Moartea porneşte din colon (Hipocrates)

Moartea din colonCitatul de mai sus, ne atrage atenţia asupra faptului că nici chiar în zilele de azi, într-o lume dezvoltată, civilizată nu se discută deschis despre „secretele obscure” ale subiectelor legate de curăţarea colonului, respectiv de dezintoxicare.

„Probabil starea generală ale intestinelor, ca subiect, apare pe ultimul loc al listei care conţine temele principale ale „discuţiilor politicoase”. Trebuie să privim faţă în faţă problemele: sindromul colonului iritabil, constipaţia, balonările, inflamaţiile colonului (diverticulita) şi cancerul de colon nu sunt nişte subiecte despre care am vorbim cu plăcere. Cu toate acestea, cum zice vechiul zicător, moartea începe în colon. Nu credeţi? Întrebaţi pe oricare dintre medicii anatomo-patologi. De multe ori, autopsiile arată că reziduurile de materie fecală pot cauza ocluziuni în colon reducând diametrul acestora într-o proporţie de până la 80%.“ – National Geographic 2006 mai.

Despre ceea ce nu vorbim cu plăcere (nici chiar în legătură cu dezintoxicarea)

Moartea din colonDeci, ce anume stă la baza tulburărilor digestive? Ce credeţi, ce fel de senzaţie ar fi dacă datorită lipsei de curăţarea colonului în mod regulat sau în lipsa procesului de dezintoxicare regulat, reziduurile fecale saturate cu toxine ar adera pe pereţii colonului Dumneavoastră?Această formaţiune de reziduuri fecale este responsabilă pentru apariţia Sindromului Colonului Iritabil şi pentru formarea altor boli, ca şi constipaţia, balonarea. Are efect iritant asupra tractului intestinal, iar totodată poate să fie cauzatoare a nenumeratelor boli şi simptome! Simptome abdominale, constipaţie, senzaţie de epuizare fizică, balonare severă, cefalee, creştere ponderală, tulburări digestive, abdomen protuberant mărit la volum şi lista încă nici pe departe nu este completă.