Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Curățare cu ajutorul fibrelor

Aţi auzit probabil de curaţirea intestinală şi de cât de importantă este aceasta pentru un stil de viaţă sănătos. Dar poate că nu sunteţi încă hotărâţi în ceea ce priveşte folosirea unui program de curăţire intestinală care să asigure o stare optimă de sănătate pentru colonul dumneavoastră.

Din pacate, există atât de multe produse de curaţire intestinală şi de detoxifiere în zilele noastre, fiecare cu ingrediente diferite, încât este dificil să ştim pe care dintre acestea merită cu adevarat să le încercăm.

Curaţirea realizată prin metode naturale

În privința metodelor de curățire naturală, nu există nimic mai eficient decât folosirea fibrelor. Conform Institutului de Medicină, femeile ar trebui să consume zilnic cel puțin 20 de grame de fibre dietetice, iar bărbații până la 35 de grame.

curatirea-cu-ajutorul-fibrelor 1

Din nefericire, omul de rând consumă mult mai puține fibre dietetice decât este recomandat, mai exact în jur de 15 grame pe zi. Această cantitate poate fi însă și mai mică în cazul anumitor grupuri sociale cum ar fi adolescenții, care au tendința de a consuma numai alimente fast-food lipsite de fibre, și a căror alimentație conține mai puține fibre, în comparație cu cea a adulților din familie.

Însă de ce sunt fibrele atât de importante?

curatirea-cu-ajutorul-fibrelor 2

De ce sunt fibrele atât de importante? De fapt, fibrele au mai multe roluri în menținerea sănătății colonului și a stării de bine în general.

Fibrele insolubile absorb apa care tranzitează intestinele. Acestea se înmoaie și măresc volumul scaunului. Fibrele solubile formează și o substanță asemănătoare gelului atunci când tranzitează tractul digestiv, încetinind digestia și ajutând astfel la menținerea unor niveluri optime de colesterol.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, faceti click pe cuvantul cheie: Curăţarea intestinului | Detoxifiere

Soluţia este simplă, deoarece fibrele ”curăţă” colonul atunci când îl tranzitează.

curatirea-cu-ajutorul-fibrelor 3

Pe lângă alte beneficii pe care le au, fibrele solubile și insolubile ajută foarte mult colonul, deoarece un scaun voluminos ajută la curățirea colonului atunci când îl tranzitează. Această proprietate a fibrelor poate ajută la reglarea funcției intestinului gros.

Fibrele conținute în alimente

Este foarte indicat să obțineți cantitatea necesară zilnică de fibre din alimentele pe care le consumați.

curatirea-cu-ajutorul-fibrelor 4

Aceasta înseamnă eliminarea produselor din făină albă, rafinată (pâine, paște, orez alb etc.) și alegerea celor din făină integrală.

Fructele și legumele sunt de asemenea surse foarte bune pentru fibrele dietetice, iar includerea în dietă a fasolei, broccoli, spanacului, merelor, perelor, citricelor este o idee bună.

Suplimentele pe bază de fibre

Bineînțeles că majoritatea oamenilor nu au o dietă bogată în fibre care să le poată permite un aport optim de fibre pentru digestie. Pentru cei a căror dietă este mai mult decât săracă în fibre, consumarea unui supliment natural, de calitate, este o idee bună. Acesta ar trebui să conțină surse naturale (plante) cum ar fi semințele de in și cojile de psyllium și o cantitate suficientă de fibre. Dacă suplimentul folosește culori artificiale sau îndulcitori, nu trebuie să îl consumați; cu cât produsul este mai pur, cu atât acesta va fi mai benefic pentru organismul dumneavoastră.

Efectul Suplimentului de fibre Clean Inside pentru curăţarea intestinală

curatirea-cu-ajutorul-fibrelor 5

Suplimentul de fibre Clean Inside pentru curăţarea intestinală are efect benefic asupra organismului fiecărui individ, dar se recomandă în mod expert folosirea acestuia de câtre acele persoane cărora le lipsesc fibrele naturale din alimentaţie. Suplimentul de fibre Clean Inside pentru curăţarea intestinală, asigură introducerea în organism zilnic a unei cantităţi de 8 grame de fibre. Iar administrarea acestuia nu reprezintă o problemă deosebită.

Cea mai importantă sursă a fibrei Clean Inside pentru curăţarea intestinală reprezintă coaja seminţelor de Psyllium, care nu numai curăţă şi normalizează funcţiile colonului, dar datorită efectului de micşorare ale valorilor colesterolului din sânge, în mod indirect are efect pozitiv asupra sănătăţii inimii. De asemenea, contribuie în mare măsură la formarea unei flore intestinale sănătoase şi menţinerii acestuia, respectiv la întărirea sistemului imunitar.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Programul ToxiClean
Program ToxiClean

Programul de detoxifere ToxiClean a fost dezvoltat în aşa fel, încât administrat împreună cu programul Clean Inside să aibă un efect de curăţare şi de dezintoxicare şi mai eficient asupra organelor interne, pentru sănătatea zilnică.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
Fibrele Clean Inside
Fibra CleanInside

Supliment nutritiv pe bază de fibre pentru curățarea colonului, cu ajutorul fibrelor curăţă intestinul gros de depunerile acumulate şi previne formarea noilor depuneri.

155 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0