Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Învingeţi constipaţia uşor

constipatia 1În zilele noastre, alimentaţia sănătoasă este promovată din ce în ce mai mult, cu toate că, conceptul curei de curăţarea intestinului se leagă în primul rând de diete, cure de slăbire. Datorită bolilor ale civilizaţiei este răspândit sindromul de colon iritabil, balonarea şi constipaţia, care pot fi prevenite cu o alimentaţie sănătoasă şi cu curăţare conştientă, de exemplu cu ajutorul fibrei Clean Inside.

Constipaţia este una dintre probleme digestive care de multe ori este asimptomatică, deoarece ritmul proceselor metabolice diferă de la o persoană la alta, şi cu toţii ne confruntăm ocazional cu constipaţie pe parcursul vieţii noastre.

Ce denumim constipaţie? Dacă avem scaun mai puţin de trei ori pa săptămână, eliminarea fecalelor prezintă dificultăţi, excrementele sunt de consistenţă prea tare, nu se elimină în totalitate sau dacă între două scaune trec mai mult de 48 de ore, atunci vorbim despre constipaţie.

Desigur, cu toată lumea se întâmplă ocazional de la un ingredient de alimente sau din cauza reacţiei adverse a unei medicamente, care este temporar şi de obicei se elimină de la sine.

Constipaţia frecventă indică mult mai serioase probleme, care se ameliorează greu şi revine foarte repede, fără nici un motiv anume.

În aceste cazuri, o cură de curăţarea intestinului poate fi o soluţie eficientă, cu toate că merită să consultăm cu un specialist înainte să se agraveze situaţia.

Cum este diagnosticată constipaţia

Dacă ne confruntăm cu constipaţie cronică sau recurentă merită să consultăm cu un medic, deoarece amânarea poate să aducă consecinţe grave. Despre complicaţii o să discutăm mai târziu, acum să vedem ce metode există pentru a detecta cauza constipaţiei.

Cea mai simplă metodă este palparea intestinelor, ceea ce se execută de câtre medic cu un stetoscop. Astfel, se pot găsi edemurile, chisturile, scaunul insuficient, stomacul umflat cauzat de gaze intestinale. Cu ajutorul stetoscopului se poate evalua schimbările de sunete intestinale.

Analiza de sânge poate detecta eventualele tulburări hormonale şi metabolice. Pot fi necesare teste suplimentare de sânge, urină sau scaun.

Examinarea directă a condţiei intestinului se poate întâmpla în mai multe moduri. Colonoscopia (endoscopie digestivă inferioară) este metoda care cu ajutorul video endoscop evaluează colonul, în timp ce rectoscopia (sigmoidoscopie) reprezintă procedura prin care se vizualizează direct partea analizată (mucoasa, conţinutul rectului şi a colonului sigmoid). În cadrul examinării se caută blocaje, polipi, tumori, inflamaţii, ulcere.

Se poate lua în considerare examinarea cu raze X după introducerea unei substanţe de contrast (irigoscopie sau clismă baritată), cu ajutorul căruia, de asemenea, se poate detecta o stenoză potenţial formată, ulcere sau inflamaţii.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

Constipaţia – cauzele şi prevenire

Cauzele constipaţiei sunt numeroase. Dintre ele cele mai convenţionale sunt carenţele ce se leagă de stil de viaţă sau de obiceiurile alimentare, ca şi aport scazut de lichide, dietă săracă în fibre, viaţă sedentară. Constipaţia se poate preveni, precum şi se poate evita în cazul în care se respectă o alimentaţie sănătoasă şi regulile unui stil de viaţă sănătos.

Să consumăm măcar 2,5-3 litri de lichide, în mare parte să fie apă minerală necarbogazoasă. Mare parte a fibrelor necesare pentru funcţionarea sănătoasă a intestinelor, mişcarea intestinelor şi pentru o digestie normală se poate procura din legume şi fructe, de asemenea, din cereale. Vă recomandăm să consumaţi legumele sub formă crudă, mâncăruri din cereale, precum şi să alegeţi produse din cereale integrale.

Este foarte importantă mişcarea regulată care merită să executăm o dată la două zile sau de trei-patru ori pe săptămână. Să facem sport în aer liber, după posibilitate, să urmăm exerciţii fizice care măresc pulsul şi facilitează transpiraţia, astfel promovăm procesele de detoxifiere, de circulaţia sângelui şi condiţia bună a muşchilor. Mişcarea, de asemenea, are un impact pozitiv asupra organelor interne, îmbunătăţeşte alimentarea cu sânge, intestinele şi stomacul devin active.

De multe ori şi cei care „trăiesc o viaţă sănătoasă” uită faptul că executarea regulată de curăţarea intestinului este, de asmenea, foarte importantă din punct de vedere al sănătăţii tractului intestinal. Fecalele se elimină mult mai greu dintr-un tract intestinal murdar, astfel, foarte uşor se formează un scaun tare care duce la apariţia hemoroizilor. Din cauza hemoroizilor foarte mulţi se abţin şi prin urmare apare constipaţia, care agravează problemele hemoroidale.

Constipaţia poate să apară din cauza problemelor psihice (stres, condiţii neliniştite de alimentaţie) sau alte boli (hemoroizi, diabet zaharat, hipotiroidism), precum şi situaţii speciale de viaţă (de ex. sarcina) şi diferite medicamente.

De asemenea, folosirea unei cure de curăţare poate să ne ajute să prevenim constipaţia, astfel se elimină din corp toate substanţele toxice care s-au depus în sistemul digestiv prin urma aditivilor alimentari moderni. Cura de curăţarea intestinului perfect nu numai că elimină deşeurile din intestine, dar şi tratează balonarea frecventă, elimină paraziţii, eliberează organismul şi redă vitalitatea corpului.

Depunerea substanţelor toxice în organism, la început, nu este semnalat de nici un simptom, doar apare oboseala, apoi urmează problemele ale sistemului digestiv, care pot agrava. Nu merită să aşteptăm să apară aceste probleme, cu ajutorul curei de curăţarea intestinului, de exemplu fibra Clean Inside, putem să scăpăm uşor de o povară inutilă a corpului.

Complicaţiile constipaţiei şi eliminarea acestora

constipatia 2În urma constipaţiei, fecalele nu se elimină din intestine, gazele acumulate provoacă un >a href=”/balonare”>abdomen balonat şi cauzează dureri abdominale. În tractul intestinal se absoarbă o cantitate mai mare de apă ca de obicei, astfel scaunul se întăreşte, iar eliminarea fecalelor devine incomodă şi mult mai grea, poate cauza apariţia hemoroizilor. Eliminarea insuficientă a scaunului poate fi însoţită de senzaţia de greaţă, de alte simptome ca şi oboseala cronică, probleme de piele (acnee, iritaţii, etc.)

Constipaţia pe termen lung este baza formări fenomenului de sindromul colonului iritabil, deoarece scaunul insuficient, de asemenea, poate cauza inflamaţii şi dificultăţi de absorbţie. Din cauza deşeurilor de excremente depozitate în intestine în urma constipaţiei apar diverticulii, care dacă se inflamează cauzează boala diverticulită sau diverticuloza. Proiecţiile pe pereţii intestinelor sunt asimptomatice la început, dar când apar durerile din cauza inflamaţiei, din păcate, de multe ori, doar o intervenţie chirurgicală poate să fie soluţia.

Efectuarea curei de curăţare anuală oferă o şansă bună pentru a trata constipaţia cauzată de substanţele toxice depozitate în intestine şi de alimentaţia săracă în fibre. Fibrele Clean Inside asigură pe termen lung ca mişcarea peristaltică a intestinelor curate să fie restabilită şi astfel, să se stabilească un scaun regulat şi de consistenţă normală.

Nu lăsaţi ca constipaţia, substanţele toxice moderne depozitate în sistemul digestiv să vă necăjească viaţa! Efectul deşeurilor toxice depozitate în organismul nostru nu este altceva decât oboseala, balonarea şi constipaţia, precum şi apariţia diferitelor tulburări digestive. În schimb, o alimentaţie sănătoasă, precum şi o cură de curăţarea intestinului perfectă conferă o viaţă echilibrată.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Swiss Probiotix
Swiss Probiotix

Asigură o floră intestinală sănătoasă a colonului prin 8 miliarde de germeni de bacterii benefice vii, stabileşte baza unui sistem imunitar puternic şi totodată protejează tractul intestinal.

119 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0