Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Ce este enterococul?

Ce este enterococul?

Enterococcus faecium face parte din familia enterococilor. Există o specie care trăieşte în organism şi este complet inofensivă, şi un alt tip care poate cauza tot felul de boli. De ce este inofensiv enterococul ? Care sunt bacteriile « inofensive » ?

ce-este-enterococul 1

Ştim că există tipuri de bacterii inofensive, chiar « benefice », spre exemplu probioticele, cunoscute şi ca bacterii intestinale benefice, care au drept rol acela de a menţine echilibrul florei intestinale.

Trebuie să fim atenţi ca bacteriile intestinale nocive şi radicalii liberi să nu prolifereze peste măsură. Cantitatea de probiotice poate fi refăcută printr-o dietă adecvată şi cu suplimente dietetice naturale, menţinând astfel echilibrul florei intestinale. Enterococul sprijină acţiunea probioticelor.

Ce sunt radicalii liberi?

Chiar şi grecii antici ştiau că trebuie să existe un echilibru în organism pentru ca acesta să funcţioneze corect, şi dacă acest echilibru este perturbat, se poate instala o boală. Astfel, ei au căutat cauza acestui dezechilibru şi au încercat să remedieze problema.

Toxinele afectează echilibrul florei intestinale. Din nefericire, în zilele noastre tot mai multe toxine pâtrund în organism prin intermediul alimentelor, a băuturilor, substanţelor chimice, cosmeticelor sau prin inhalare. Toxinele afectează capacitatea corpului de a folosi vitaminele şi mineralele, creând în acelaşi timp radicali liberi şi slăbind astfel sistemul imunitar. Radicalii liberi sunt molecule din organism care pot afecta membranele celulare şi ţesuturile.

Enterococul este doar ”inofensiv” sau este şi o bacterie ”bună”?

Această varietate de Enterococus faecium se întălneşte în intestin şi trăieşte în armonie cu întregul corp.

ce-este-enterococul 2

Nu numai că enterococul intestinal trăieşte în armonie cu corpul nostru, ci acesta are şi efecte benefice asupra funcţionării organismului nostru! O serie de studii recente efectuate de un grup de cercetători conduşi de Laroy au arătat efectele benefice ale Enterococcus faecium. Cercetătorii au descoperit că enterococcus faecium inhibă dezvoltarea în organism a agenţilor patogeni transmisibili prin alimente.

S-a descoperit că enterococul face parte din flora intestinală a sistemelor digestive ale aproape tuturor organismelor vii. Enterococul ajută la prevenirea infecţiilor intestinale – ne protejează de diareea cauzată de stres sau de aşa-numită ”diaree a călătorului’’. După un tratament cu antibiotice, Enterococcus faecium reface echilibrul intestinului gros. Enterococul stă agăţat de peretele intestinal, găsindu-se printre bacteriile intestinale benefice şi prevenind astfel eliminarea acestora din intestin. Enterococcus faecium ajută la o bună digestie, contribuind la rezolvarea problemelor intestinale. Această bacterie este şi antidotul pentru balonare şi s-a dovedit că are şi efecte anti-cancerigene, fiind şi foarte eficientă împotriva colesterolului.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, faceti click pe cuvantul cheie: Curăţarea intestinului | Detoxifiere

Selectate şi testate cu atenţie, enterococul, adică tulpinile acestora s-au dovedit a fi benefice atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Uniunea Europeană a recunoscut acest lucru, la fel şi FDA şi AAFCO din Statele Unite. Acest fapt este acceptat şi în alte ţări. De fapt, comunitatea medicală sprijină în general folosirea grupului de probiotice benefice Enterococcus faecium.

Probioticele şi enterococul – pentru o floră intestinală sănătoasă!

Enterococul se găseşte foarte rar în oricare dintre produsele probiotice, chiar dacă, aşa cum am arătat mai sus, el contribuie la eficienta bacteriilor intestinale benefice.

ce-este-enterococul 3

În mod ideal, flora bacteriană intestinală se află în echilibru sau îşi poate restabili acest echilibru dupa apariţia unui efect advers. Din nefericire, în zilele noastre este aproape imposibil să asigurăm pentru noi şi pentru cei dragi o funcţionare sănătoasă a sistemului imunitar, a stomacului şi a intestinelor, din cauza alimentelor consumate şi a vieţii de zi cu zi. Este astfel necesar să luaţi suplimente probiotice naturale care conţin Enterococcus faecium, ce ajută la un stil de viaţă sănătos.

Curăţirea intestinului gros este cea mai importantă în timpul detoxifierii, deoarece toxinele acumulate de-a lungul anilor pot fi eliminate. În timpul procesului de curăţire, enterococul poate reface echilibrul colonului. Bacteriile benefice de tip enterococ ajută la digestie alături de probioticele intestinale şi impiedică eliminarea acestora din organism.

De ce este important Enterococul? De ce nu este suficient ca un produs să fie doar probiotic?

Pentru a menţine echilibrul florei intestinale, avem nevoie de suplimente dietetice probiotice pentru proliferarea bacteriilor benefice în intestine. Totuţi, nu este suficient ca un produs să fie doar probiotic. Este nevoie ca Enterococul să fie prezent în organism pentru a ne asigura ca bacteriile intestinale benefice nu sunt eliminate. Astfel, bacteriile intestinale benefice pot ajuta intestinele să funcţioneze corect. Enterococul are o funcţie vitală în ceea ce priveşte prevenirea problemelor intestinale, infecţiilor intestinale şi în reducerea senzaţiei de preaplin şi balonare, dar şi în ceea ce priveşte colesterolul.

Swiss Probiotix – conţine enterococul, atât de benefic!

ce-este-enterococul 4

Bacteriile intestinale benefice rămân în intestine şi ajută organismul datorită prezenţei Enterococcus faecium. Pentru ca acesta să fie eficient, trebuie să ajungă în organism şi să treacă de mediul acid din stomac, pentru a ajunge în intestine.

Swiss Probiotix conţine enterococul benefic. Totuşi, efectele benefice ale probioticelor nu sunt furnizate numai de către Enterococul, ci şi de o alimentaţie sănătoasă. Swiss Probiotix ajută la menţinerea celei mai bune diete pentru probiotice (aşa-numitele fructooligozaharide – FOZ) şi le ajută pe acestea să prolifereze în organism şi, lucru foarte important, să se reproducă.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Flacon Shaker
Flacon Shaker

Flaconul GStack este compact și subțire, oferă cantitatea necesară pentru suplimentul nutritiv – datorită formei rotunjită flacoanele GStack nu deteriorează interiorul genților. Plecați din oraș? Luați cu voi un flacon GStack, este perfect pentru suplimente nutritive după antrenament sau pentru produsele NaturalSwiss. Astfel, imediat puteți beneficia de un shake regenerator în fiecare zi a săptămânii

46 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0