Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Ghimbirul (Zingiber officinale)

Ghimbirul 1Ghimbirul este originar din Asia, Africa şi insulele Indiei de Vest, dar se cultivă şi în alte regiuni tropicale1. În scopuri medicinale se folosesc doar rădăcina şi rizomii. Se recomandă culegerea plantelor de opt luni, deoarece acestea au conţinutul cel mai optim de substanţe active2.

Utilizare: Printre cele mai cunoscute efecte ale ghimbirului se numără înlăturarea greţei, a durerilor abdominale şi a răului de mişcare. De asemenea, este un bun antiinflamator şi spasmolitic, curăţă colonul, ameliorează crampele menstruale şi stimulează circulaţia sângelui3. Are proprietăţi antimicrobiene şi antioxidante puternice4. În medicina chineză este folosit des împotriva flatulenţei, indigestiei, migrenelor, reumatismului şi disfuncţiei renale5. Are efecte antilipidice, antitrombotice şi antitumorale, îmbunătăţeşte performanţa inimii6.

Rezultatele cercetărilor: Studiile clinice au demonstrat eficacitatea ghimbirului în combaterea greţei şi a vărsăturilor: într-un studiu privind tratamentul oral al greţei din sarcină, ghimbirul a arătat o eficienţă semnificativ mai mare faţă de placebo. Într-un alt studiu controlat cu placebo, efectuat pe un eşantion de 120 de femei aflaţi sub tratament ginecologic ambulator, cei care consumau ghimbirul sufereau de greaţă şi vărsături într-o măsură statistic mult mai mică. Într-un studiu randomizat, controlat cu placebo, la care au participat 80 de cadeţi de marină, care încă nu s-au obişnuit cu călătoriile nautice, ghimbirul s-a dovedit a fi mult mai eficient în combaterea simptomelor răului de mare decât placeboul7.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea®.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:89.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 98.
4. Ibid.
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 288.
6. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pp. 362-63.
7. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pp. 363-64.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea®.

NaturalSwiss =
Produse în total:
0