Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Totul despre balonare si abdomen plat

balonare 1Dacă suferiți de balonare trebuie să stiți că în general, din fericire nu este o boală gravă, mai degrabă este rezultatul unui stil de viață necorespunzător. Dar orice ar sta in spatele acestor probleme, e sigur că putem preveni si înceta neplăcerile cauzate de acestea dacă cunoaștem simptomele care le generează.
Am adunat toate informațiile, ce trebuie de știut despre balonare?
Este complet normal ca în urma digestiei să se formeze gaze intestinale, dacă aceste procese sunt în concordanță cu funcționarea normală a organismului, cel mult pot să genereze neplaceri minore. Situația este diferită in cazul in care se generează in exces gaze intestinale sau nu se elimină in mod corespunzător, din această cauză se acumlează și se formează balonarea. Este vorba despre fenomene des întâlnite, nu este om care să nu se confrunte cu aceaste probleme pe parcursul vieții. Simptomele balonării sunt tensiunea abdominală, durerile abdominale, formarea excesivă a gazelor și crampele abdominale și trebuie tratate mai serios când aceste simptome dispar mai greu și devin cronice sau revin in mod repetat. În primul rând va putem spune că în acest caz cu ajutorul unui program de curățare intestinală puteți să scăpați ușor de naplăcerile cauzate.

Doriți să aflați mai multe despre efectele împotriva balonării a curățarii intestinale si a detoxifierii? Faceți clic pe cuvintele cheie! Curățare intestin | Detoxifiere

De ce se formează balonarea?

Așa cum am amintit formarea gazelor intestinale in principiu este un fenomen natural, chiar și balonarea într-o oarecare măsură până când apare periodic, nu provoacă neplăceri prea mari și nu durează prea mult. Dacă gazele acumulate sunt eliminate rapid prin flatulență sau eructație nu avem nimic deosebit de făcut. Dar totuși merită să observăm ce am mâncat, ce am băut și ce medicamente am luat inainte cu câteva ore.
Formarea moderată a gazelor deci poate fi ocazională care de obicei apare în urma consumului de alimente. Un astfel de aliment este fasolea și alte leguminoase, diferite feluri de varză (varza cu căpățână, varza Kale, broccoli, conopida), diferite feluri de ceapă (ceapa roșie, prazul), rădăcinoasele (sfecla, ridichea), gulia, drojdia de pâine, laptele, ciocolata si grâul. În afară de acestea balonarea poate fi asociată cu constipația cronică.

Mai multe alimente care provoacă balonarea pe care mai bine să le evitați. Aveți grijă cu acestea!
Problema mai mare, balonarea cronică.

Balonarea cronică poate apărea din două motive. Unul dintre motive este așa numita înghițire a aerului (aerofagia) când o persoană în timp ce respiră sau în timp ce mănâncă înghite mult aer, celălaltă cauză este procesul de fermentație din intestine, putrezirea. Aceasta din urmă apare atunci când enzimele necesare pentru digestia alimentelor lipsesc, sau nu sunt suficiente, în acest fel carbohidrații și sau alți compuși sunt descompuse de bacteriile probiotice și intr-o măsură mai mică de ciuperci.
Rezultatul nedorit ale acestui proces de fermentație este formarea mai mare de gaze. În cazul balonării mai severe analizarea compoziției gazelor eliminate ne poate ajuta în determinarea cauzelor. Concentrația mai mare de nitrogen, oxigen, dioxid de carbon poate indica înghițirea unei cantități mai mare de aer, în timp ce lipsa enzimelor crește procentul de monoxid de carbon, hidrogen și metan. Cele din urmă pot înceta cu ajutorul suplimentelor alimentare care conțin enzimele digestive lipsă.

Balonare = Alertă paraziți!

Nu trebuie să excludem din cauzele balonării nici paraziții intesinali, întrucut prezența acestora poate crește formarea gazelor.
Acești paraziți perturbă digestia iar prin metabolismul lor pot produce gaze. De prezența lor pe lângă balonare ne pot avertiza durerile abdominale, crampele abdominale precum și carențele.
Aflați totul despre paraziți, și scăpați de acești dăunători!

Boli și balonare

Sunt cel puțin pantru motive pentru care curățarea intestinală poate fi eficientă in tratamentul balonării. Întrucât curățarea intestinală :

  • pune capăt constipației
  • ajută la restabilirea enzimelor digestive și al florei intestinale
  • ajută la digestie
  • înlătură paraziții

Balonarea este deci semnalul organismului că a sosit momentul pentru o cură de curățare. Înainte de aceasta neapărat să ne consultăm cu medicul nostru deoarece in cazul anumitor boli ca de exemplu inflamația colonului și in caz de tumoare curățarea intestinală nu este recomandată.

Mai multe sfaturi împotriva balonării

Pentru a preveni balonarea să urmăm următoarele sfaturi:

  • să mestecăm temeinic alimentele
  • să mancăm și să bem încet
  • să reducem alimentele care balonează și generează gaze
  • să facem mișcare in fiecare zi cel puțin o jumătate de oră

Să consumăm ceaiuri medicinale care reduc apariția gazelor și/sau ajută la eliminarea acestora (anason, chimen, mentă), în caz de crampe abdominale ajută mult antispasticele. Este foarte importantă menținerea florei intestinale și/sau restabilirea acestuia, ce se poate realiza cu ajutorul probioticelor si prebioticelor. Probiotice adică bacterii probiotice conțin produsele lactate fermentate, murăturile, varza acră sau alimentele preparate din soia fermentată, în timp ce prebioticele sunt fibre alimentare pe post de alimente pentru bacterii. Cea mai bună soluție sunt suplimentelele alimentare simbiotice care conțin deopotriva probiotice si prebiotice.

Sfaturi pentru dietă

Nu putem sublinia îndeajuns importanța unei alimentații sănătoase care este necesară pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului digestiv. Dieta împotriva balonării are două părți. În primul rând evităm alimentele care provoacă balonarea, întrucât acestea depind de la o persoana la alta. În al doilea rand să consumăm alimente care conțin fibre, dar să avem grijă la cantitate. Mai mult de 40-50 de grame de fibre pe zi poate provoca chiar balonare iar la unii chiar o cantitatea mai mică contribuie la balonare. Parte a dietei poate fi și consumul de ceai împotriva balonării.
Cura de curățare a intestinului Clean Inside® intr-un singur pachet conține tot ce are organismul nevoie pentru un program de detoxifiere potrivit. Prin acest program încetează balonarea, paraziții sunt eliminați, pune capăt constipației si putem să ne luam adio de la cele mai diverse simptome ale tulburărilor digestive și ale problemelor intestinale deopotriva.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
Fibrele Clean Inside
Fibra CleanInside

Supliment nutritiv pe bază de fibre pentru curățarea colonului, cu ajutorul fibrelor curăţă intestinul gros de depunerile acumulate şi previne formarea noilor depuneri.

155 RON
Detalii
Adaugă in cos
ToxiClean capsule
Capsule ToxiClean

Ajută organismul în procesele de eliminare ale celor mai periculoase metale grele în timpul detoxifierii sângelui, ficatului, rinichilor şi ale altor organe.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0