Ingrediente

Clean Inside®

Parasic®

Slim Tea®

Clean Inside®

Parasic®

Slim Tea®

ToxiClean®

Detox Vital®

Swiss Probiotix®

ToxiClean®

Detox Vital®

Swiss Probiotix®

Clean Inside®

Fibrele Psyllium
Fibrele Psyllium
(Psyllium) este una dintre principalele furnizoare de fibre vegetale alimentare. Substanţele active existente în speciile de pătlagină au efect benefic asupra funcţiilor hepatice. Utilizarea de psyllium este un ajutor eficient în tratamentul diareelor, ale gastritelor respectiv împotriva tuselor şi pe lângă toate acestea îmbunătăţeşte starea generală a organismului prin efectul de curăţare al sângelui.
Fibre de măr
Fibre de măr
Fibre vegetale uscate şi măcinate prin metode fine, bogate în flavonoizi, substanţe polifenolice, enzime, substanţe minerale şi vitamine. Are efect benefic asupra stomacului şi sintezei biliare şi asupra funcţiilor intestinale (mişcările peristaltice, curăţare intestinală, detoxicare) respectiv asupra echilibrului florei intestinale.
Fiber Aid
Fiber aid
Seminţe de in
Seminţe de in
(Linum usitatissimum) Principalele substanţe active ale seminţei de in, atenuează simptomele colitei, gastritei şi ale diebetului zaharat. Seminţele (lini semen) sunt spălate în apă călduţă astfel obţinându-se o substanţă mucoasă, care este eficientă în tratamentul gastritei şi colitei. Turta care rămâne după presarea seminţei poate fi folosită pentru tratamentul diferitelor afecţiuni inflamatorice.
Pudră de aromă de banană
Pudră de aromă de banană
Inulină
Inulină
Inulina este un carbohidrat complex, prezentă în multe specii de plante. Nu este digerabilă, este o fibră vegetală solubilă în apă. Are proprietăţi prebiotice, cu efect benefic asupra florei intestinale.
Praf de portocale
Praf de portocale
Portocalele (Citrus sinensis) conţin flavonoizi, vitamine şi antioxidanţi. Datorită numeroaselor substanţe cu efect benefic este antiinflamator și antibiotic.
Fibre de portocale
Fibre de portocale
Fibrele din portocale au efect benefic asupra funcţiilor digestive, curăţă eficient intestinele şi menţine echilibrul florei intestinale.
Făină din chimion dulce
Făină din chimion dulce
Chimionul dulce (Foeniculum vulgare) este un condiment şi totodată o plantă medicinală. În medicină este administrată pentru efectul ei împotriva tusei, colitei, împotriva balonării şi pentru îmbunătăţirea poftei de mâncare. Poate să fie de folos în tratamentul unor probleme ginecologice.
Aloe vera
Aloe vera
Stimulatorii biogeni care pot fi găsite în Aloe Vera (Aloe Vera), măresc capacitatea de reacţie şi rezistenţă a organismului. În cazul pacienţilor cu ulcer gastric sau duodenal (ulcus ventriculi et duodeni), respectiv în cazul acelora care suferă de inflamaţii ale colonului (colitis), joacă un rol important în ameliorarea simptomelor. Îmbunătăţeşte pofta de mâncare şi starea generală a organismului.
Ciuperca Kombucha
Ciuperca Kombucha
Consumul regulat de Kombucha are o serie de efecte positive, printre care contribuie la menţinerea vitalităţii organismului, alcalinizează corpul, detoxifică ficatul, favorizează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia, ajută la refacerea ţesutului conjunctiv, reduce durerile de cap, reduce timpul de digestive, ameliorează constipaţia şi creşte nivelul de energie. Societatea Americană Împotriva Cancerului afirmă faptul că, ciuperca Kombucha are un rol important în prevenirea şi tratarea diferitelor tulburări ale organismului, inclusiv chelia, insomnia, tulburări digestive, inflamaţii articulare, oboseala cronică, scleroza multiplă.
Curcuma
Curcuma
(Curcuma longa) Această plantă are o istorie de mii de ani în medicina tradiţională indiană.
Este folosită ca un digestiv, pentru diverse boli cu febră, infecţii, artrită reumatoidă şi împotriva bolilor de ficat. În medicina chinezească, de asemenea, a fost cunoscută. Chinezii au folosit pentru a îmbunătăţii circulaţia sanguina, deoarece inhibă formarea cheagurilor de sânge, astfel reduce riscul de tromboză. De asemenea, a fost utilizată pentru a atenua sângerarea şi durerile menstruale.
Linguriţa zânei
Linguriţa zânei
Linguriţa zânei (Ganoderma lucidum) este o ciupercă cunoscută şi folosită de mai mult de 2000 de ani în China. Întotdeauna era înconjurată de un mare respect şi stimă.
Este utilizată pe scară largă şi ca un remediu pentru a îmbunătăţii starea de sănătate deteriorată şi funcţionarea sistemului imunitar.
Făină din seminţe de Grapefruit
Făină din seminţe de Grapefruit
Conţinutul extractul din seminţele de Grapefruit (Citrus paradisi) are un efect foarte bun în inhibiţia proceselor de putrefacţie. Acest efect a fost cercetat de câtre mai mulţi cercetători independenţi, pe culturi de bacterii, culturi fungice, virusuri şi paraziţi. Efectul benefic asupra organismelor vii, al extractului din seminţe de grapefruit este susţinut şi de câtre rezultatele a mai multor investigaţii de laborator. Constituie un ajutor foarte bun în tratamentul a mai multor patologii gastrice.
Praf de lemn dulce
Praf de lemn dulce
(Glycyrrhiza glabra) Se recomandă indivizilor care suferă de afecţiuni ale vezicii urinare, şi ale rinichilor, celor care au probleme legate de ulcer gastric, datorită efectului mucolitic, de stimulare ale funcţiilor digestive, efectului diuretic, de curăţare a sângelui şi antiinflamator. Constituie un sprijin important în cazul ulcerelor, diferitelor tipuri de artrite, infecţiilor cu virusul herpes, al hepatitei şi al cirozei hepatice, dar are efect semnificativ şi în ameliorarea simptomelor unor patologii ale sistemului respirator.
Făină din fruct de Papaya
Făină din fruct de Papaya
Consumul fructelui de Papaya (Carica papaya) aduce o uşurare stomacului saturat, deoarece frunza, sucurile şi fructele acestuia conţine unele enzime care facilitează procesul de digestie. Poate fi folosit în mod eficient şi în tratamentul ulcerului gastric.
Anason
Anason
(Pimpinella anisum) Este o plantă medicinală cu efect pozitiv asupra funcţiilor digestive, mucolitic, antibalonare şi cu efect facilitator asupra evacuării gazelor intestinale. Are efect special în tratamentul afecţiunilor ginecologice şi andrologice.
Algele Bio-Spirulina
Algele Bio-Spirulina
Algele Spirulina conţin în cantităţi mari substanţe nutritive necesare organismului uman. Conţin o cantitate semnificativă de beta-caroten, vitamină B, vitamină E şi acid folic. Conţin în cantităţi mari potasiu, calciu, magneziu, seleniu, zinc şi fier. Pe lângă toate acestea conţin acizi graşi omega3, astfel administrarea lor ajută în prevenirea arteriosclerozei şi a altor înbolnăviri cardio-vasculare. Algele Spirulina au efect pozitiv asupra funcţiilor hepatice, influenţează pozitiv oxigenizarea celulelor, are efect antioxidant şi imunostimulator.
Pectina
Pectina
Pectina de măr este o fibră solubilă în apă. Amestecat cu apă devine o substanţă mucoasă. Pectina de măr are efect benefic asupra digestiei, curăţă eficient tractul intestinal şi contribuie la păstrarea echilibrului florei intestinale. Diminuează eficient cantitatea colesterolului din sânge. Conform rezultatelor unor investigaţii, pectina de măr are efect benefic asupra indivizilor care suferă de ulcer gastric sau colită. Pectina de măr constituie un ajutor important în eliminarea metalelor grele şi toxinelor din organism.
Stevia sau iarba dulce
Stevia sau iarba dulce
(Stevia rebaudiana) este un îndulcitor de origine naturală. De asemenea, este cunoscut efectul benefic al plantei, exercitat asupra metabolismului glucidic şi hepatic, pe lângă acestea este un antiinflamator eficient şi ajută digestia. Are un conţinut ridicat de vitamine C şi A, iar dintre substanţele minerale conţine o cantitate semnificativă de zinc, fier şi magneziu. Poate fi consumat şi de câtre cei cu diabet zaharat.

Parasic® capsule

Ceaiul verde
Ceaiul verde
(Camellia sinensis) Ceaiul verde, conţine diferite antioxidanţi cu efect general de protecţie a sănătăţii. Aceştia sunt nişte polifenoli şi flavonoizi care inhibă activitatea liberă ale radicalilor liberi. Consumul ceaiului verde scade riscul apariţiei bolilor cardio-vasculare, ale artritelor şi al bolii Alzheimer. Pe lângă acestea ceaiul verde conţine în cantităţi mari potasiu, calciu şi fluor astfel consumul de ceai verde poate să scadă nivelul osteoporozei. Datorită conţinutul lui în catechine, ceaiul verde are efect antiseptic şi antibacterial.
Capsulă (VCAPS)
Capsulă
Germeni de grâu
Germeni de grâu
(Triticum) Germenii de grâu conţin toate substanţele minerale şi oligoelemente şi dincolo de acestea se caracterizează printr-o cantitate mare de antioxidanţi şi enzime active. Datorită acestora este un antiinflamator cu spectru larg, are efect de detoxifiere şi de eliminare a substanţelor reziduale. Facilitează procesul de digestie şi creşte apetitul. Contribuie la funcţia normală a sistemului imunitar. Frunzele de grâu au un conţinut ridicat de clorofilă, astfel creşte cantitatea de oxigen în sânge.
Seminţe de dovleac
Seminţe de dovleac
(Cucurbitae semen) conţinutul de curcubitină cu efect antiparazitar, luptă fără compromisuri împotriva acestor viermi, având un efect deosebit de eficient împotriva teniei. Uleiul de seminţe de dovleac face parte din cele mai importante grăsimi vegetale, care influenţează semnificativ procesele de transport, respectiv reacţiile enzimatice, reacţiile imuno-intracelulare din organism.
Usturoi
Usturoi
(Allium sativum) usturoiul este bogat în vitaminele B şi C şi are un conţinut semnificativ de substanţe minerale (brom, cobalt, iod, magneziu, siliciu şi zinc). Consumul de usturoi amplifică eficienţa funcţionării sistemului imunitar. Caracteristica specială a lui este că stabilizează presiunea arterială, micşorând astfel riscul apariţiei bolilor cardiace. Poate fi utlizat eficient şi împotriva viermilor intestinali.
Extract de iarbă de isop
Extract de iarbă de isop
(Hyssopus officinalis) specialiştii în vindecarea cu plantele medicinale recomand isopul pentru răceli, tuse, laringite, probleme de eliminare ale gazelor intestinale, tulburări de digestie, uşurarea menstruaţiei şi tratarea crizelor epileptice. Are efect de întărire gastrică şi de diminuare a transpiraţiei. Isopul este o plantă medicinală cunoscută încă din antichitate, conform Ierbarului: „vindecă respiraţia grea, omoară viermele din stomac”.
Pau D’Arco
Pau D'Arco
(Tabebuia impetiginosa) Este un arbore autohton din America de Sud. Scoarţa copacului are o vastă utilizare de câtre localnici. Tradiţiile indiene cunosc această plantă ca antihemoragic, antiinflamator, laxativ, respectiv este folosit în cazul afecţiunilor inflamatorice ale sistemului urinar, în cazul problemelor gastrice, se foloseşte împotriva infecţiei cu ciuperca Candida şi afecţiuni cauzate de diferite specii de drojdie. Planta – datorită substanţelor active, contribuie la funcţionarea normală a sistemului de apărare a organismului, la protecţia organismului împotriva bacteriilor şi virusurilor. Datorită efectului imuno-stimulator, îmbunătăţeşte capacităţile de rezistenţă a organismului.
Mentă
Mentă
(Mentha piperita) frunzele de mentă conţin uleiuri volatile (mentol, menton, mentofuran), taninuri şi flavonoizi. De mult este cunoscut efectul benefic asupra digestiei şi asupra creşterii poftei de măncare în general. A fost utilizată şi pentru afecţiuni gastrice, biliare şi intestinale. Diminuează greaţa, în mod dovedit ajută la eliminarea gazelor intestinale, este anticolic, calmant, are efect de diminuare a cefaleei, antiseptic şi cu efect de curăţare a sângelui şi pe lângă toate acestea are efect benefic în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator. Se utilizează în tratamentul tulburărilor menstruale.
Chimionul dulce
Chimionul dulce
Chimionul dulce (Foeniculum vulgare) este un condiment şi totodată o plantă medicinală. În medicină este administrată pentru efectul ei împotriva tusei, colitei, împotriva balonării şi pentru îmbunătăţirea poftei de mâncare. Poate să fie de folos în tratamentul unor probleme ginecologice.
Armurariu
Armurariu
(Silybum marianum) Armurariul este cunoscut despre efectul de vindecare ale bolilor hepatice. Efectul de vindecare se datorează substanţei denumit silimarină existentă în seminţele plantei, care amplifică şi fortifică funcţiile hepatice, prin efectul lui de a împiedica terminarea cantităţilor de glutation sintetizat, care este o substanţă indispensabilă în procesele de detoxifiere ale organismului. Armurariul are efect antioxidant împotriva radicalilor liberi dăunători.
Cimbru
Cimbru
(Thymus vulgaris) este o plantă medicinală şi un condiment folosit de aproape 4000 de ani. Substanţele active, folosite în medicină sunt în primul rând uleiul volatil, taninele şi flavonoizii. Cimbrul este folosit ca uz extern pentru dezinfectarea rănilor, iar ca uz intern se utilizează în tratamentul problemelor digestive, faringite, laringite, tuse şi stări nevrotice.
Genţiana medicinală
Genţiana medicinală
(Gentiana pneumonanthe) facilitează secreţia gastrică, este bine cunoscut efectul de creştere a apetitului , îmbunătăţeşte în mod eficient digestia şi eliminarea bilei. Se utilizează atât pentru vindecarea problemelor legate de pofta de mâncare, cât şi pentru tulburări digestive însoţite de senzaţii de balonare, astfel se va manifesta şi efectul hepatoprotector.
Iarba mare
Iarba mare
(Inula helenium) această plantă constituie o specie deosebit de preferată în rândul herbaliştilor, datorită multifuncţionalităţii. Se utilizează în cazul scăderii apetitului, afecţiunilor renale, afecţiunilor biliare, afecţiunilor cauzate de viermi intestinali, astm bronşic şi împotriva hipertensiunii. Uleiul volatil al plantei constituie materia primă pentru medicaţii diuretice şi cele pentru facilitarea eliminării bilei. Omoară bacteriile cauzatoare de acumulări de puroi, astfel poate fi utilizat pentru dezinfectarea căilor urinare. Uşurează menstruaţia.
Salvie
Salvie
(Salvia officinalis) Salvia folosită în medicină conţine uleiuri volatile, tanine, diterpeni şi flavonoizi. Datorită multitudinii substanţelor active ale plantei, aceasta poate fi folosită pentru tratamentul a diferitelor afecţiuni. Salvia are efect xantiinflamator şi antiperspirant. Extractul plantei poate fi utilizat ca lichid de spălare pentru cavitatea orală în cazul gingivitei şi ale afecţiunilor inflamatorice ale mucoaselor de la acest nivel. Salvia totodată este cea mai bună plantă medicinală pentru tratarea bolilor sistemului respirator. Utilizarea internă se recomandă în cazul balonărilor, sau în tratamentul tulburărilor digestive.
Curcuma
Curcuma
(Curcuma longa) planta are o vechime de folosire de mii de ani în medicina tradiţională din India. Se foloseşte pentru facilitarea digestiei şi împotriva stărilor de febră, infecţiilor, afecţiuni artrice şi afecţiunilor hepatice. Este cunoscută şi în medicina chinezească. Chinezii au utilizat pentru îmbunătăţirea circulaţiei datorită faptului că inhibă formarea cheagurilor de sânge, micşorând astfel riscul apariţiei trombozelor. A fost folosit de asemenea, ca antihemoragic şi pentru tratarea problemelor legate de menstruaţie.
Măcriş
Măcriş
(Rumex) fructul şi frunzele plantei conţin în primul rând flavonoizi, iar rădăcina ca substanţa activă conţine derivati antrachinonici şi tanini. În cazul fructelor şi seminţelor se cunoaşte efectul antimicrobian al plantei. Rădăcinile pot avea pe lângă efectul antimicrobic, efect de întărire gastrică, de îmbunătăţire a funcţiilor digestive respectiv efect laxativ, în funcţie de cantitatea substanţelor active existente în ele.
Magneziu de origine vegetală
Magneziu de origine vegetală
Magneziul este o substanţă indispensabilă pentru organism, deoarece îndeplineşte rol important în metabolismul organismului şi este necesar pentru funcţionarea enzimelor. Pe de altă parte magneziul împreună cu calciul şi fosforul este un constituent important al dinţilor. Sub efectul lui creşte elasticitatea vaselor sanguine şi îmbunătăţeşte eficacitatea muncii cardiace.

Slim Tea®

Xilit
Xilit
Este un îndulcitor de origine naturală, eficient împotriva cariilor dentare, de asemenea este cunoscut şi efectul antibacterian al acestei substanţe.
Mentă
Mentă
(Mentha piperita) frunzele de mentă conţin uleiuri volatile (mentol, menton, mentofuran), taninuri şi flavonoizi. De mult este cunoscut efectul benefic asupra digestiei şi asupra creşterii poftei de măncare în general. A fost utilizată şi pentru afecţiuni gastrice, biliare şi intestinale. Diminuează greaţa, în mod dovedit ajută la eliminarea gazelor intestinale, este anticolic, calmant, are efect de diminuare a cefaleei, antiseptic şi cu efect de curăţare a sângelui şi pe lângă toate acestea are efect benefic în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator. Se utilizează în tratamentul tulburărilor menstruale.
Roiniţa
Roiniţa
(Melissa officinalis) Substanţele active ale frunzelor de roiniţă sunt uleiurile volatile, taninele, flavonoizii şi acidul cafeic. Substanţele active au efect calmant şi antiviral. Roiniţa are efect calmant asupra sistemului nervos şi asupra inimii, este o plantă medicinală cu efect anticolic, accelerează digestia şi deseori este utilizat pentru ameliorarea cefaleei, insomniei şi a tulburărilor de somn. Se recomandă îndeosebi folosirea plantei în cazuri de indigestie, hiperaciditate, greaţă şi balonări. Sunt cunoscute şi proprietăţile de a provoca transpiraţia, efectul de eliminare a gazelor intestinale, respectiv efectul stimulant asupra vezicii biliare.
Lemnul câinesc
Lemnul câinesc
(Frangula alnus) În cazul plantei lemnului câinesc medicina tradiţională foloseşte în primul rând scoarţa plantei, care are efect laxativ în formă de ceai sau extract vegetal. De multe ori este amestecat cu alte plante medicinale, care au efect de îmbunătăţire a apetitului şi de stimulare a funcţiilor digestive, folosite pentru tratarea unor afecţiuni biliare-hepatice. Planta se poate regăsi şi în amestecuri de ceai pentru obezitate şi balonări. Se mai foloseşte şi pentru tratamentul aterosclerozei, hipertensiunii şi ale tulburărilor menstruale. În afară de acestea este cunoscută şi ca vermifug.
Armurariu
Armurariu
(Silybum marianum) Armurariul este cunoscut despre efectul de vindecare ale bolilor hepatice. Efectul de vindecare se datorează substanţei denumit silimarină existentă în seminţele plantei, care amplifică şi fortifică funcţiile hepatice, prin efectul lui de a împiedica terminarea cantităţilor de glutation sintetizat, care este o substanţă indispensabilă în procesele de detoxifiere ale organismului. Armurariul are efect antioxidant împotriva radicalilor liberi dăunători.
Anason
Anason
(Pimpinella anisum) este o plantă medicinală care stimuleză digestia, este mucolitic, are efect de eliminare a gazelor intestinale şi are efect antibalonare. Are efect direct în tratarea unor probleme ginecologice şi andrologice.
Scorţişoară
Scorţişoară
(Cinnamomum verum) Lângă consumul scorţişoarei, balonarea dispare mai repede, iar pe lângă aceasta, scorţişoara poate să ne fie un ajutor în greaţă sau orice altă problemă gastrică. Amestecat cu miere, poate să joace un rol important în prevenirea apariţiei ulcerului gastric, de aceea merită încercată de câtre cei afectaţi.
Ghimbir
Ghimbir
(Zingiber officinale) prin efectele sale anticolice şi de eliminare a gazelor, are efect direct asupra funcţiilor sistemului gastro-intestinal. Efectul plantei constă în uleiurile volatile din rădăcina sa, care diminuează iritaţia mucoaselor. Are efect antiinflamator, care poate fi exploatat în cazul răcelii şi a bronşitei acute. Este larg cunoscut faptul, că ghimbirul se foloseşte în mod eficient pentru ameliorarea tulburărilor digestive, dar ne poate fi de folos şi în cazul greaţei şi a vărsăturilor. Are efect stimulant asupra digestiei şi apetitului în general.
Seminţe de in
Seminţe de in
(Linum usitatissimum) Principalele substanţe active ale seminţei de in, atenuează simptomele colitei, gastritei şi ale diebetului zaharat. Seminţele (lini semen) sunt spălate în apă călduţă astfel obţinându-se o substanţă mucoasă, care este eficientă în tratamentul gastritei şi a colitei. Turta care rămâne după presarea seminţei poate fi folosită pentru tratamentul diferitelor afecţiuni inflamatorice.
Muşeţel
Muşeţel
(Matricaria recutita) muşeţelul este denumit şi planta care este „bună de toate”. Locul primordial unde îşi exercită efectele este sistemul digestiv. Aici se manifestă cel mai intensiv efectul antiinflamator, anticolic şi de dezinfectare intestinală. Ne ajută în toate dintre următoarele cazuri: balonări, diaree, acnee, afecţiuni gastrice şi gastrită, tulburări de menstruaţie, alte simptome ale regiunii pelviene, insomnie, epididimită, febră, dureri dentare sau ale unor plăgi. Muşeţelul uşurează eliminarea materialului fecal, fără însă să provoace evenimente laxative.
Măceşul
Măceşul
(Rosa canina) efectele sale erau cunoscute şi de popoarele din antichitate, mai ales în legătură de îmbolnăvirile atrofice. Conţinutul ridicat de vitamina C al plantei, măreşte rezistenţa organismului, iar conţinutul de flavonoizi are efect antiinflamator şi antibiotic cu întărire a sistemului imunitar. Conţinutul de pectină facilitează digestia.
Coaja de portocale
Coaja de portocale
Portocalele (Citrus sinensis) conţine flavonoizi, vitamine şi antioxidanţi. Datorită numeroaselor substanţe cu efect benefic este antiinflamator și antibiotic.
Aromă de portocale
Aromă de portocale

ToxiClean®

Humifulvat de potasiu
Humifulvat de potasiu
Himifulvatul de potasiu este o substanţă activă naturală universală, care facilitează folosirea microelementelor, micşorează efectele întoxicărilor cu metale grele provenite din mediul înconjurător sau din mediul profesional şi inhibă absorbţia metalelor grele.
Curcuma
Curcuma
(Curcuma longa) Această plantă are o istorie de mii de ani în medicina tradiţională indiană.
Este folosită ca un digestiv, pentru diverse boli cu febră, infecţii, artrită reumatoidă şi împotriva bolilor de ficat. În medicina chinezească, de asemenea, a fost cunoscută. Chinezii au folosit pentru a îmbunătăţii circulaţia sanguina, deoarece inhibă formarea cheagurilor de sânge, astfel reduce riscul de tromboză. De asemenea, a fost utilizată pentru a atenua sângerarea şi durerile menstruale.
Silimarina
Silimarina
Silimarina accelerează şi întăreşte funcţiile hepatice prin inhibarea eliminării substanţei denumită glutation sintetizată de câtre ficat, aceasta fiind o substanţă indispensabilă în procesele de detoxifiere ale organismului.
Extract de chimion dulce
Extract de chimion dulce
Chimionul dulce (Foeniculum vulgare) este un condiment şi totodată o plantă medicinală. În medicină este administrată pentru efectul ei împotriva tusei, colitei, împotriva balonării şi pentru îmbunătăţirea poftei de mâncare. Poate să fie de folos în tratamentul unor probleme ginecologice.
Extract de mentă
Extract de mentă
(Mentha piperita) frunzele mentei conţin uleiuri volatile (mentol, menton, mentofuran), tanină şi flavonoizi. De mult este cunoscut efectul benefic asupra digestiei şi apetitului în general. A fost utilizată şi pentru afecţiuni gastrice, biliare şi intestinale. Diminuează greaţa, în mod dovedit ajută eliminarea gazelor intestinale, este anticolic, calmant, are efect de diminuare a cefaleii, sterilizant şi cu efect de curăţare a sângelui şi pe lângă toate acestea are efect benefic în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator. Se utilizează în tratamentul tulburărilor menstruale.
Extract de anghinarea
Extract de anghinarea
Anghinarea (Cynara cardunculus) conţine ca substanţă activă cinarină, lactoni, alcaloizi, flavonoizi şi substanţe amare. Aceste substanţe active ajută la regenerarea ţesutului hepatic, au efect de eliminare asupra bilei, respectiv scad nivelul colesterolului şi au efect benefic asupra digestiei. Consumul de anghinare contribuie la scăderea riscului dezvoltării hipertensiunii şi al aterosclerozei, de asemenea are efect pozitiv în cazul diabetului zaharat, în cazul problemelor rinichilor şi al vezicii urinare. Rădăcina de anghinarea conţine substanţe antibiotice.
Acidul L-ascorbic (Vitamina C)
Acidul L-ascorbic (Vitamina C)
(acidum ascorbicum) Acidul ascorbic este o substanţă indispensabilă în procesul de sintetizarea al colagenului pielii. Accelerează , de asemenea, funcţiile sistemului imunitar, respectiv datorită efectului antioxidant, are rol de apărare a organismului împotriva efectelor dăunătoare ale substanţelor cancerigene.
Celuloză microcristalină
Celuloză microcristalină
Acest liant de origine vegetală permite ca ingredientele medicinale să le ambalăm în capsule la producţie.

Detox Vital®

Vitamin-premix
Vitamin-premix
Acidul L-ascorbic (Vitamina C)
Acidul L-ascorbic (Vitamina C)
(acidum ascorbicum) Acidul ascorbic este o substanţă indispensabilă în procesul de sintetizarea al colagenului pielii. Accelerează, de asemenea, funcţiile sistemului imunitar, respectiv datorită efectului antioxidant, are rol de apărare a organismului împotriva efectelor dăunătoare ale substanţelor cancerigene.
Vitamina K1
Vitamina K1
(phillokinon) Vitamina K constituie una dintre importanţii factori ai coagulării sângelui, de asemenea, ca efect benefic ajută funcţiile de detoxifiere ale ficatului, conform unelor cercetări este necesară şi în sintetizarea oaselor.
Vitamina D3
Vitamina D3
(Colecalciferol)Vitamina D3 îmbunătăţeşte folosirea eficientă a calciului şi favorizează structura osoasă. Are un efect direct asupra proceselor de funcţionare celulelor responsabile de construire şi de demolare a sistemului osos, de asemenea are un efect benefic asupra sistemului imunitar.
Beta caroten
Beta caroten
Carotenoizii au efect antioxidant, pot micşora riscul apariţiei malignităţilor de la nivelul plămânilor, pielii, stomacului şi al colonului. Beta carotenul este precursorul vitaminei A. Organismul este capabil de a transforma beta-carotenul în vitamina A după nevoile lui. Vitamina A este important în privinţa calităţilor vizuale bune, primul semn al carenţei de vitamină A fiind hemeralopia (vedere de lup).
Carbonat de calciu
Carbonat de calciu
Carbonatul de calciu (calcarul, CaCO3) este o substanţă minerală din familia carbonaţilor. În medicină este folosită ca fixator ai acizilor, respectiv ca substanţă de introducere ale ionilor de calciu. Calciul este substanţa minerală având cea mai mare cantitate din organism. Are o pondere de 1,5-2% din întreaga greutate corporală. 99% din această cantitate se află fixată în sistemul osos. Calciul asigură structura rezistentă ale oaselor şi ale articulaţiilor iar împreună cu mişcările regulate are un rol important în prevenirea osteoporozei. Întroducerea calciului în organism, într-o cantitate adecvată poate să scadă hipertensiunea arterială.
Magneziu
Magneziu
Magneziul este un mineral indispensabil organismului, deoarece îndeplineşte un rol important în metabolism, respectiv este necesar pentru funcţionarea unor enzime. De asemenea, magneziul este o substanţă care pe lângă calciu este un component care participă în structura oaselor şi ale dinţilor. Sub efectul lui creşte elasticitatea vaselor sanguine şi îmbunătăţeşte eficienţa muncii muşchiului cardiac.
Extract de alge brune (Conţinut de iod 0,1%)
Extract de alge brune (Conţinut de iod 0,1%)
(Fucus vesiculosus) Algele brune sunt bogate în iod, substanţe minerale (magneziu, potasiu, fier şi zinc), în vitamine respectiv în substanţe cu efect antioxidant. Prin conţinutul de iod îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide. Conţinutul de antioxidanţi are efect protector supra vaselor sanguine, întăreşte funcţiile sistemului nervos şi încetineşte procesele legate de îmbătrânire. Algele brune, de asemenea, întăresc sistemul imunitar, accelerează şi regenerează metabolismul celular, respectiv împiedică depunerea grăsimilor. Algele brune ajută la eliminarea metalelor grele toxice care s-au depus în organism.
Selenit de sodiu
Selenit de sodiu
Rolul fiziologic al seleniului porneşte din caracterul său antioxidant, prin care diminuează gradul stresului oxidativ şi prin aceasta micşorează riscul apariţiei bolilor de cancer. Este caractersitică, de asemenea, trăsătura lui de a fortifia sistemul imunitar, în prezenţa seleniului multe procese de apărare împotriva unor agenţi patogeni decurg mai eficient. Contribuie, de asemenea, la menţinerea sănătăţii unghiilor şi al părului.
Oxid de zinc
Oxid de zinc
Zincul constituie un component ale mai multor tipuri de enzime în organism. Are rol metabolic, în reglajul glicemiei, în procesul de sinteză a proteinelor, în funcţiile sistemului endocrin şi în osteogeneză. Folosirea efecientă de câtre organism al vitaminei A are nevoie de zinc şi contribuie la menţinerea sănătăţii vederii, a pielii, a unghiilor şi a părului. Este indispensabilă pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar, ne protejează de efectele patologice ale stresului oxidativ micşorând astfel riscul apariţiei bolilor de cancer. Zincul, de asemenea, are rol în procesul de diviziune celulară şi sinteza de ADN.
Sulfat de cupru
Sulfat de cupru
Cuprul este un constituent important al ţesuturilor conjunctive. De asemenea, are rol în reglajul energetic al organismului, în procesele de transport al fierului şi în funcţionarea sistemului nervos şi al sistemului imunitar. Cuprul ne apără de stresul oxidativ astfel micşorând riscul apariţiei bolilor de cancer.
Molibdat de sodiu
Molibdat de sodiu
Molibdenul este o substanţă, care întră în structura enzimelor care participă în metabolismul purinic al organismului.
Hidrosulfat de crom de clorură
Hidrosulfat de crom de clorură
Cromul are rol important în metabolismul glucidic, în procesul de reglare al glicemiei. Stabilizează echilibrul metabolismului energetic şi creşte capacitatea de efort a organismului.
Clorid de mangan
Clorid de mangan
Manganul este un constituent important al ţesuturilor conjunctive. De asemenea, are rol în reglajul metabolismului energetic, în osteogeneză, apără de stersul oxidativ micşorând astfel riscul apariţiei bolilor de cancer.
Făină din frunză de grâu
Făină din frunză de grâu
(Triticum) Frunza grâului conţine toate substanţele minerale şi substanţele elemente vitale şi dincolo de acestea se caracterizează printr-o cantitate mare de antioxidanţi şi enzime active. Datorită acestora este un antiinflamator cu spectru larg, are efect de detoxifiere şi de eliminare a substanţelor reziduale. Facilitează procesul de digestie şi creşte apetitul. Contribuie la funcţia normală a sistemului imunitar. Conţinutul de clorofil al frunzelor de grâu este ridicat, astfel prin creşterea cantităţii de oxigen în sânge este capabilă de formarea unei protecţii naturale împotriva celulelor tumorale.
Praf de alge Spirulina
Praf de alge Spirulina
Algele Spirulina conţine în cantităţi mari substanţe nutritive necesare organismului uman. Conţine o cantitate semnificativă de beta-caroten, vitamină B, vitamină E şi acid folic. Conţine în cantităţi mari potasiu, calciu, magneziu, seleniu, zinc şi fier. Pe lângă toate acestea conţine acizi graşi omega3, astfel administrarea sa ajută în prevenirea aterosclerozei şi a altor înbolnăviri cardio-vasculare. Algele Spirulina au efect pozitiv asupra funcţiilor hepatice, influenţează pozitiv oxigenizarea celulelor, are efect antioxidant şi de fortifiere al sistemului imunitar.
Extract de Ginseng
Extract de Ginseng
(Panax ginseng) Ginseng-ul este o plantă medicinală larg aplicată, care datorită conţinutului de ginsenoid elimină simptomele cauzate de stresul, de asemenea, creşte capacităţiile pentru efort fizic şi psihic. Ginsengul este administrat cu succes pentru mărirea capacitaţii de efort, pentru cerşterea capacităţii de concentrare, în perioada de vindecare după îmbolnăviri respectiv în cazul epuizării. Alte constituente cu efect benefic sunt panaxonii, care scad glicemia, respectiv polizaharidele care au efect de întărire a sistemului imunitar. Conform unelor studii, ginsengul are şi efect antioxidant având rol în prevenirea aterosclerozei şi în prevenirea îmbolnăvirilor ficatului şi a ochilor.
Extract de ceai verde
Extract de ceai verde
(Camellia sinensis) Ceaiul verde, conţine diferite antioxidanţi cu efect general de protecţie a sănătăţii. Aceştia sunt nişte polifenoli şi flavonoizi care inhibă activitatea liberă ale radicalilor liberi. Consumul ceaiului verde scade riscul apariţiei bolilor cardio-vasculare, ale artritelor şi al bolii Alzheimer. Pe lângă acestea ceaiul verde conţine în cantităţi mari de potasiu, calciu şi fluor astfel consumul de ceai verde poate să scadă nivelul osteoporozei. Datorită catechinelor conţinute ceaiul verde are efect antiseptic şi antibacterial.
Praf din suc de ananas
Praf din suc de ananas
(Ananas) Conţinutul de vitamine A, B şi C, şi de acid folic al Ananasului este semnificativ. De asemenea, ca un caracteristic valoros amintim conţinutul de enzimă de bromelină, care are rol în digestia proteinelor şi ajută în metabolismul lipidelor.
Enzimă de papaină
Enzimă de papaină
Enzima de papaină, este o enzimă cu rol în digestia proteinelor care poate fi regăsită în papaya, ajutând digestia mâncărurilor de carne şi ale altor alimente cu conţinut de proteină. Poate fi administrată ca tratament complementar în cazul tratamentelor împotriva paraziţilor intestinali.
Coajă de capsulă (VCAPS)
Coajă de capsulă

Swiss Probiotix®

Bifidobacterium lactis
Bifidobacterium lactis
Este un bacteriu benefic larg răspândit în flora intestinală umană. Este utilizat frecvent în produse de lactate cu probiotice. Are efect benefic în tratamentul diareei, în prevenirea constipaţiei, constituie ajutor eficient în tratamentul unor patologii inflamatorice ale intestinelor, contribuie la funcţionarea eficientă a sistemului imunitar şi scade riscul unor îmbolnăviri ale căilor respiratorii.
Enterococcus faecium
Enterococcus faecium
Este un bacteriu cu efect benefic care se poate găsi în flora intestinală umană. Ne ajută la eliminarea diareei prin efectul său probiotic.
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus acidophilus
Bacteriu acidofil lactic cu efect benefic, ajutând digestia, împiedicând înmulţirea a diferitelor bacterii şi fungi în tractul intestinal, contribuie la prevenirea constipaţiei, este un ajutor eficient în tratamentul unor îmbolnăviri inflamatorice ale intestinelor, îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar şi scade riscul unor îmbolnăviri ale sistemului respirator.
Lactobacillus paracasei
Lactobacillus paracasei
Este un bacteriu benefic răspândit în flora intestinală umană. Constituie un ajutor eficient în eliminarea diareei, în unele cazuri micşorează simptomele alergiei, ajută procesele de reglare ale tensiunii arteriale şi de scădere a nivelului de colesterol, de asemenea, contribuie la menţinerea sănătăţii mucoasei intestinale.
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus plantarum
Este un bacteriu cu efect benefic, care reprezintă un ajutor în tratamentul unor îmbolnăviri inflamatorice ale intestinelor, contribuie la eficienţa funcţiilor sistemului imunitar şi inhibă apariţia şi răspândirea unor bacterii dăunătoare în tractul intestinal.
Lactobacillus salivarius
Lactobacillus salivarius
Bacteriu cu efect benefic care facilitează digestia proteinelor, împiedică înmulţirea a diferitelor paraziţi şi fungi în tractul intestinal, de asemenea, este eficient în taratmentul diferitelor îmbolnăviri inflamatorice.
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium infantis este o bacterie benefică care se regăsește în fiecare corp uman. Rolul ei este, în primul rând, să ajută digestia, are efect anti-inflamator şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a sistemului digestiv. Eficient ameliorează simptomele ale sindromului de colon iritabil.
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium longum este o bacterie benefică care face parte din flora intestinală naturală umană. Contribuie la menținerea stării de sănătate a colonului, la inhibarea bacteriilor patogene, precum și are un impact pozitiv asupra funcționării sistemului imunitar.
Streptococcus thermophilus
Streptococcus thermophilus
Streptococcus thermophilus este o specie de bacterie de acid lactic şi este prezentă în produsele lactate fermentate. De obicei este folosit la producerea iaurturilor. Este o bacterie benefică care contribuie la menţinerea echilibrului florei intestinale şi astfel menţine starea de sănătate a sistemului digestiv.
Lactobacillus lactis
Lactobacillus lactis
Lactobacillus lactis este o bacterie benefică, o parte se regăseşte în flora intestinală naturală umană, dar este prezentă şi în diverse alimente fermentate. Lactobacillus lactis ajută digestia și previne dezvoltarea excesiva a bacteriilor patogene în tractul digestiv. Are efecte benefice, de asemenea, în cazul bolilor diareice, în prevenirea diverselor boli intestinale şi de piele, precum şi în tratarea acestora.