Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Detoxifiere ficat

Pentru a înţelege de ce este atât de important să ne detoxifiem ficatul, trebuie să cunoaştem care sunt funcţiile vitale pe care le îndeplineşte acest organ intern şi ce se întămplă atunci când funcţiile acestuia sunt afectate.

detoxifierea-ficatului 1

Nu este necesar să enumerăm aici toate funcţiile ficatului, le vom menţiona doar pe cele mai importante; acestea sunt: metabolizarea carbohidraţilor, metabolizarea proteinelor, metabolizarea grăsimilor, a hormonilor, detoxifierea şi stocarea bilirubinei. Chiar şi această listă incompletă este suficientă pentru a ne face să înţelegem de ce detoxifierea ficatului este atât de importantă. Fără o cură de detoxifiere, funcţiile menţionate pot fi afectate, acest lucru ducând la apariţia multor boli.

Ficatul joacă un rol foarte important în majoritatea proceselor de metabolizare, precum şi în stocarea vitaminelor şi a fierului, elemente esenţiale pentru organism. Atunci când ficatul nu funcţionează normal, aceste substanţe vitale nu mai sunt accesibile organismului. Drept rezultat, celulele nu primesc cantităţile necesare de vitamine de calitate şi sistemul nostru imunitar devine slăbit. Detoxifierea ficatului stă la baza refacerii sistemului imunitar.

Principalele funcţii ale ficatului

Ficatul acţionează ca un filtru al organismului, îndepărtând diferitele substanţe toxice, astfel încât acestea nu pot ajunge în sânge sau la celulele din organism.

detoxifierea-ficatului 2

Chimicalele, medicamentele, metalele grele, celulele moarte, microorganismele şi alte resturi sunt toxice pentru organism. Celulele specializate din ficat descompun aceste elemente şi apoi le îndepărtează. De aceea detoxifierea ficatului este foarte importantă pentru sănătatea noastră.

Acum 200 de ani, ficatul se putea detoxifia de la sine, la fel ca întregul organism. În zilele noastre, organismul nostru se confruntă cu atât de multe toxine, încât acest organ vital este suprasolicitat şi are nevoie de ajutor din exterior prin intermediul unei detoxifieri a ficatului.

Dacă nu se realizează detoxifierea ficatului, din diferite motive, atunci acesta îşi pierde funcţiile de filtrare şi efectul asupra întregului organism este similar cu o îndepărtare parţială sau totală a ficatului. Când se întămplă acest lucru, substanţele toxice menţionate mai sus se acumulează în sânge şi inundă astfel diferite alte organe interne. Detoxifierea ficatului este necesară pentru a proteja ficatul. Scopul acesteia este acela de a preveni acumularea în exces de toxine care vor afecta funcţiile de filtrare ale acestuia. Dacă detoxifierea ficatului nu se realizează la timp, toxinele se acumulează în organism. Vor apărea paraziţi, infecţiile vor deveni cronice, iar starea noastră de sănătate se va degrada în general. Toate acestea pot fi prevenite de o detoxifiere a ficatului.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, faceti click pe cuvantul cheie: Curăţarea intestinului | Detoxifiere

detoxifierea-ficatului 3

Supraîncărcarea ficatului poate fi prevenită în două moduri. Una dintre metode este o atenţie sporită acordată alimentelor, prin evitarea unor măncăruri care conţin aditivi şi prin consumul de apă potabilă purificată. Cantitatea de toxine care pătrund în organism prin piele poate fi redusă prin folosirea de produse cosmetice organice.

Cealaltă metodă este detoxifierea ficatului. Aceasta trebuie realizată frecvent, pentru a evita slăbirea organismului. Atunci când luam în considerare volumul de toxine pe care le inhalam în fiecare zi, este în mod clar necesară detoxifierea ficatului pentru menţinerea sănătăţii.

Semnele deteriorării funcţiilor ficatului

Este indicat să nu aşteptăm apariţia unei probleme grave de sănătate pentru a realiza o detoxifiere a ficatului, pentru că atunci s-ar putea să fie prea târziu. O dată ce diferite boli sau afecţiuni s-au instalat în organism, poate fi prea târziu pentru a reveni la starea de sănătate iniţială, chiar dacă trecem printr-o detoxifiere a ficatului.

detoxifierea-ficatului 4

Deoarece este un organ care îndeplineşte funcţia de filtrare în organism, ficatul se confruntă cu un volum mare de substanţe ce trebuie filtrate. Capacitatea de detoxifiere a ficatului este mult mai mare decat este strict necesar, tocmai pentru ca acesta sa poată face faţă supraîncărcării. Astfel, nu vom resimţi simptome grave, chiar şi atunci când analizele indică faptul că funcţiile ficatului nu sunt în parametrii normali. De aceea este foarte important să realizăm frecvent o detoxifiere a ficatului.

Totuşi, există semne care ne arată ca funcţiile ficatului s-au deteriorat, cum ar fi o perioadă lungă de letargie fără o cauză evidentă. Aceasta se întămplă deoarece organismul este supraîncărcat în continuu cu toxine. Un alt simptom poate fi indigestia. Indigestia poate indica faptul că a venit momentul pentru o detoxifiere a ficatului. Aceste simptome sunt atât de supărătoare, încât o detoxifiere a ficatului este indispensabilă.

Detoxifierea ficatului cu ajutorul ToxiClean

Suplimentul dietetic ToxiClean are calităţi detoxifiante, fiind conceput special pentru a detoxifia cu succes ficatul, sângele şi alte organe interne.

detoxifierea-ficatului 5

ToxiClean conţine exact acei aminoacizi care ajută la colectarea şi îndepărtarea metalelor grele din organism. Metalele grele constituie una dintre cele mai mari ameninţări pentru ficat, iar acestea sunt imposibil de evitat în viaţa de zi cu zi.

Antioxidantii fac de asemenea parte din suplimentul ToxiClean, care ajută la normalizarea funcţiilor ficatului după detoxifierea acestuia. Acest lucru este important, deoarece după detoxifierea ficatului, este necesară o regenerare pentru a ajuta organele interne să funcţioneze normal.

ToxiClean a fost conceput special în acest scop, pentru a susţine procesul de detoxifiere şi pe cel de regenerare, pentru ajuta pe deplin ficatul.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Flacon Shaker
Flacon Shaker

Flaconul GStack este compact și subțire, oferă cantitatea necesară pentru suplimentul nutritiv – datorită formei rotunjită flacoanele GStack nu deteriorează interiorul genților. Plecați din oraș? Luați cu voi un flacon GStack, este perfect pentru suplimente nutritive după antrenament sau pentru produsele NaturalSwiss. Astfel, imediat puteți beneficia de un shake regenerator în fiecare zi a săptămânii

46 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
ToxiClean capsule
Capsule ToxiClean

Ajută organismul în procesele de eliminare ale celor mai periculoase metale grele în timpul detoxifierii sângelui, ficatului, rinichilor şi ale altor organe.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0