Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Extract de seminţe de grapfruit (Citrus paradisi)

Extract de seminţe de grapfruit

Extract de seminţe de grapfruit 1Extractul de seminţe de grapefruit,fiind un puternic antiseptic, prima data a fost utilizat de agricultori pentru pentru a preveni formarea de mucegai. Zvonurile că extractul este, de asemenea, util și la oameni împotriva infecţiei, a stârnit un interes considerabil pentru industria suplimentelor alimentare, iar produsele de extract de seminţe de grapefruit au început să apară în magainele naturiste. Extractul de seminţe de grepfruit, este uneori numit de asemenea, extract de semințe citrice1.

Utilizare: Semintele de grapefruit sunt folosite infecţiile vaginale provocate de ciuperca Candida şi este de asemenea eficient în tratamentele infecțiilor cu Streptococcus, Staphylococcus, Salmonella şi E. coli, influenza, bacterii, paraziți, herpes, candidoze și diaree2. Sunt de asemenea semne că seminţele de grapefruit ar ajuta la vindecarea ulcerului3.

Referinţe:
1. http://www.herbalremedies.com/grapefruit.html
2. Ibid.
3. http://my.webmd.com/content/article/106/108060.htm

Pectina din grapefruit

Grapefruitul conţine pectină, o fibră solubilă în apă din coaja şi miezul fructului, care în tractul intestinal formează o masă gelatinoasă1. Medicii admit că pectina din Grapefruit reduce colesterolul. S-a dovedit a fi cel puţin la fel de eficient ca şi cele mai des utilizate medicamente de scădere a colesterolului2. Cercetătorii au descoperit că pektina de grepfrut poate preveni formarea plăcilor ateromatoase3.

Rezultatele cercetărilor: Într-un experiment colesterolul cobailor trataţi cu pektină de grepfrut a scăzut cu 40% în doar şase săptămâni4. Într-un alt studiu, animalele cărora li s-a administrat o dietă bogată în cholesterol şi pektină de grepfrut au suferit o îngustarea a arterelor de 24% faţă de 45% la animalele care pe lângă dieta bogată în cholesterol nu au primit şi pektină5. Studiile efectuate pe persoane cu hipercolesterolemii au arătat că, la cei care au folosit pektină de grepfrut (fără a folosi şi alte medicamente de scădere a colesterolului şi fără modificarea stilului de viaţă), nivelul de cholesterol total şi LDL-colesterol a scăzut, în timp ce HDL-colesterolul a crescut5.

Referinţe:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=25
2. http://www.lef.org/protocols/prtcl-049o.shtml
3. Ibid.
4. Ibid.
5. http://www.lef.org/protocols/prtcl-049o.shtml

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Fibrele Clean Inside®.

NaturalSwiss =
Produse în total:
0