Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Lactococcus lactis - este unul dintre secretele unui sistem digestiv sănătos -

Cu toţii ne-am confruntat la un moment dat cu dureri abdominale sau am suferit de balonare. Din păcate, există oameni care suferă de aceste lucruri în mod frecvent – un semn sigur al faptului că trebuie să acorde o atenţie sporită digestiei.

Bacteria Lactococcus lactis este vitală pentru oamenii care suferă de aceste afecţiuni şi mai ales pentru proliferarea altor bacterii benefice. Totuşi, este foarte important ca cei care nu suferă de aceste afecţiuni gastrointestinale să le prevină. Consumul de probiotice este foarte util tuturor.

De ce să consumăm bacteria lactococcus?

Bacteria Lactococcus lactis este considerată a fi un probiotic, datorită efectelor sale benefice.

lactococcus-lactis-este-unul-dintre-secretele-unui-sistem-digestiv-sanatos 1

Care sunt bacteriile benefice? Bacteriile benefice sunt cele care ajută la echilibrarea florei intestinale, activând impotriva bacteriilor nocive din intestin şi impiedicând formarea radicalilor liberi în organism. Multe boli pot fi prevenite dacă se păstrează un echilibru al florei intestinale şi prin furnizarea de bacterii benefice, cum ar fi probioticul lactococcus, organismului nostru.

Este cunoscut faptul că probioticele au un impact direct asupra sistemului digestiv. Astfel, forma în care acestea sunt ingerate în organism este foarte importantă, pentru că, dacă structura lor este modificată prea mult, pot avea efecte adverse. Este important să înlocuim probioticele în mod natural, şi că bacteria lactococcus, care ajunge în organism, să poată produce proteine pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv.

Ce alimente conţin bacteria probiotică lactococcus?

lactococcus-lactis-este-unul-dintre-secretele-unui-sistem-digestiv-sanatos 2

Metabolismul bacteriei Lactococcus lactis este homofermentativ, astfel încât produce acid lactic L-( )- sau într-un mediu cu pH scăzut, acid lactic D-(-)-.

Deoarece bacteria lactococcus poate produce acid lactic, ea este unul dintre cele mai importante microorganisme prezente în industria lactatelor. Aceasta este folosită pentru producerea de lapte, iaurt, branza şi unt. Se foloseşte de asemenea şi pentru fermentarea multor legume, cum ar fi murăturile, pentru care este de asemenea nevoie de prezenţa bacteriei lactococcus.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, faceti click pe cuvantul cheie: Curăţarea intestinului | Detoxifiere

Cum acţionează bacteria lactococcus lactis?

Bacteria Lactococcus lactis acţionează în tractul digestiv (tractul gastrointestinal). Atâta timp cât aceasta se află aici, organismul profită de efectele sale benefice pentru o perioadă lungă de timp.

lactococcus-lactis-este-unul-dintre-secretele-unui-sistem-digestiv-sanatos 3

Atunci când bacteria lactococcus lactis este adăugată în componenţa laptelui, ea crează molecule de energie (ATP-adenozin trifosfat) din lactoză cu ajutorul enzimelor. Acidul lactic este un produs al ATP-ului. Acidul lactic împiedică proliferarea microbilor. Datorită acestor lucruri, bacteria lactococcus este o soluţie naturală pentru menţinerea stării noastre de sănătate, aceasta găsindu-se în special în tractul digestiv şi în vagin.

Nisina este produsă din lapte, cu ajutorul bacteriei lactococcus. Cunoscută şi sub numele de bacteriocină, aceasta este o peptidă policiclică. Ea este formată din 34 de aminoacizi şi este folosită frecvent în industria alimentară, datorită proprietăţilor antibacteriene. Nisina este capabilă să oprească proliferarea bacteriilor. De aceea, bacteria lactococcus este foarte eficientă în tratarea diferitelor afecţiuni gastrointestinale. Recent, bacteria lactococcus a devenit celebră pentru că este primul organism viu modificat genetic folosit în tratamentul bolilor. Nu numai că această bacterie nu prezintă riscuri, dar este şi recomandată, deoarece pe lângă acidul lactic pe care îl produce, generează şi nisina, foarte eficientă împotriva microbilor sau agenţilor patogeni.

Consumul de lactococcus lactis prezintă riscuri?

Lactococcus este o bacterie ce ajută la digestie, dar care nu poate supravieţui în afara tractului intestinal.

S-a dovedit că bacteria lactococcus lactis este nu numai cel mai sigur şi lipsit de riscuri probiotic ce ajută digestia, ci şi cea mai simplă şi naturală soluţie pentru o stare bună de sănătate. Nu este o coincidenţă faptul că alimentele fermentate sunt consumate de sute de ani, ceea ce înseamnă că bacteria lactococcus lactis se află în organismul nostru de secole.

Ce suplimente dietetice conţin probioticul lactococcus lactis?

Din nefericire, este foarte greu să găsim un supliment dietetic ce poate înlocui probioticele din organismul nostru.

lactococcus-lactis-este-unul-dintre-secretele-unui-sistem-digestiv-sanatos 4

Este important că tipul de bacterii lactococcus pe care le consumăm să poată produce proteine şi acid lactic.

Noua versiune îmbunătăţită de Swiss Probiotix – un produs de la NaturalSwiss – conţine bacteria lactococcus lactis potrivită, necesară pentru menţinerea echilibrului florei intestinale. Avantajul acestui produs este originea sa naturală. În plus, el a fost conceput cu foarte mare atenţie, astfel încât aceste bacterii benefice să reziste acidului gastric şi să îşi poată exercita efectele benefice în tractul intestinal. Astfel, bacteria lactococcus îşi poate exercita efectele benefice complet.

Este de asemenea important să menţionăm că în compoziţia probioticelor Swiss Probiotix intra şi FOS (FructoOligoZaharidele), ce fac parte din hrana probioticelor, asigurându-le astfel supravieţuirea şi proliferarea.

Proliferarea bacteriilor benefice este foarte eficientă dacă este precedată de o curăţire intestinală adecvată. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm Programul Clean Inside, o metodă delicată şi eficientă de curăţire a colonului.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
ToxiClean capsule
Capsule ToxiClean

Ajută organismul în procesele de eliminare ale celor mai periculoase metale grele în timpul detoxifierii sângelui, ficatului, rinichilor şi ale altor organe.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0