci persoane participante la test la administrarea timp de doar o săptămână a unui preparat din scorţişoară7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 6:14.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 94.
4. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 200.
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 175.
6. Ibid.
7. Ibid.

GhimbirGhimbirul (Zingiber officinale)
Ghimbirul este originar din Asia, Africa şi insulele Indiei de Vest, dar se cultivă şi în alte regiuni tropicale1. În scopuri medicinale se folosesc doar rădăcina şi rizomii. Se recomandă culegerea plantelor de opt luni, deoarece acestea au conţinutul cel mai optim de substanţe active2.

Utilizare: Printre cele mai cunoscute efecte ale ghimbirului se numără înlăturarea greţei, a durerilor abdominale şi a răului de mişcare. De asemenea, este un bun antiinflamator şi spasmolitic, curăţă colonul, ameliorează crampele menstruale şi stimulează circulaţia sângelui3. Are proprietăţi antimicrobiene şi antioxidante puternice4. În medicina chineză este folosit des împotriva flatulenţei, indigestiei, migrenelor, reumatismului şi disfuncţiei renale5. Are efecte antilipidice, antitrombotice şi antitumorale, îmbunătăţeşte performanţa inimii6.

Rezultatele cercetărilor: Studiile clinice au demonstrat eficacitatea ghimbirului în combaterea greţei şi a vărsăturilor: într-un studiu privind tratamentul oral al greţei din sarcină, ghimbirul a arătat o eficienţă semnificativ mai mare faţă de placebo. Într-un alt studiu controlat cu placebo, efectuat pe un eşantion de 120 de femei aflaţi sub tratament ginecologic ambulator, cei care consumau ghimbirul sufereau de greaţă şi vărsături într-o măsură statistic mult mai mică. Într-un studiu randomizat, controlat cu placebo, la care au participat 80 de cadeţi de marină, care încă nu s-au obişnuit cu călătoriile nautice, ghimbirul s-a dovedit a fi mult mai eficient în combaterea simptomelor răului de mare decât placeboul7.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:89.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 98.
4. Ibid.
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 288.
6. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pp. 362-63.
7. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pp. 363-64.

ArmurariuArmurariul (Silybum Marianum)
Deşi astăzi este larg răspândită în Statele Unite, armurariul este originar din Mediteraneum, Asia Mică şi Africa de Nord1. Numai seminţele pot fi folosite în scopuri medicale, şi se culeg la sfârşitul perioadei de creştere2.

Utilizare: În zilele noastre armurariul a devenit un sinonim al sănătăţii ficatului, datorită proprietăţilor sale hepatoprotectoare, antioxidante, antiinflamatoare şi regeneratoare hepatice3. În mod tradiţional, se utilizează şi în caz de indigestie uşoară, afecţiuni ale vezicii biliare precum şi în tratamentul flebitei4. Este, deasemenea, un remediu recomandat în insuficienţa renală, bolile inflamatorii intestinale, psoriasis şi scăderea imunităţii. S-a dovedit şi efectul său antitumoral în cazul cancerului prostatic şi cel mamar5.

Rezultatele cercetărilor: Studiile clinice au demonstrat eficacitatea armurariului în tratamentul cirozei hepatice de etiologie alcoolică şi virală6. Studiile clinice pe animale au demonstrat că una dintre substanţele componente din seminţele de armurariu, silimarina, fiind un antioxidant, protejează rinichii şi ficatul7. S-a demostrat ştiinţific şi faptul că silimarina, prin stimularea sintezei proteinelor, accelerează regenerarea hepatocitelor, activând astfel capacitatea autoregeneratoare a ficatului8.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:111.
2. Ibid.
3. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 567.
4. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 432.
5. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 103.
6. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 567.
7. Ibid.
8. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 433.

 

Doctorul răspunde
Ingrediente naturale
Garanţie de 60 de zile
Livrare
Apa

Pe parcursul utilizarii Programului Clean Inside® este recomandat consumul de cel putin 2 l de apa pe zi.