Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Frunzele de isop (Hyssopus officinalis)

Frunzele de isop 1Isopul crește în sudul Europei şi în zonele temperate din Asia, dar a ajuns și în America de Nord momentan fiind cultivat în întreaga lume1. Colectate pe tot parcursul anului, atât frunzele, cât și tulpinile, florile se pot folosi ca medicamente.

Utilizare: Este cunoscut a fi efficient contra virușilor și a microbilor având proprietăți antihelmintice și antispastice uşoare2. Ajută la curățirea căilor respiratorii3. Se poate utiliza în probleme circulatorii, epilepsie, febră, gută şi problemele legate de greutate4.

Rezultatele cercetărilor: Cercetarea preliminară a arătat că isopul este util pentru tratarea herpesului bucal dar și genital și că poate fi eficientă în combaterea virusului HIV5. Uleiurile esenţiale din isop, au propietăți calmante asupra sistemului nervos și în convulsii6. Taninul are proprietăți hemostatice şi anti-inflamatorii iar marrubiinul - care este o componentă cu gust amar - ajută la o digestie mai bună.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Parasic®.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:138.
2. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 455.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 100.
4. http://www.herbalremedies.com/hyssop.html
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 353.
6. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:138.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Parasic®.

NaturalSwiss =
Produse în total:
0