Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Care sunt simptomele diabetului zaharat? La ce trebuie să avem grijă în cazul diabetului zaharat?

În ziua de azi, putem să auzim şi să citim foarte des despre subiectul de diabet zaharat. În ciuda acestui fapt, foarte mulţi oameni nu sunt conştienţi de simptomele şi de semnificaţia bolii.

Merită să cunoaştem faptele şi simptomele asociate cu diabetul zaharat, având în vedere faptul că neglijarea tratamentului, în unele cazuri, poate duce la o stare foarte gravă.

Ce este diabetul zaharat?

Diabetul zaharat este o tulburare cauzată de insuficienţa sau lipsa unui hormon produs de pancreas, care se numeşte insulină. Diabetus mellitus, adică diabetul zaharat de fapt înseamnă că organismul este incapabil să folosească glucoza consumată de om.

diabet 1

În cazul în care hormonul de insulină lipseşte din organism (deficienţă absolută de insulină) duce la tulburări de funcţionare. Acest tip de diabet zaharat presupune ca celulele pancreatice de pe insula Langerhans care produc insulina nu funcţionează în mod corespunzător. Cu toate acestea, dacă cauza diabetului zaharat este faptul că organismul este pur şi simplu insensibil la insulină (deficienţă relativă de insulină) înseamnă că doar îi pare să fie o lipsă de insulină. Rezultatul în ambele cazuri este aceeaşi: se formează diabetul zaharat.

Sarcina este acelaşi în ambele cazuri: ar trebui să se acordă o atenţie deosebită la nutriţie, la digestie, la curăţarea organismului. Celulele corpului fără insulină nu sunt capabile la recepţia glucozei, mai ales dacă există ambele tipuri de diabet zaharat.

Ce este glucoza? În ce se poate regăsi?

Glucoza este un monozaharid, care este o substanţă importantă în procesele biologice. Reprezintă o sursă de energie pentru celule. În natură se regăseşte doar sub formă de D-glucoză.

diabet 2

Glucoza pentru noi este cunoscută sub formă de tablete de glucoză. Se poate regăsi în struguri, dar şi în alte fructe. Producţia industrială se realizează prin hidroliza acidă sau enzimatică a amidonului (de exemplu, amidon de cartofi sau de porumb). Deci prin hidroliza amidonului de cartofi, de asemenea, se poate obţine glucoză.

De asemenea, glucoza din sânge este asemănătoare. În cazul în care stomacul este gol, concentraţia glucozei în sânge este de 5,5mmol/l (valoarea normală este sub 100 ml în glucide). După o masă bogată în carbohidraţi, organismul în timpul digestiei le descompune în 8 mmol/l de glucoză. În urma lipsei de insulină se poate produce un nivel anormal de ridicat de zahăr în sânge şi în urină. Acest lucru determină diferite simptome şi tulburări funcţionale. În cazul diabetului zaharat este nevoie să acordăm o atenţie sporită pentru a menţine un nivel optim de zahăr în sânge, deoarece ambele tipuri de diabet zaharat poate duce la complicaţii, concentraţia ridicată de zahăr în sânge pe termen lung are efect negativ asupra vaselor de sânge şi asupra nervilor.

Ce simptome au persoanele în caz de diabet zaharat?

diabet 3

Primele simptome ale diabetului zaharat fiind oboseala, tulburări de vedere, setea excesivă, pierdere în greutate, urinare frecventă, infecţii fungice recurente. Pot apărea mai târziu, mâncărimi, bătăi rapide ale inimii, paloare, nervozitate, frisoane, tremuratul corpului, vărsături, genunchi fără putere, foame neastâmpărată sau dificultăţi de concentrare.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

În stadiu avansat al bolii de diabet zaharat sunt posibile apariţia simptomelor ca şi ameţeli, tulburări de vorbire, de vedere, de coordonare, paralizare, halucinaţii, epilepsie, atac de panică. În cazuri foarte grave, pacientul poate să intră în comă diabetică.

Verificarea nivelului de glucoză în sânge este recomandată o dată la jumătate de an, chiar dacă suntem perfect sănătoşi. Deoarece este foarte important recunoşterea bolii cât mai curând posibil. Monitorizarea periodică este recomandată mai ales când există şi alţi factori de risc cum ar fi hipertensiune arterială, obezitate, alte tulburări metabolice sau boli cardiovasculare. De asemenea, fumătorii şi consumatorii de alcool sunt tot mai expuşi la acest risc.

La ce trebuie să avem grijă în cazul diabetului zaharat?

În multe cazuri, simptomele diabetului zaharat se ameliorează cu o dietă adecvată, dar de multe ori (pentru fiecare al 5-lea bolnav) se aplică împreună dieta şi medicaţia.

Desigur, trebuie evitat mâncărurile, băuturile care conţin zaharuri. În cazul diabetului zaharat, pentru prevenirea problemelor digestive frecvente este necesar curăţarea periodică a organismului. Din fericire, astăzi este bine cunoscut faptul cât de important este să ajutăm organismul să scape de toxine. Cu toate acestea, din păcate foarte puţină lume ştie că diabetul zaharat de multe ori se asociază cu probleme intestinale, boli intestinale, unori probleme de colon foarte grave. Astfel, în cazul diabetului zaharat trebuie să acordăm o atenţie deosebită pentru sănătatea intestinelor, în special pentru menţinerea stării de echilibru a florei intestinale şi pentru curăţarea colonului.

În cazul diabetului zaharat este foarte important controlul frecvent al nivelului de glucoză din sânge, ca să ştim când are nevoie organismul de energie, de alimente. Calitatea alimentelor consumate reprezintă o importanţă deosebită. Cu măsurarea regulată se poate experimenta creşterea nivelului de zahăr din sânge sub influenţa diferitelor alimente consumate.

Cum putem ajuta digestia în caz de diabet zaharat?

În cazul diabetului zaharat este vorba de boala metabolismului. Funcţionarea acestuia se poate facilita în trei moduri.

În primul rând, trebuie curăţate intestinele de toxinele acumulate de a lungul anilor. În al doilea rând, cu fibre se poate îmbunătăţi digestia şi normaliza metabolismului. În al treilea rând, trebuie să acordăm atenţie pentru echilibrarea florei intestinale. Este important să suplimentăm organismul cu bacteriii benefice administrând probiotice. Probioticele sunt bacteriile care blochează radicalii liberi produşi de bacteriile intestinale dăunătoare. Multe tipuri de boli pot fi prevenite daca corpul se completează în mod constant cu bacteriii benefice. Având în vedere că, în cazul diabetului zaharat există un risc ridicat de a dezvolta diferite tulburări gastro-intestinale, este recomandată curăţarea periodică a organismului şi aplicarea diferitelor cure de vitaminizare.

De ce fel de cură de curăţare şi de nutriţie este nevoie în caz de diabet zaharat?

Având în vedere că, în caz de diabet zaharat, detoxifierea, curăţarea intestinelor şi suplimentarea cu bacterii benefice este la fel de importantă, este nevoie de administrarea unui supliment nutritive care este un program complex şi oferă o soluţie completă penru a rezolva problemele.

diabet 4

Programul de Curăţarea intestinului NaturalSwiss este un program de curăţare intestinală blândă şi eficientă. Programul de Curăţarea intestinului NaturalSwiss se poate utiliza şi în caz de diabet zaharat, astfel încât acest produs este cel mai recomandat pentru curăţarea intestinelor. Capsulele Parasic din Programul de Curăţarea intestinului NaturalSwiss garantează eliminarea paraziţilor. Astfel, contribuie la menţinerea sănătăţii şi la întărirea sistemului imunitar, care în cazul diabetului zaharat reprezintă o importanţă deosebită.

Programul de Detoxifiere NaturalSwiss este cel mai eficient pentru detoxifiere, care elimină toate substanţele toxice din corp. Astfel, întăreşte sistemul imunitar, precum şi afecteză pozitiv procesele de digestive.

Cele mai multe programe de detoxifiere şi de curăţarea intestinelor nu includ o etapă foarte importantă prin care să restabilească echilibrul florei intestinale cu ajutorul probioticelor. Cu toate că, acest lucru este la fel de important ca şi detoxifierea şi curăţarea intestinelor din punct de vedere al digestiei. Pentru a îndeplini această sarcină probioticul Swiss Probiotix oferă un ajutor excelent, care înlocuieşte bacteriile benefice care lipsesc şi contribuie la buna funcţionare a proceselor de digestie.

Produsele NaturalSwiss sunt complet sigure şi în caz de diabet zaharat. În cazul în care utilizaţi medicamente, să respectaţ să treacă un interval de timp de două ore între administrarea medicamentelor şi produsele NaturalSwiss.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
Parasic
Parasic

Parasic este un supliment nutriţional pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi ouăle acestora din colon şi din alte părţi ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flacon Shaker
Flacon Shaker

Flaconul GStack este compact și subțire, oferă cantitatea necesară pentru suplimentul nutritiv – datorită formei rotunjită flacoanele GStack nu deteriorează interiorul genților. Plecați din oraș? Luați cu voi un flacon GStack, este perfect pentru suplimente nutritive după antrenament sau pentru produsele NaturalSwiss. Astfel, imediat puteți beneficia de un shake regenerator în fiecare zi a săptămânii

46 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0