Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Măceşe / Cea mai bună plantă arzătoare de grăsimi / Rosa canina

macese-rosa-canina 1Măceşul este un arbuşt care creşte în sălbăticie pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar de fapt, este nativă Europei, nordului Africii şi vestului Asiei1. Fructul cărnos al măceşului – proaspăt sau uscat – poate fi utilizat în scopuri medicale.

Utilizare: Măceşul este cunoscut în primul rând pentru conţinutului ridicat de vitamina C. În trecut a fost utilizat ca laxativ, diuretic şi hemostatic, având rol şi în tratamentul durerilor de cap, inflamaţiilor cavităţii bucale, şi a altor boli2. Astăzi este considerat a fi util în tratamentul afecţiunilor vezicale şi a diferitelor infecţii3. Potrivit unor surse ceaiul de măceşe este un antidiareic eficient4.

Rezultatele cercetărilor: Pe lângă faptul că este foarte bogat în vitamina C, măceşul mai conţine multe substanţe care pot contribui la menţinerea sănătăţii, precum carotinoizii, pectina şi câţiva acizi5. Acizii de fructe şi pectina au efecte uşor laxative, dar măceşul poate fi folosit şi ca dezinfectant datorită porprietăţilor sale antibiotice şi antiinflamatorii6.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:5.
2. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 549.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 107.
4. Ibid.
5. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 1:5.
6. Ibid.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Flacon Shaker
Flacon Shaker

Flaconul GStack este compact și subțire, oferă cantitatea necesară pentru suplimentul nutritiv – datorită formei rotunjită flacoanele GStack nu deteriorează interiorul genților. Plecați din oraș? Luați cu voi un flacon GStack, este perfect pentru suplimente nutritive după antrenament sau pentru produsele NaturalSwiss. Astfel, imediat puteți beneficia de un shake regenerator în fiecare zi a săptămânii

46 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul ToxiClean
Program ToxiClean

Programul de detoxifere ToxiClean a fost dezvoltat în aşa fel, încât administrat împreună cu programul Clean Inside să aibă un efect de curăţare şi de dezintoxicare şi mai eficient asupra organelor interne, pentru sănătatea zilnică.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Parasic
Parasic

Parasic este un supliment nutriţional pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi ouăle acestora din colon şi din alte părţi ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0