Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Reflux, boala necunoscută a populaţiei

boala-de-reflux 1Fibra Clean Inside stopează deplasarea retrogardă a conţinutului gastric cauzată de stomac, deoarece fibra absoarbe acidul ce se produce, prin urmare nu ajunge în esofag şi se elimină împreună cu fibra. Boala de reflux gastroesofagian, care constă în deplasarea retrogardă a sucul gastric împreună cu produse alimentare câtre esofag, de asemenea poate fi un proces natural în cazul în care se exercită o presiune crescută asupra stomacului. Acesta se poate întămpla din mai multe motive, cum ar fi o rochie strâmtă, postura corpului, sarcină sau exercitare neadecvată de gesturi, de asemenea, exerciţii abdominale dupa o masă copioasă.

Fenomenul este incomod, deoarece conţinutul gastric care refluează este puternic acid, astfel lasă un gust acru şi neplăcut în esofag, gură, gât, iritând mucoasa esofagiană. Poate provoca arsuri stomacale, durere în plexul solar.

Reflux, ca şi boală

Fenomenul se numeşte boală, dacă se produce frecvent sau regulat, precum şi dacă cauzează alte simptome şi neplăceri. Boala de reflux nu întotdeauna se poate recunoaşte, nu în toate cazurile poate fi identificată în mod clar motivul pentru care conţinutul gastric se refluează.

Dacă experimentăm frecvent arsuri la stomac, însoţit de mirosul neplăcut al gurii sau tusă cronică, sinuzită recurentă, inflamarea faringelui nazal, se suspectează boala de reflux. Tusea este consecinţa vaporilor de acid care irită traheea. Acest simptom poate să apară şi în cazul în care suferim de „reflux cauzat de stres”, adică se dezvoltă arsuri la stomac, boala de reflux şi tusă nervoasă în momente de stres sau de nervozitate.

În cazuri foarte severe, acidul gastric care refluează de multe ori poate provoca iritaţia şi inflamaţia esofagului şi a tractului respirator superior. Mediul acid, pe termen lung poate deteriora dinţii, de asemenea poate cauza afecţiunea caracteristică a acestei boli, adică eroziunea tipică a dinţilor. Prin inflamaţia cronică a căilor respiratorii superioare apar simptome astmatice, sau în urma inflamaţiei permanente a esofagului pot avea loc dureri şi dificultăţi de înghiţire.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

Evoluția cauzelor bolii de reflux

boala-de-reflux 2Boala de reflux poate fi cauzată, la început, de presiunea abdominală datorită excesului de greutate sau de ingerarea unor doze mai mari de porţii decât este necesar. În urma dezechilibrul florei intestinale, înmulţirea unor bacterii dăunătoare, eliberarea gazelor prin procesul de degradare bacteriană, gazele intestinale care se produc şi se blochează în stomac şi în intestine, de asemenea, pot să exercite presiune asupra stomacului. Alimentele care facilitează formarea gazelor (conopidă, fasole, etc.) şi consumul de alcool, fumatul pot agrava simptomele.

Administrarea unor medicamente în sine poate provoca simptome de reflux, precum şi anumite alimente – care, la fel ca medicamentele, relaxează sfincterul esofagian – pot fi responsabile pentru dezvoltarea simptomelor. Dacă avem astfel de probleme, merită să ne adresăm medicului specialist, unui gastroenterolog, deoarece, în acest caz cu eliminarea acestor medicamente sau alimente dispar şi simptomele neplăcute.

O varietate de simptome ale tulburărilor digestive, care implică contaminarea intestinului, pot contribui, de asemenea, la o astfel de stare a tractului digestiv, ceea ce duce la final la formarea bolii de reflux, prin urmare o curăţarea a intestinului împreună cu o detoxifiere aprofundată pot să aducă rezultate bune. Balonarea, de exemplu, indică faptul că anumite alimente nu se descompun prin procesul enzimatic, mai degrabă în timpul procesului de degradare bacterienă, care cauzează proliferarea bacteriilor în exces. Constipaţia este responsabilă de presiunea crescută intra-abdominală şi afectează funcţionarea întregului sistem digestiv.

Cum se poate trata boala de reflux?

boala-de-reflux 3Este foarte important ca tratarea bolii de reflux să sa înceapă cât mai repede. Deoarece, deplasarea retrogardă frecventă a acidului pe termen lung dăunează grav esofagului şi căilor respiratorii, prin urmare este interesul principal de a fi diagnosticat problema noastră cât mai urgent şi să fie tratat în mod corespunzător.

Nu neglijaţi boala, deoerece consecinţele pot fi grave: esofagită, stenoză esofagiană, tumori, alte boli cronice în gură, esofag şi la sinusuri.

În cazul în care observăm că se refluează măncarea după ce am luat masa sau avem gust acid în gură, de asemenea dacă dinţii devin sensibili sau avem dureri în esofag/trahee, nu merită să administrăm medicamente anti-acide. Deşi aceste medicamente pot fi cumpărate şi fără prescripţie medicală, totuşi nu tratează cauza doar simptomele, astfel nu va rezolva problema noastră.

Să încercăm să respectăm regulile de bază în ceea ce proveşte alimentaţia sănătoasă: să mâncăm porţii mici, de mai multe ori, dacă este necesar. Să alegem alimente care se digeră uşor şi care nu balonează. Să creştem aportul de fibre şi să bem suficient. Imediat după ce am măncat să nu facem exerciţii fizice, în schimb, să facem mişcare frecvent.

În cazul în care, cu toate acestea plângerile persistă să efectuăm curăţarea intestinului, de preferinţă o cură complexă. Elimină toxinele şi depunerile, normalizează flora intestinală şi încarcă organismul cu substanţe nutritive. Ameliorează tulburările digestive, care stau la baza bolii de reflux. În acest lucru ne pot acorda un ajutor mare produsele NaturalSwiss, Programul de detoxifiere ToxiClean şi Programul de curăţarea intestinului Clean Inside.

Desigur, este benefic dacă curăţarea intestinului este urmată de schimbarea stilului de viaţă, a cărui elemente de bază am descris mai sus. Asiguraţi-vă că eliminaţi substanţele toxice în mod regulat, prevenind, astfel recurenţa simptomelor. Evitaţi alcoolul şi dacă fumaţi să vă lăsaţi cât mai curând posibil, deoarece acestea pot consolida apariţia acestor simptome.

Boala de reflux în cazul sugarilor

Sfincterul esofagian al bebeluşului încă este foarte slab, astfel apare fenomenul de ”aruncare în afară” a unor cantităţi de lapte sau eructaţii, vărsâturi, survenind spre sfârşitul mesei. Desigur, acest lucru este absolut normal, dar dacă nu se rezolvă la o vârstă mai înaintată, se încetineşte sau nu are loc creşterea în greutate, solicitaţi asistenţă medicală. Frecvenţa şi intensitatea „aruncării în afară” poate fi redus dacă după hrănire sunt ajutaţi să eructeze, astfel se elimină aerul inginerat.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Detox Vital
Detox Vital

Realimentează organismul cu substanţele nutritive consumate, cu vitamine, substanţe minerale şi substanţe nutritive verzi vegetale, ajutând prin aceasta procesele de detoxifiere naturale ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flacon Shaker
Flacon Shaker

Flaconul GStack este compact și subțire, oferă cantitatea necesară pentru suplimentul nutritiv – datorită formei rotunjită flacoanele GStack nu deteriorează interiorul genților. Plecați din oraș? Luați cu voi un flacon GStack, este perfect pentru suplimente nutritive după antrenament sau pentru produsele NaturalSwiss. Astfel, imediat puteți beneficia de un shake regenerator în fiecare zi a săptămânii

46 RON
Detalii
Adaugă in cos
Parasic
Parasic

Parasic este un supliment nutriţional pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi ouăle acestora din colon şi din alte părţi ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0