Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Curcuma (Curcuma longa, Şofran indian, Tumeric)

curcuma 1Iniţial, este o plantă care provine din Asia, în special din India şi China, dar în ziua de azi se cultivă şi în Europa. Face parte din angiosperme – Magnoliohyta – monocotiledonate – Liliopsida, – Zingiberales. Rizomii – tuberculii – de curcuma sunt comestibili, este ingredientul esenţial al condimentului faimos, curry.

Utilizarea: Poate fi utilizată cu succes în detoxifiere şi curăţarea stomacului1. Curcuma este un curăţător de ficat2 remarcabil, efectul lui este recunoscut, de asemenea, efectul antifungic, antiviral şi antibacterian, în plus este un antioxidant3,4 puternic, precum şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos.

Rezultatele cercetării: Substanţa activă este curcumina, care fiind un agent de detoxifiere este capabil să regleze funcţionarea renală5, previne efectul nociv6 al radicalilor liberi, creşte cantitatea glutationului în rinichi şi promovează activitatea de glutation peroxidază. Previne formarea leziunilor renale cauzate de peroxidarea lipidelor, astfel încât cercetătorii au speranţe mari în ceea ce priveşte tratarea7 bolilor renale cu utilizarea regulată de curcumină. Curcuma poate fi aplicată cu succes şi în cazul deformărilor8 canceroase910, în mod special în cazul tumoarelor de piele, sâni, stomac şi intestine. De asemenea, inhibă formarea depunerilor dăunătoare de beta-amiloid, astfel contribuie la prevenirea bolii Alzheimer11.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside, Parasic, ToxiClean.

Referinţe:
1. http://www.revista-vitalitas.com/plante-medicinale/curcuma
2. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874104003393
3. http://www.all-science-fair-projects.com/project1394_39.html
4. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/037887419501250H
5. British Journal of Pharmacology, 200, Vol 129, Iss 2, pp 231-234
6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15650394
7. http://www.raysahelian.com/turmeric.html
8. http://www.cancerresearchuk.org/cancer-help/about-cancer/cancer-questions/can-turmeric-prevent-bowel-cancer#research
9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15367704
10. Journal of Agricultural and Food Chemistry
11. http://alzheimer.neurology.ucla.edu/Curcumin.html

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside, Parasic, ToxiClean.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Detox Vital
Detox Vital

Realimentează organismul cu substanţele nutritive consumate, cu vitamine, substanţe minerale şi substanţe nutritive verzi vegetale, ajutând prin aceasta procesele de detoxifiere naturale ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Fibrele Clean Inside
Fibra CleanInside

Supliment nutritiv pe bază de fibre pentru curățarea colonului, cu ajutorul fibrelor curăţă intestinul gros de depunerile acumulate şi previne formarea noilor depuneri.

155 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0