Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Ceai verde

ceai-verde 1Ceaiul (Camellia sinensis) este o plantă veşnic verde care poate evolua, şi să devină un copac dar pentru recoltarea mai confortabilă a frunzelor, de obicei se taie la o înălţime de aproximativ un metru. Cu toate că, din familia Camelia sinensis fac parte 81 de tipuri de plante, doar trei sunt cultivate în condiţii industriale. Din punct de vedere al prelucrării şi al produsului final, putem distinge patru feluri de ceai: Ceaiul negru este obţinut prin uscare şi prin fermentare puternică, ceaiul alb doar prin uscare, oolongul prin uscare şi fermentare parţială, iar ceaiul verde după uscare şi tratament termic1 ajunge la aroma, miros şi culoare finală.

Utilizarea: Proprietăţile ceaiului verde este influenţată de timpul de înmuiere: Lăsând două minute ceaiul verde va avea o concentraşie uşoară, aromă puternică obţinem dacă lăsăm zece minute să fiarbă. Conţinutul de cofeină se dizolvă foarte rapid, dar eliberarea antioxidanşilor ce conţine necesită un timp mai îndelungat2. Ceaiul verde are un efect puternic antibacterian, distruge bacteriile Stretococcus3 ce se găsesc în cavitatea bucală şi care deteriorează smalţul, precum şi cauzează carie dentară. Consumul regulat stabilizează tensiunea arterială, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, reduce colesterolul nociv4, facilitaeză pierderea în greutate5.

Rezultatele cercetărilor: Unele cercetări au arătat faptul că ceaiul verde are efect anti-inflamator şi antiviral, astfel reduce semnificativ riscul de deces cauzată de pneumonie6. Ceaiul verde protejează împotriva radiaţiilor nocive UV7, previne formarea de melanom (cancer) pe piele şi încetineşte îmbătrănirea pielii. Deoarece promovează arderea grăsimilor este recomandat, în mod special, pentru cei care urmează o cură de slăbire8. Efectul de reducerea nivelului de colesterol rău LDL9 deja după câteva săptămâni se poate dovedi10, datorită acestuia ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Conţinutul de polifenol şi flavonoide are efect puternic de antioxidant, leagă radicalii liberi11, astfel reduce riscul de boli canceroase, în mod special cancerul de piele, sân, plămâni, colon, esofag şi de vezica urinară12. Poate fi eficinet şi împotriva bolii Alzheimer13, este un detoxifiant eficace14, precum şi ajută la prevenirea diabetului zaharat în urma excesului de greutate15.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Parasic, Detox Vital.

Referinţe:
1. http://www.revista-vitalitas.com/plante-medicinale/ceai-verde
2. http://www.revista-vitalitas.com/plante-medicinale/ceai-verde
3. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf00031a017
4. Journal of Biological Chemistry
5. Maki K. Et al.; 2009
6. Tohoku University Graduate School of Medicine
7. Pharmaceutical Development and Technology Journal
8. Dr. Joshua Lambert, Penn State University
9. http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21771
10. Journal of the American College of Nutrition (Tinahones et al., 2008
11. http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/prevention/tea
12. http://www.health.harvard.edu/press_releases/benefit_of_drinking_green_tea
13. http://www.nhs.uk/news/2011/01January/Pages/green-tea-and-alzheimers.aspx
14. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-08/aafc-gtb081007.php
15. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/s-wgt042913.php

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Parasic, Detox Vital.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Swiss Probiotix
Swiss Probiotix

Asigură o floră intestinală sănătoasă a colonului prin 8 miliarde de germeni de bacterii benefice vii, stabileşte baza unui sistem imunitar puternic şi totodată protejează tractul intestinal.

119 RON
Detalii
Adaugă in cos
ToxiClean capsule
Capsule ToxiClean

Ajută organismul în procesele de eliminare ale celor mai periculoase metale grele în timpul detoxifierii sângelui, ficatului, rinichilor şi ale altor organe.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0