Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Alimentație sănătoasă și nu numai în timpul detoxifierii! Ce fel de alimente să nu consumăm?

Mulţi oameni sunt deja conştienţi de faptul că un regim alimentar sănătos este esenţial pentru a ne menţine sănătoşi şi pentru a preveni bolile, dar există puţine informaţii cu privire la ce tip de alimente sunt benefice în timpul unui program de detoxifiere.

alimentatie-sanatoasa 1

O dietă sănătoasă este un concept foarte vag şi poate fi interpretat diferit în funcţie de situaţie. Din moment ce oamenii sunt unici, organismele reacţionează diferit când vine vorba de alimente. Cu toate acestea, există alimente şi băuturi care sunt universal recomandate în timpul unei detoxifieri.

În timpul unei detoxifieri, toxinele părăsesc corpul pe mai multe căi; prin sistemul digestiv şi prin piele. Pe durata unei detoxifiere este recomandată adoptarea unei diete sănătoase pentru a ajuta organismul.

Dieta sănătoasă din timpul unei detoxifieri

Când urmăm o cură de detoxifiere la domiciliu, fără supravegherea unui medic specialist, adoptarea unei diete sănătoase devine responsabilitatea noastră, altfel procesul de detoxifiere nu va fi la fel de eficient şi pot apărea alte probleme din această cauza.

alimentatie-sanatoasa 2

Există mai multe forme de detoxifiere la domiciliu. Cea mai eficientă cale este de a folosi programul de detoxifiere ToxiClean, care a fost conceput şi dezvoltat pentru o folosire cât mai simplă. Cu toate acestea, responsabilitatea unei diete sănătoase revine celui care foloseşte programul. Aceasta este singură modalitate de a obţine rezultatele dorite prin detoxifiere.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

De asemenea, se poate remarca fatul că sistemul digestiv este un sistem de organe cu o structură complexă. Fiecare parte are o sarcină importantă. Prin urmare, este foarte importantă ca funcţionarea lor să fie controlată şi coordonată. Sistemul digestiv serveşte mai multe funcţii importante:

ss=”mh2 clearb”>Dieta recomandată în timpul unei detoxifieri

În timpul unei detoxifieri, o dieta sănătoasă ar trebui să includă o mulţime de fructe crude, deoarece aceştea sunt bogate în fibre şi apă, sprijinind astfel într-un mod eficient procesul de detoxifiere.

alimentatie-sanatoasa 3

Cele mai recomandate sunt fructele (organice) care sunt bogate în minerale şi aminoacizi.
Legumele organice ar trebui să facă şi ele parte dintr-o dietă sănătoasă. Acestea ar trebui consumate zilnic şi nu ar trebui să lipsească pe durata detoxifierii. Proprietăţile acestora sunt vitale, nu doar datorită conţinutului scăzut de calorii şi ridicat de vitamine, dar şi pentru că acestea ajută la refacerea şi menţinerea echilibrului acido- bazic din organism. Legumele recomandate sunt următoarele: morcovii, varză roşie, varză, ţelină, ceapă, broccoli, spanacul, castraveţii. Leguminoasele precum lintea, năutul, fasolea şi mazărea verde fac parte, de asemenea, dintr-o dietă sănătoasă.

În plus, o dietă sănătoasă necesită o cantitate adecvată de fibre obţinute prin consumul de cereale precum orezul brun, meiul, hrişca, amaranth şi psyllium.

Nucile şi seminţele sunt o sursă foarte bună de vitamina E şi de acizi graşi esenţiali în timpul unei detoxifieri. Sunt recomandate seminţele de dovleac, nucile, nucile caju, alunele, seminţele de susan şi castanele. Reţineţi că uleiul de măsline şi din seminţe de susan stimulează circulaţia, ajutând astfel la procesul de detoxifiere.

Ce alimente nu sunt recomandate pe durata detoxifierii?

În timpul detoxifierii, şi al unei diete sănătoase, urmatoarele alimente ar trebui evitate.

O dietă sănătoasă în timpul unei detoxifiere n-ar trebui să conţină produse lactate, carne rosie, grâu, alimente prăjite, fructe uscate, zaharoză (zahăr rafinat), pâine albă, dulciuri, prăjituri sau ciocolată.

Ce alte tipuri de alimente nu sunt recomandate în timpul unei detoxifieri?

Marea majoritate a produselor alimentare conţin aditivi, care reprezintă cauza principală pentru o cură de detoxifiere. Aceste alimente sunt strict interzise în timpul unei detoxifieri, fiind în general nocive.

Aceste alimente nocive conţin aditivi, conservanţi, amelioratori de gust, coloranţi îndulcitori sintetici, etc.. Acestea sunt toxine şi ar trebui excluse dintr-o dietă sănătoasă.

Alte alimente care trebuie evitate în timpul detoxifierii

Pe durata detoxifierii, anumite lucruri sunt în mod special interzise, deoarece efectele lor nocive asupra organismului pot fi intensificate pe durata curei de detoxifiere.

alimentatie-sanatoasa 4

Aceste substanţe nu ar trebui incluse în nici o dietă sănătoasă, dar pe durata detoxifierii, în timp ce sistemul imunitar se confruntă cu schimbări importante, efectele adverse sunt numeroase.
Aceste lucruri interzise – precum cofeina, drojdia, alcoolul, ciocolata şi medicamentele – afectează organismul şi sistemul imunitar. De aceea, ar trebui să evitaţi consumul acestora chiar şi după procesul de detoxifiere şi să încercaţi să vă schimbaţi dieta cu una sănătoasă, nu numai în timpul detoxifierii, ci şi după.

Dietă sănătoasă în fiecare zi

Detoxifierea şi-a atins obiectivul dacă rezultatele sunt de lungă durată. Această perioadă poate fi prelungită considerabil dacă avem o dietă sănătoasă.

alimentatie-sanatoasa 5

În cazul în care regulile alimentare ale unei diete sanatoase adoptate în cursul acestei perioade sunt menţinute nu numai în timpul detoxifierii, ci pentru o perioadă prelungită, se poate realiza o schimbare a stilului de viaţă ce va avea un impact pozitiv pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, urmatoarele cure de detoxifiere vor fi mult mai uşoare. Cu toate acestea, dacă ne intoarcem la vechile şi dăunătoarele obiceiuri alimentare după detoxifiere, toxinele vor începe să se acumuleze rapid din nou.

Vă rugăm să citiți experiențele clienților, care dovedesc că, în timpul și după detoxifiere obiceiurile alimentare sănătoase afectează pozitiv eficacitatea tratamentului.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
Detox Vital
Detox Vital

Realimentează organismul cu substanţele nutritive consumate, cu vitamine, substanţe minerale şi substanţe nutritive verzi vegetale, ajutând prin aceasta procesele de detoxifiere naturale ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0