Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Sincer despre Candida

Candida Albicans este o specie de ciupercă care este prezentă în orice flora bacteriană sănătoasă. În flora intestinală poate fi regăsită în cel mai mare număr. În cazul în care acesta se dezechilibrează – boală, adminsitrarea medicamentelor, alimentaţie nesănătoasă, alergie alimentară sau organe digestive contaminate – şi ciuperca se înmulţeşte, poate provoca simptome neplăcute în întregul organism.

Candida este o boală

candida 1Administrarea antibioticelor, din păcate, este responsabilă în mare parte pentru formarea infecţiilor cu candida, deoarece distruge nu numai bacteriile dăunătoare, dar şi cele benefice, astfel dezechilibează flora intestinală. De aceea, se recomandă utilizarea probioticelor pe lângă antibiotice sau consumarea produselor cu probiotice (chefir, iaurt, etc.), în cazul în care persoana respectivă nu poate evita tratamentul medicamentos.

Proliferarea ciupercii candida nu este o infecţie oarecare, cauza dezechilibrului de multe ori este o dietă extremă şi alimentaţia nu prea sănătoasă. Desigur, pentru acest lucru nu trebuie să judecăm medicamentele prescrise de medic sau nu putem să ne învinovăţim dacă avem o alergie ereditară, dar, din păcate, în cele mai multe cazuri consumul de zahăr, carne, aditivi artificiali în cantităţi extreme, precum şi neglijarea consumului de fructe şi legume se poate învinovăţi pentru înmulţirea ciupercilor.

Candida se hrăneşte, în primul rând cu carbohidraţi, astfel consumul în exces de zahăr, produse de patiserie pot promova înmulţirea ciupercilor. Dacă reducem aportul acestora, se reduce şi cantitatea lor, deoarece populaţia de ciuperci se adaptaează de hrana disponibilă în organism.

O cantitate mare de carne – proteinele de origine animală, de asemenea, sunt favoritul ciupercii candida – ar putea contribui la înmulţirea lor. Poluanţii (aditivi artificiali, ingrediente sintetice, etc.) slăbesc sistemul imunitar şi nu-l lasă să lupte împotriva ciupercilor care cauzează simptomele neplăcute.

Înmulţirea exagerată a ciupercii candida poate fi depistată în mai multe moduri. Se poate detecta prin test de limbă, exudat faringian, recoltare secreţie vaginală şi cu analiza scaunului, cu toate că de aici se poate depista chiar şi dacă nu cauzează simptome – deoarece candida este partea naturală a a florei intestinale. Ce mai sigură cale este testul de sânge.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

Cum se tratează candida?

Candida se tratează, în primul rând cu dietă. Regimul alimentar vindecător exclude zaharurile rafinate şi din fructe din alimentaţie, în fiecare formă, datorită faptului că ciupercile în primul rând se hrănesc cu carbohidraţi.

În primele săptămâni, nici fructe nu avem voie să mâncăm, de asemenea, şi în viitor trebuie să evităm dulciurile, băuturile zaharoase, sucurile.

Deoarece drojdia şi diferite alimente care se prepară prin procesul de fermentaţie sunt de fapt medii pentru ciuperci, prin urmare trebuie evitate orice alimente care conţin drojdie, precum şi alimentele fermentate (produse de panificaţie, băuturi alcoolice, oţet.) De asemenea, în mucegai se găsesc ciuperci, astfel trebuie să avem grijă să nu consumăm alimente cu mucegai nobil (brânzeturi, salamuri).

Trebuie evitate şi alimentele care conţin amidon izolat, ca şi pâinea albă, orezul alb, alte alimente cu făină, de exemplu pastele.

Prima perioadă a tratamentului pentru candida, în general este mai dură, apoi se poate schimba rigurozitatea dietei, dar există anumite reguli care trebuie îndeplinite pe termen lung, dacă nu dorim ca problema noastră să fie recurentă.

Detoxifierea şi candida

candida 2La pacienţii cu candida s-a demonstrat că este foarte eficient faptul că după o cură de detoxifiere şi de curăţarea intestinului au schimbat stilul de viaţă (de multe ori, nici nu a fost necesar să respecte dieta). Dacă, de exemplu cura Clean Inside ne ajută să curăţăm intestinele de substanţele toxice depozitate, scăpăm de ingrediente alimentare artificiale şi de rămăşiţele alimentelor rafinate, de multe ori este suficient ca organismul să respire din nou. Cu cura de curăţarea intestinului Clean Inside putem să beneficiem de cantitatea necesară de vitamine, minerale şi fibre pentru o digestie sănătoasă.

Dacă între timp reducem consumul de carbohidraţi, făină albă şi alimentele fermentate, cu mucegai, intestinele au o şansă bună de „a deschide o pagină nouă”, astfel din nou pot să sabilesc o floră intestinală sănătoasă. Acest lucru este necesar, deoarece echilibrul florei intestinale joacă un rol important în auto control (proliferarea bacteriilor şi a ciupercilor este condiţionat nu numai de hrana disponibilă dar şi de numărul altor specii care trăiesc în echilibru cu ei).

Suplimentarea cu vitamine şi cu minerale întăreşte sistemul imunitar, astfel încât să poată să învingă infecţia cu candida, pentru a ţine sub control numărul ei, precum şi să prevină simptomele neplăcute.

O de cură de detoxifiere cere consum mare de apă necarbogazoasă şi fibre, de asemenea şi perioada de după terminarea acestuia. Asiguraţi-vă că în viitor dieta dumneavoastră se va compune în mare parte din ingrediente proaspete, mâncarea să fie preparată sănătos, printr- o tehnologie care păstrează conţinutul lor în stare iniţială.

Dacă preferăm gustul dulce, să consumăm fructe sau alimente cu îndulcitor natural (stevie, zahăr de mesteacăn), iar în loc de făină albă să folosim o versiune din cereale integrale, fără făină de grâu (de porumb, făină de orez brun, hrişcă, etc.)

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
Detox Vital
Detox Vital

Realimentează organismul cu substanţele nutritive consumate, cu vitamine, substanţe minerale şi substanţe nutritive verzi vegetale, ajutând prin aceasta procesele de detoxifiere naturale ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0