Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Ciuperca Kombucha (ciupercă manchuriană, ceai kirghiz)

ciuperca-kombucha 1Ciuperca Kombucha în realitate nu este ciupercă, de fapt este compusă din trei tipuri de ciuperci de drojdie şi „grupuri” de bacterii1. Ceaiul preparat din ea conţine cantităţi mari de vitamina B şi C2, precum şi acizi esenţiali3, inclusiv acid lactic, acid acetic, acid malic, acid oxalic, acid glucuronic, acid butiric, acizi nucleici, aminoacizi şi enzime.

Utilizarea: Facilitează alcalinizarea corpului, curăţă vasele de sânge – astfel protejează împotriva aterosclerozei şi poate reduce eficient tensiunea arteriale4 -, precum şi declanşează procesul de autovindecare al corpului5. Promovează digestia, ameliorează constipaţia şi diareea, previne formarea pietrelor la rinichi şi la vezica urinară6. Este un detoxifiant excepţional, elimină substanţele toxice7 depozitate în ficat, cu ajutorul ciupercii se poate evita apariţia cataractei. Datorită conţinutului de acid usnic are efect antibacterial8, anti-inflamator, elimină bacteriile, precum şi diferite tipuri de ciuperci şi virusuri9.

Rezultatele cercetării: Este dovedit faptul că previne formarea tumoarelor maligne10. Acidul lactic (L-lactic) prezent în ciupercă nu se regăseşte, aprope niciodată, în ţesuturile pacienţilor care suferă de cancer, iar atâta timp cât este prezent acidul lactic nu se formează tumoare maligne în organism1112. Cercetările au arătat că ciuperca Kombutcha restabileşte flora intestinală deteriorată13.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside.

Referinţe:
1. Kombucha für die Gesundheit; Ein Blick in die Literatur – © Günther W. Frank
2. http://www.nbcnews.com/id/36571884/ns/health-diet_and_nutrition/t/trendy-fizzy-drink-mushrooming/#.U55zKnYVc_w
3. CB. Huang, Y Altimova, TM. Myers, JL. Ebersole: Short- and medium-chain fatty acids exhibit antimicrobial activity for oral microorganisms. Arch Oral Biol. Jul 2011; 56(7): 650–654
4. http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-538-KOMBUCHA TEA.aspx?activeIngredientId=538&activeIngredientName=KOMBUCHA TEA
5. Alexis Wagner, Chris Geerts, Neeti Sondi, Ping Wu: Effects of Flavoured Tea on the Products of Kombucha
6. http://www.revista-vitalitas.com/plante-medicinale/kombucha
7. http://www.treating-cancer-alternatively.com/Kombucha.html
8. http://www.aseanbiotechnology.info/Abstract/21005649.pdf
9. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf991333m
10. American Cancer Society: Kombucha Tea,
http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/DietandNutrition/kombucha-tea
11. Pardue Egyetem, Dr. Jerri L. McLaughlin, 1995.
12. http://www.bdc-canada.com/TEA/Articles/Benefits_Tea-2.htm
13. Dr. Johannes Kuhl, Dr. Rudolf Sklenar, Dr. Veronika Cartens

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Parasic Jr.
Parasic Junior

Solutia perfecta pentru copii in curatirea de paraziti. Fiind foarte eficient, Parasic Junior® este un lichid bun la gust pe care copiilor le place sa-l ia. Este recomandat si pentru adultii care prefera lichidele in locul capsulelor.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0