Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Detoxifiere - Detoxifierea este cheia sanatatii si a frumusetii

Detoxifierea – cheia sănătăţii şi a frumuseţii

detoxifiere-sanatate 1Detoxifierea este o metodă naturală care ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism, care pot influenţa negativ calitatea vieţii. În lumea modernă actuală organismul nostru conţine substanţe chimice pe care nu le putem elimina fără un ajutor extern. Cele mai frecvente surse ale acestor substanţe chimice le constituie, printre altele, alimentele, apa şi aerul. Corpul acaparat de toxine poate prezenta următoarele simptome: astenie, constipaţie, tulburări digestive, creştere în greutate, balonare, iritabilitate etc. Clean Inside permite o detoxifiere completă a organismului, eliberează corpul de toxine, de depunerile acumulate în colon, de paraziţi şi de metale grele. În acelaşi timp curăţă colonul, ficatul, rinichii şi sângele.

Cine nu şi-ar dori să aibă o viaţă plină, activă şi cu un nivel ridicat de calitate? Întrebarea cea mai importantă este: ce facem/putem face în acest scop? Este important de menţionat că suntem capabili să influenţăm aproximativ trei sferturi din evoluţia stării noastre de sănătate. Puţini sunt conştienţi de rolul important pe care îl joacă în acest proces detoxifierea sau curăţarea organismului. Majoritatea oamenilor nu fac în toată viaţa lor nimic pentru a-şi elibera corpul de toxinele acumulate, paraziţi şi reziduuri ale unor substanţe. Paraziţii sunt omniprezenţi, oricând putem intra în contact cu ei. Apa contaminată, carnea roşie sau de peşte insuficient preparată, legumele sau fructele nespălate sunt doar câteva dintre numeroasele surse de infecţie posibile. Este foarte frecventă, de asemenea, contaminarea de la animalele de companie sau de la persoanele bolnave. Chiar şi utilizarea excesivă a antibioticelor contribuie la această problemă, deoarece are efecte negative asupra florei intestinale, slăbind astfel sistemul imunitar.

Un colon în stare optimă de sănătate stă la baza unei condiţii fizice bune şi a unui aspect fizic plăcut.

Întreţinerea externă şi internă sistematică a corpului nostru ar trebui să ne preocupe cel puţin la fel de mult ca şi menţinerea curată a căminului nostru sau a maşinii noastre. Este indispensabilă întreţinerea colonului, care poate fi considerat „staţia de epurare” a organismului. Doar un colon sănătos şi curat poate fi cheia sănătăţii şi frumuseţii noastre. Problemele cele mai comune sunt tulburarea tranzitului intestinal şi constipaţia, cauzată de consumul alimentelor tratate industrial, chimic şi prin diferite alte metode. Pe deasupra, consumăm şi prea multe grăsimi, zaharuri şi alimente afumate, în timp ce uităm complet de legume şi fructe, astfel că organismul nostru duce lipsă de fibre – numite „mătura intestinului”, componente importante ale alimentaţiei noastre. În aceste circumstanţe organismul nostru nu este capabil să lucreze corespunzător, chiar şi în ciuda funcţionării aparent normale a digestiei şi a excreţiei. Unul dintre rolurile importante ale intestinului este eliminarea din organism a tuturor substanţelor nocive, a materiilor aflate în fermentaţie sau putrefacţie. Încă din tinereţe, pe peretele intestinal se formează depuneri lipicioase, care cu timpul se întăresc şi nu se mai elimină. La început cauzează doar mici neplăceri: balonare uşoară, oboseală, iritabilitate, anxietate. Ulterior apar probleme de imunitate, alergii, inflamaţii cronice şi alte afecţiuni, printre care se numără şi cancerul. Femeile mai tinere se pot confrunta cu erupţii pe faţă, care nu reacţionează la tratamentele convenţionale. La femeile aflate la vârsta fertilă, colonul necurăţat poate fi o cauză de infertilitate. Cu toţii îmbătrânim prematur dacă nu ne îngrijim de corpul nostru.

Cura de curăţire – cum şi când?

Intestinele nu pot fi schimbate precum ţevile de apă. De aceea trebuie să avem grijă de ele din timp şi să le întreţinem sistematic. Dacă îi asigurăm condiţii adecvate, organismul este capabil să se regenereze într-un mod foarte eficient. De secole există metode care ne scapă de problemele de sănătate şi care pot să prevină apariţia lor. De aceea este atât de populară cura de detoxifiere, multe persoane practicând curăţirea organismului primăvara şi toamna. Detoxifierea este un proces fără sfârşit, calea spre o stare ideală. Practic, se poate efectua la orice vârstă. Efectuarea detoxifierii preventive primăvara şi toamna se poate dovedi foarte eficientă. Totuşi, ca detoxifierea să fie benefică sănătăţii şi nu dăunătoare, este foarte important să ţinem cont de starea actuală de sănătate a organismului nostru, să avem grijă la dozajul potrivit sau când şi cum se efectuează detoxifierea.

Cura de detoxifiere eficienta

În perioada când se face detoxifierea este foarte importantă asigurarea unui aport de lichide crescut, sub formă de ape minerale necarbogazoase, ceaiuri din plante medicinale sau apă fiartă şi răcită. Este de preferat, de asemenea, reducerea consumului de alcool şi a fumatului.

 • Aport de lichide băuturile potrivite
  Aşa cum substanţele nutritive ajung în celule cu ajutorul apei, şi produsele metabolice finale se elimină din celule prin intermediul apei. De aceea este important un aport de lichide optim (0,3-0,4 litri/10 kilograme corp). Se recomandă consumul de apă filtrată sau apă de la robinet, care să fie curată şi moale (cu conţinut scăzut de minerale). Apa ce conţine clor se lasă să stea o zi. În timpul curei de curăţire nu se recomandă consumul băuturilor care conţin adaos de zahăr şi substanţe chimice (de ex. fosfaţi). Sucurile de fructe şi legume sunt potrivite, însă consumul de fructe şi legume întregi este mult mai benefic, deoarece conţin şi fibrele atât de necesare funcţionării optime a intestinelor.
 • Dieta
  Alimentaţia adecvată joacă, de asemenea, un rol important în detoxifiere. Alimentele nu sunt doar simple surse de nutrienţi, ele au şi rol de curăţire. Tocmai de aceea ar trebui să preferăm alimentele bogate în fibre. Fibrele îşi măresc volumul absorbind apa, asigurând astfel un volum crescut de materii fecale care facilitează activitatea musculaturii intestinelor. Beneficiul creşterii activităţii musculaturii intestinale constă în tranzitul mai rapid prin intestine al alimentelor digerate. Leguminoasele, cerealele, legumele, fructele, seminţele de in etc. sunt surse excelente de fibre. Este bine dacă ne îmbogăţim dieta cu suplimente alimentare speciale cu fibre, precum Clean Inside fibre. Aportul crescut de fibre şi sublimentele alimentare cu fibre ne pot ajuta să scăpăm de paraziţi, însă nu sunt suficiente. Pentru rezolvarea acestei probleme avem nevoie de un amestec special de plante medicinale. Pentru o cura de detoxifiere de succes, se recomandă evitarea consumului de carne roşie, măruntaie, mâncăruri prăjite sau afumate, zahar rafinat, lapte şi ouă. Se recomandă consumul legumelor de sezon (iarna de ex. cartofi, varză, varză creaţă, broccoli). Dimineaţa trebuie să consumăm doar fructe întregi pe care să le mestecăm bine. La prânz şi cină (până la ora 6 seara) putem mânca legume înăbuşite, cartofi, orez nedecorticat, mei sau hrişcă, combinate întotdeauna cu legume proaspete.
 • Lactobacilii – probiotice
  Bacteriile prezente în organismul uman sănătos alcătuiesc o floră dinamică, în care bacteriile „benefice”, mai ales cele care determină fermentarea laptelui, joacă un rol important. Aceste bacterii împiedică transformarea acizilor biliari primari în acizi biliari secundari, care au rol în apariţia cancerului colorectal. De asemenea, datorită capacităţii lor de a produce unele substanţe – numite bacteriocine – cu proprietăţi antibiotice, aceste bacterii inhibă creşterea excesivă a bacteriilor de putrefacţie şi a celor patogene (dăunătoare). Astfel, pentru o bună funcţionare a colonului este indispensabil aportul regulat, zilnic de lactobacili. Aceste probiotice se găsesc în mod natural în varza murată, castraveţii covăsiţi, iaurt, sana, telemea. Cei care nu consumă zilnic cantităţi suficiente din aceste alimente, pot completa necesarul de probiotice cu ajutorul suplimentului nutritiv Swiss Probiotix.
 • Plante medicinale
  Consumul lor în formă de ceaiuri sau extracte (tincturi) are efecte benefice asupra funcţionării stomacului, precum şi în curăţarea şi detoxifierea ficatului, intestinelor şi a rinichilor. Astfel de plante medicinale sunt muşeţelul, menta, urzica, păpădia, ceapa ursului, echinacea, brusturele, frunzele de mesteacăn etc. Prin consumul de pătrunjel, usturoi, rubarbă, ghimbir şi struguri putem intensifica efectele benefice obţinute prin cura de curăţire. Benefice în ceea ce priveşte detoxifierea se dovedesc a fi foarte utile orzul verde, algele verzi Clorella şi alga albastră cu formă spiralată, Spirulina platensis. În scopul de a restabili buna funţionare a intestinelor, cel mai indicat este să consumăm infuzii preparate dintr-un amestec de ceaiuri detoxifiante. Un astfel de amestec special, unic, fără cofeină, este Slim Tea. Conţine unsprezece plante medicinale, selecţionate de către experţi în aşa fel încât efectele lor se completează excelent. Acestea sunt: frunza de senna, florile de muşeţel, seminţele de fenicul, frunzele de mentă (izma creaţă şi izma obişnuită), măceşul, scorţişoara, verigariul, cruşinul, ghimbirul, seminţele de armurariu, frunzele de ceapa ursului, aroma naturală de lămâie. Florile de muşeţel au efect relaxant asupra organismului şi îmbunătăţesc somnul. Seminţele de fenicul şi frunzele de mentă ajută digestia sănătoasă, ghimbirul ameliorează balonarea şi durerile de stomac, stimulând în acelaşi timp şi digestia. Datorită compoziţiei sale, detoxifică ficatul, rinichii şi sângele. Calmează sistemul nervos, fiind astfel o băutură ideală seara înainte de culcare. În cura de detoxifiere o ceaşcă de ceai pe zi ne asigură scaune sănătoase fără senzaţie de balonare în fiecare dimineaţă. Utilizarea amestecului de ceaiuri este sigură, eficientă, confortabilă şi promovează defecarea regulată.

  Unele plante medicinale ne pot ajuta să scăpăm de paraziţi şi alte microorganisme patogene. Printre cele mai eficiente plante medicinale se numără coaja de nucă neagră, măcrişul, pelinul, planta Pau D`Arco, usturoiul, seminţele de dovleac, rădăcina de ferigă, cuişoarele, extractul de grapefruit, rădăcina de curcumă etc. Din punct de vedere al curăţării organismului de paraziţi preparatul antiparazitar Parasic, compus din 18 plante medicinale şi făcând parte din programul Clean Inside. este considerat un supliment alimentar excelent. Aceste plante medicinale sunt cunoscute şi folosite de milenii în medicina tradiţională pentru combaterea bacteriilor şi a diferitelor fungi (ciuperci) ce pot cauza boli. De asemenea, favorizează eliminarea diferiţilor paraziţi, şi a ouălor lor din colon şi alte părţi ale organismului.

 • Schimbarea stilului de viaţă
  Eliminarea substanţelor nocive, toxice este intensificată de către exerciţiile fizice, baia sau duşul fierbinte şi sauna. De asemenea, un masaj uscat de 4-5 minute, înainte de baie, îmbunătăţeşte metabolismul, stimulează circulaţia sanguină, intensificând astfel eliminarea substanţelor nocive din organism. Dimineaţa, pe lângă spălatul dinţilor, şi curăţarea limbii ar trebui să facă parte din igiena personală. În afară de îndepărtarea depunerii albicioase, masajul uşor al limbii stimulează funcţionarea organelor digestive. Cura de detoxifiere este mai eficientă dacă suntem odihniţi, ne relaxăm mult şi evităm stresul.

Cum ne putem da seama dacă detoxifierea a fost eficientă?

Examinaţi-vă limba în oglindă! De ce? Pentru că limba nu este doar un simplu organ gustativ, ea reprezintă totodată începutul aparatului digestiv şi poate fi considerat oglinda sistemului digestiv.

O limbă curată, de culoare roz, denotă organe digestive curate, în timp ce depunerile prezente pe limbă indică o afecţiune a acestor organe.

 • limba roşie cu depuneri gălbui sau verzui indică tulburări de metabolism
 • culoarea brună-negricioasă poate sugera tulburări digestive sau de tranzit intestinal
 • depunerile albicioase denotă contaminarea, intoxicarea aparatului digestiv. Dacă depunerea este semnificativă, mai ales la baza limbii, atunci colonul este cel afectat. Depunerile prezente în porţiunea medie sugerează intoxicarea stomacului, pancreasului şi a intestinului subţire. Depunerile albicioase prezente pe toată suprafaţa limbii sugerează probleme digestive

Simptomele enumerate mai sus le putem distinge în mod corect doar învăţând din practica de zi cu zi, examinându-ne limba. Depunerile albicioase cronice nu se pot îndepărta, arată de parcă ar face parte din structura limbii. Depunerile albe acute dispar spontan după vindecarea bolii. De depunerile cronice putem scăpa doar după eradicarea bolii de bază şi adoptarea timp de mai multe luni a unei alimentaţii adecvate.

Dacă stratul albicios se subţiază treptat şi nu se reface, înseamnă că am eliminat reziduurile nocive şi cura de curăţire a avut succes.

De ce este benefică folosirea concomitentă a programului ToxiClean cu programul Clean Inside?

Pentru ca detoxifierea să fie cât mai eficientă, trebuie să urmăm patru paşi:

 1. Curăţarea intestinelor de substanţele toxice acumulate şi de paraziţi cu Programul Clean Inside.

  Dacă nu respectăm această primă regulă, de o importanţă vitală, atunci substanţele nutritive şi suplimentele necesare detoxifierii nu vor fi absorbite în mod corespunzător. Dacă am începe cura prin curăţarea sângelui, a limfei sau a ficatului, fără a ne ocupa de curăţarea colonului, substanţele toxice eliberate s-ar reîntoarce imediat în organism. Drept urmare, organismul nostru ar deveni mai bolnav decât a fost înainte de cură. Deci fără curăţarea intestinelor detoxifierea completă este imposibil de realizat. Pentru efectuarea următorilor paşi este necesară folosirea tuturor celor trei componente ale programului ToxiClean.

 2. Colonizarea intestinelor cu bacterii benefice cu ajutorul preparatului Swiss Probiotix.

  Bacteriile „rele” (dăunătoare) prezente în intestine produc anumite toxine care deteriorează organismul şi pot determina boli cronice. În contrast, bacteriile „bune”, aşa- numitele probiotice, au efecte benefice asupra echilibrului florei intestinale, inhibă înmulţirea bacteriilor dăunătoare, îmbunătăţesc digestia, întăresc sistemul imunitar şi cresc rezistenţa organismului. Este bine cunoscut faptul că supravieţuirea bacteriilor benefice, odată ajunse la nivelul intestinului subţire, respectiv al colonului, este imposibilă în lipsa unei alimentaţii bogate în fibre. Aşa se explică efectul benefic amplificat al utilizării concomitente a capsulelor Swiss Probiotix şi a preparatului Clean Inside fibre. Capsulele Swiss Probiotix conţin nutrientul preferat al bacteriilor benefice (aşa-numitele FOS, fructooligozaharide), în timp ce Clean Inside fibre este bogat în fibre alimentare.

 3. Detoxifierea ficatului, respectiv curăţarea rinichilor, sângelui şi a întregului organism cu ajutorul preparatului ToxiClean.
  Datorită compoziţiei sale este ideal pentru eliminarea din organism a celor mai frecvente şi celor mai nocive metale grele (mercur, plumb, cadmiu, arsenic, nichel, aluminiu), substanţe toxice (fum de ţigară, radiaţii, gaze de eşapament, chimicale, droguri) şi alte substanţe cancerigene, uşurând astfel activitatea ficatului şi a altor organe. Totodată ajută la reînnoirea depozitelor de vitamine C şi E, epuizate în urma proceselor oxidative. Conţine silimarină (extract din seminţe de armurariu), o substanţă ce conferă protecţie împotriva toxinelor din ficat şi facilitează detoxifierea ficatului, a rinichilor, a sângelui şi a pielii.
 4. Hrănirea organismului cu substanţe nutritive esenţiale şi antioxidanţi cu ajutorul preparatului Detox Vital.
  Substanţele toxice prezente în organism determină epuizarea vitaminelor esenţiale, respectiv a mineralelor, diminuând astfel rezistenţa organismului. Detox Vital este combinaţia eficientă a tuturor vitaminelor şi mineralelor importante (cu excepţia fierului), care sunt legate de enzime, aminoacizi şi substanţe nutritive de origine vegetală pentru obţinerea unui efect maxim. Contribuie la reumplerea organismului cu nutrienţi importanţi pentru a asigura o bună funcţionare a sistemului imunitar. Asigură raportul optim de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi şi alte substanţe nutritive esenţiale.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Programul ToxiClean
Program ToxiClean

Programul de detoxifere ToxiClean a fost dezvoltat în aşa fel, încât administrat împreună cu programul Clean Inside să aibă un efect de curăţare şi de dezintoxicare şi mai eficient asupra organelor interne, pentru sănătatea zilnică.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Swiss Probiotix
Swiss Probiotix

Asigură o floră intestinală sănătoasă a colonului prin 8 miliarde de germeni de bacterii benefice vii, stabileşte baza unui sistem imunitar puternic şi totodată protejează tractul intestinal.

119 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0