Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Laxativele

Chiar şi în ziua de azi există persoane care confundă curăţarea colonului cu folosirea laxativelor, deşi există diferenţe considerabile între cele două.

Mitul legat de laxative a pornit de la presupunerea greşită conform căreia laxativele pot fi folosite pentru detoxifiere şi pentru pierderea în greutate. Ambele idei sunt greşite. Din fericire, din ce în ce mai mulţi oameni află despre pericolele legate de folosirea recurentă a laxativelor.

Scopul curăţării intestinale

Scopul principal al curăţării intestinale este îndepartarea materiilor fecale acumulate şi a paraziţilor ce se regăsesc în colon. Al doilea obiectiv vizează restabilirea echilibrului în ceea ce priveşte microflora din tractul intestinal, astfel încât activitatea colonului să decurgă în parametri normali.

laxativele 1

Curăţarea intestinelor poate fi eficientă doar dacă sănătatea noastră nu este afectată şi dacă activitatea intestinelor nu este modificată. Pentru a îndeplini acest obiectiv, trebuie consumate cantităţile potrivite de fibre dietetice. De obicei, un detoxifiant intestinal îndeplineşte aceste cerinţe. Laxativele nu intră în această categorie, iar mai departe vă vom explica şi de ce.

Programul Clean Inside este ideal pentru cei care au nevoie de fibre pentru că a fost conceput tocmai pentru a îndeplini acest rol de curăţare a colonului fără a afecta în vreun fel sănătatea noastră.

Cum acţionează un laxativ

Nu doar în ţara noastră, ci peste tot în lume, laxativele sunt unul dintre cele mai inutile şi totuşi cele mai folosite medicamente. Acestea pot cauza, din nefericire, complicaţii şi diferite boli. Faptul că laxativele pot fi obţinute din farmacii fără reţetă nu face decât să înrăutăţească lucrurile.

laxativele 2

Laxativele sunt extrem de nocive pentru sănătatea noastră, mai ales în ceea ce priveşte felul lor de a acţiona. Laxativul este format din compuşi chimici care irită peretele intestinal, forţând astfel muşchii colonului să se mişte mai repede, pentru a facilita defecaţia. Folosirea frecventă a laxativelor slăbeşte tonusul muscular al colonului. Acesta devine astfel leneş, iar mişcările intestinale naturale vor fi mai puţin frecvente. După o scurtă perioadă, aceste mişcări vor înceta cu totul, aşa că folosirea laxativului devine o necesitate. Această folosire se permanentizează, pentru că organismul se obişnuieşte cu această situaţie şi nu mai poate funcţiona fără intervenţia laxativelor. Eficienţa laxativului poate fi menţinută numai prin mărirea dozajului, iar pentru majoritatea oamenilor acest lucru înseamnă creşterea cantităţii ingurgitate. Principiul curăţirii ne oferă răspunsul imediat la întrebarea referitoare la diferenţa dintre un laxativ şi un produs pentru curăţirea colonului. Efectele lor asupra sănătăţii noastre sunt în mod evident diferite.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, faceti click pe cuvantul cheie: Curăţarea intestinului | Detoxifiere

Pericolele folosirii laxativelor

Dupa cum am menţionat, folosirea frecventă a laxativelor crează dependenţă, deoarece, în timp ce tonusul muscular al intestinului devine tot mai slab, creşterea cantităţii de laxativ pentru o funcţionare intestinală normală devine necesară.

laxativele 3

Unul dintre cele mai mari riscuri este deshidratarea, cauzată de aportul scăzut de fluide. Un alt efect nociv este îl constituie incapacitatea de a acumula cantitatea normală de apă, deoarece tranzitul accelerat al alimentelor nu permite acest lucru. Această stare duce la deshidratare, iar lipsa apei poate cauza deteriorări ale ţesuturilor oriunde în organism.

Motilitatea (mobilitatea) intestinală accelerată cauzată de laxative împiedică absorbţia apei, dar alt efect şi mai nociv este limitarea absorbţiei mineralelor prezente în apă şi atât de necesare organismului. Vitaminele şi mineralele pot fi absorbite de organism numai prin digestie. Astfel pot apărea disfuncţii, deoarece sistemul imunitar nu mai funcţionează la fel, crescând de asemenea riscul apariţiei unor infecţii.

Folosirea frecventă a laxativelor poate afecta şi peretele intestinal, rănirea acestuia generând un risc crescut de cancer la colon.

Pe lângă bolile menţionate mai sus, folosirea frecventă a laxativelor poate cauza următoarele complicaţii: stare generală de slăbiciune, letargie, greaţă, infecţii intestinale, vedere încetoşată, dureri abdominale acute şi frecvente, diaree cronică sau constipaţie, flatulenţă excesivă şi balonare, afecţiuni ale rinichilor, aritmie cardiacă şi alte afecţiuni la nivelul organelor interne.

În pofida tuturor acestor riscuri pentru sănătatea noastră, mulţi oameni folosesc laxativele doar pentru că sunt uşor de obţinut şi uşor de folosit, chiar dacă nu sunt de mare ajutor.

În locul laxativelor, curăţirea intestinală naturală!

Atunci când unele persoane suferă de constipaţie şi încearcă să rezolve problema folosind laxative, acestea uită simplul fapt că această afecţiune este de fapt un simptom. Soluţia evidentă ar fi tratarea cauzei reale a problemei, în locul folosirii fără discernământ a laxativelor.

laxativele 4

Constipaţia este cauzată în principal de o dietă alimentară deficitară, cu un aport insuficient de fibre şi fluide şi un ritm de viaţă sedentar. Dacă aceste probleme sunt rezolvate, constipaţia dispare la 80% dintre cei care suferă de aceste simptome.

Deci, în locul folosirii unui laxativ pentru a curăţii intestinul, este mult mai indicată folosirea unui produs special conceput pentru acest scop, cum ar fi fibrele Clean Inside. Fibrele Clean Inside îndepartează în mod delicat fecalele din colon şi nu afectează mucoasa intestinală.

După cum se poate observa, există o diferenţă enormă între laxative şi curăţirea colonului. În timp ce folosirea unui laxativ reprezintă un risc, o curăţire adecvată a intestinelor nu este numai benefică, ci şi sigură.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Detox Vital
Detox Vital

Realimentează organismul cu substanţele nutritive consumate, cu vitamine, substanţe minerale şi substanţe nutritive verzi vegetale, ajutând prin aceasta procesele de detoxifiere naturale ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul ToxiClean
Program ToxiClean

Programul de detoxifere ToxiClean a fost dezvoltat în aşa fel, încât administrat împreună cu programul Clean Inside să aibă un efect de curăţare şi de dezintoxicare şi mai eficient asupra organelor interne, pentru sănătatea zilnică.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0