Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Cruşin (Frangula alnus; cruşel, lemn câinesc, salbis, spinul cerbului, salba moale, pasachina, etc.)

crusin 1Cruşinul este de origine europeană, dar se regăseşte şi în Asia, aparţine familiei Ramnaceae, este un arbust care prosperă în zonele umede împădurite şi în crânguri. Este o plantă verticală, care ajunge la înălţimi de trei metri.

Utilizarea: Din punct de vedere medical, scoarţa cruşinului este cea mai importantă, deoarece proaspăt este toxic, se usucă complet înainte de prelucrare1. Ca urmare, antranolii şi antronii cu proprietăţi laxative se transformă în substanţe tolerabile pentru organism, ca şi gluco-frangulina, iar frangulina în antrachinona glicozide A şi B. Ingredientele inhibă absorbţia apei şi a sărurilor, contribuie la un tranzit intestinal mai rapid, iar constintenţa fecalelor să fie mai optimă. Consumul produselor realizate din scoarţa de cruşin este recomandat, în mod special, în caz de constipaţie, hemoroizi, leziuni rectale, precum şi în urma intervenţiilor chirurgicale la rect2. Deoarece este un curăţător intestinal foarte puternic, este laxativ şi vermifug, se poate folosi cu succes în timpul curelor de detoxifiere3.

Rezulatatele de cercetare: O cercetare italiană a constatat că această plantă, cruşinul, are proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene4. Oameni de ştiinţă presupun faptul că, conţinutul de antrachinonă contribuie la prevenirea cancerului de prostată, precum şi la menţinerea sănătoasă a funcţionării acesteia5.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea.

Referinţe:
1. http://www.botanical.com/botanical/mgmh/b/buckth80.html
2. http://www.revista-vitalitas.com/plante-medicinale/crusin
3. http://www.vaxa.com/ingredients/Buckthorn.cfm
4. Locatelli M et al. Anthraquinone profile, antioxidant and antimicrobial properties of bark extracts of Rhamnus catharticus and R. orbiculatus. Natural Products Communications 2011 Sep; 6(9): 1275-80
5. http://www.prostate.net/prostate-health-supplements-a-z/buckthorn-bark-health-benefits/

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Programul ToxiClean
Program ToxiClean

Programul de detoxifere ToxiClean a fost dezvoltat în aşa fel, încât administrat împreună cu programul Clean Inside să aibă un efect de curăţare şi de dezintoxicare şi mai eficient asupra organelor interne, pentru sănătatea zilnică.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0