Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Paraziții - ucigași muți

parazitii-ucigasi-muti 1Fără dubii, acest articol îi va uimi pe foarte multi dintre cititori. Și uimirea încă se poate numi ca fiind unul dintre cele mai plăcute simptome. Vă recomand ca acest articol informativ să nu-l citiți înainte sau în timp ce consumați alimente. Însă citirea lui este nu doar importantă, ci chiar vitală pentru majoritatea oamenilor! Va fi vorba despre paraziții din corpul uman și implicit despre bolile și problemele cauzate de acesti paraziți. În legătură cu această temă simțim un dezgust total și poate din această cauză partea această umbrită a vieții noastre este o temă tabu pentru mulți dintre noi. Acest articol este menit să descopere și să ne vorbească despre acest tabu periculos.

”Consider că paraziții reprezintă problema cea mai neglijată din istoria speciei umane. Sunt conștient că acest anunt este unul foarte îndrăzneț, dar mă bazez pe o experiență de 20 de ani, în care am consultat 20000 de pacienți.”
- (Dr. Ross Anderson, Canadian Artzt)

Ca și in majoritatea cazurilor, probabil și în fața mea această temă ar fi rămas într-o obscuritate totală, dacă dr. Eva Schlaffer (cunoscută pentru interesul ei pentru sănătate), editoarea rubricii de sănătate din cadrul unei reviste de sănătate, ne atrage atenția asupra paraziților. Eu pentru prima dată am reacționat într-un mod în care cred că ar reacționa oricine:

- Lasă-mă te rog frumos în pace, cu acești viermi, spuneam supărat, deoarece nu vreau ca să-mi piară pofta de mâncare! Nu trăim în lumea a treia, ci într-unul din cele mai avansate, cele mai sterile societăți, unde nu trebuie să ne ferim de așa ceva!

Mai târziu însă mi s-a schimbat opinia (din ce cauză? Veți afla imediat) și am început să răscolesc un pic această temă. Am studiat mai multe cărți, în paralel cu citirea mai multor articole științifice, scrise de medici, rapoarte întocmite de către personal specializat în acest domeniu, petrecând nopțile în fața calculatorului, cutreierând toate canalele posibile de pe Internet, unde am căutat cele mai proaspete informații din acest domeniu.

Victime, fără cele mai mici bănuieli

parazitii-ucigasi-muti 2În timp ce creștea baza de date din mintea mea cu aceste informații, creștea în mine și hotărârea, că trebuie să public, să comunic lumii informațiile, deoarece în cazul multor persoane datele prezentate pot salva sănătatea, sau chiar viața lor, dacă sunt informați în timp util despre aceste fapte. Vă rog insistent, să nu puneți deoparte acest articol, doar pentru simplul fapt că tema vă dezgustă, sau dacă aveți impresia că nu ați avea nici o legătură cu acestea! În primul rând, ajungând la finalul articolului, veti vedea că, cunostința informațiilor este mult mai utilă, decât strâmbările din nas, la auzirea acestor realități, în al doilea rând, după statistici, 80-90 % din persoanele care citesc acest articol, au șanse serioase să fie infestate cu paraziți intestinali! Aceștia sunt mult mai răspândiți, decât ar crede oricine.

”Este foarte posibil, ca și dumneavoastră, fără să aveți chiar și cea mai mică bănuială, să vă aflați în rândurile victimelor unei epidemii de parazitoză, care atinge milione de americani. Această epidemie nu cunoaște hotare de teritoriu, de economie și nici de sex. Este o epidemie mută, fără vreun ecou, despre care majoritatea medicilor din această țară, nu au nici cel mai mic habar.”
[Ann Louis Gittleman, specialist nutriționist, autorul cărții „Ghicește ce a venit la noi pentru cină]

”Ce este mai exact un parazit? – pune întrebarea dr. Anderson, citat mai înainte – Parazitul este un organism, care traieste împreună cu gazda care putem fi noi, eu sau dumneavoastră. Parazitul trăiște împreună cu noi, ducând o viață paralelă, înăuntrul nostru, hrănindu-se din propria noastră energie, cu celulele noastre sau din hrana consumată de către noi. După cele mai noi date statistice, bazate pe studiile medicale din domeniu, 85% din populația nord-americană poartă cel puțin un parazit în corp!”

Omul poate fi purtătorul a mai mult de 100 de paraziți diferiți, de la cele cu mărime microscopică, până la teniile având câțiva metri în lungime. Paraziții nu apar doar în intestine, cum se crede în general, pot apărea în aproape orice loc, din corpul nostru – în plămâni, în ficat, în mușchi, în creier, în sânge, în epidermă, chiar și în ochi!

Cum se poate infesta omul?

Binecunoscutul medic de origine maghiară, Dr. Rona Zoltan, președintele Uniunii Medicinei Holistice Canadiene, din Toronto, scrie într-un articol pe internet: ” numărul îmbolnăvirilor din cauza diferitelor paraziți, este într-o creștere exponențială în America de Nord, datorită călătoriilor internaționale, poluării apei și al alimentelor,datorită chimicalelor, a mercurului, dar și din cauza abuzului de antibiotice prescrise pe bază de rețete medicale… Teniile, paraziții unicelulari sau alte tipuri de viermi intestinali sunt mult mai răspîndite în cadrul populației nord-americane, decât ar vrea profesioniștii din domeniul medicinei tradiționale să arate… Acești paraziți provin în cea mai mare parte din alimentele obținute din carnea de porc (slănină, șuncă, hot-dog, mezeluri, cotlet, etc.), dar și carnea de pasăre, carnea de miel, carnea de vită sau pește poate fi infestată cu acești paraziți.”

Aceste fapte nu sunt deloc știri îmbucurătoare pentru un popor consumator de carne. În cartea intitulată „Ghicește ce a venit la noi pentru cină?”, una dintre cele mai populare cărți despre paraziți, autorul descrie procesul de infestare astfel: „tenia de porc, (Taenia solium) poate ajunge în organism, dacă consumăm carne de porc semipreparată, cum ar fi cârnații sau șunca proaspăt afumată… Larvele încep să se dezvolte în musculatură, mai târziu ajungând în alte tipuri de țesut și organe, până ajunge în tractul intestinal, mai exact în partea superioară al intestinului subțire. Tenia de porc poate cauza ravagii foarte mari în organism, în situațiile în care larvele ajung în musculatură, în inimă, ochi sau creier.”

„Din punctul de vedere al datelor statistice, în această țară sunt mai multe îmbolnăviri de parazitoze, decât in Africa.”
-[Dr. Frank Nova, az șeful Laboratorului de Parazitologie al Institutului Național de Sănătate]

Studiind pozele diferitelor viermi și paraziți intestinali, dintre care mulți au mărimi considerabile, în cunoștința riscurilor mărite de parazitoze, primul lucru care ne trece prin minte instantaneu este întrebarea următoare – cum pot trăi aceste bestii în organismul nostru, fără ca noi să observăm acest lucru? ”Răspunsul la această întrebare este foarte simplă – scrie dr. Anderson – scopul parazitului este acela de a se ascunde. Un parazit deștept trăiește într-un mod în care să fie invizibil, deoarece odată descoperit, este evident că se vor face demersurile pentru a-l ucide. Dacă credeți că acești paraziți nu sunt inventivi, atunci vă înșelați!… În modul lor, sunt inteligenți, deoarece sunt capabili să supraviețuiască și să se înmulțească, scopuri care sunt valabile pentru orice vietate de pe această planetă… Deci cum poate exista un parazit în corpul tău fără să-l observi? Cel mai interesant lucru este că recepționând semnalele organismului tău, foarte ușor ai putea conștientiza faptul că există un parazit în corpul tău, dar dacă aceste semne le interpretezi ca fiind simptome obișnuite care apar din cauza lipsei de energie, consideri că este un fapt normal să te îmbolnăvești, să ai dureri abdominale, să ai eczeme pe corp, să te răcești, să ai gripă, să suferi de constipație (și lista poate continua la infinit), atunci niciodată nu-ți vei da seama dacă ai sau nu paraziți în corpul tău.”

Dr. Thomas J. Brooks scrie în cartea intitulată Parazitologie medicală ”Teniile sunt considerate ca fiind printre cei mai vechi paraziți ai speciei umane. Este o realitate faptul că anumite rase de tenii s-au adaptat așa de eficient să trăiască în interiorul intestinelor, ca pe gazdă (pe om) simptomele nu se pot observa aproape deloc.”

Diagnosticarea pentru parazitoze se face prin analiza de laborator a scaunului. Însă problema cu această modalitate de diagnoză este tocmai nesiguranța. Prezența paraziților în intestine, se deduce din prezența ouălor acestora, care se găsesc în mostra de laborator. Aceste ouă se vor vedea la microscop, doar dacă parazitul le-a depus de curând, altfel nu se pot detecta. Medicii recomandă ca mostrele prelevate din scaun să fie din zile diferite, dar de multe ori nici acestea nu aduc rezultatele dorite, astfel nu sunt analize sigure. (Ca fapt divers, în timpul depunerii ouălor, femela viermelui ancylostoma depune o cantitate de 10-25 de mii. Trichurisul, care se poate vedea și în imagini, poate crește până la o lungime de 40 centimetri este capabil să depună 200 de mii de ouă pe zi. Cel mai lung parazit este o specie de tenie, numită tenia-pește, care ne infectează prin carnea de pește. Un exemplar matur al acestui vierme poate avea chiar și 10 metri lungime și este capabil să depună un milion de ouă!)

„Aici, în SUA, avem probleme uriașe din cauza paraziților. Numai că nimeni nu este preocupat de acestea!”
- [Dr. Peter Wina, șeful departamentului de Cercetări Pathobiologice al Institutului Militar de Sănătate Walter Reed]

Ce fel de semne pot apărea, dacă în organismul omului există un parazit? Simptomele pot fi extrem de variate. Ann Louise Gittleman, autoarea cărții „Ghicește ce a venit la noi pentru cină?” (Guess What Came to Dinner), ne prezintă semnele principale. (Una dintre capacitățile paraziților „inteligenți” este faptul că pot masca semnele activității lor, ca acestea să pară simptomele unor boli obișnuite. Experții acestui segment propun să începeți imediat o cură de deparazitare, în cazul în care o boală obișnuită nu se poate stopa sau vindeca prin mijloacele tradiționale ale medicinei, adică prin medicație.)

Semne care arată că în corp sunt prezenți paraziții

Constipație: Anumiți viermi, datorită formei sau mărimii lor, sunt capabili să blocheze fizic intestinele, astfel îngreunând îndepărtarea intr-un mod frecvent al materiei fecale.

Diaree: Anumiți paraziți secretă o materie (prostaglandin), care ajunsă în organism schimbă consistența scaunului într-una apoasă. (Probabil nu este o coincidență, că în farmaciile și drogheriile din america de nord cele mai răspândite și cele mai căutate medicamente sunt cele pentru constipație și laxativele.)

Gaze și dureri abdominale: Sunt praziți, care trăiesc in intestinul subțire superior, unde cauzează diferite infecții, iar datorită acestor infecții apar gazele și balonările. Aceste simptome sunt amplificate de consumul anumitor legume,cum ar fi fasolea. Dacă cineva are balonări frecvente și constante, acesta este unul dintre cele mai sigure semne ale prezenței paraziților.

Sindromul colonului iritabil: Paraziții pot irita peretele interior al intestinelor, care din acest motiv se infectează și nu mai este capabil să asimileze complet diferitele materii nutritive, mai ales grăsimile, care apar în compoziția scaunului.

Dureri articulare și musculare: Paraziții migrează în organism și sunt capabili să pătrundă în articulații dar și în musculatură. Când se întâmplă astfel de situații, din senin apare durerea, care de cele mai multe ori este diagnosticata de către medici ca poliartrită sau artrită (arthritis).

Anemie: Sunt specii de viermi intestinali, care se „lipesc” de peretele interior al intestinelor și de acolo își iau hrana, direct din sângele gazdei. În cazurile în care sunt foarte mulți, ceea ce probabil se întâmplă la cei mai mulți pacienți, datorită capacității lor de înmulțire ridicată, pot crea pierderi de sânge destul de semnificative, ceea ce duce la scăderi semnificative al concentrației fierului din sânge sau la anemii îngrijorătoare.

Alergia: Paraziții irită, dar de cele mai multe ori pot găuri stratul interior de protecție al intestinelor, astfel prin aceste găuri pot ajunge în organism molecule mari, nedigerabile. În prezența corpilor necunoscuți, sistemul imunitar intră în alertă și începe să mărească secreția de eosinophil. Acest lucru poate duce la inflamații locale ale anumitor părți din țesut, astfel apar simptome alergice.

Boli de piele: Viermii intestinali cauzează urticarie, eczeme și multe alte boli de piele cu simptome alergice care pot conduce la apariția de abcese, furunculi, plăgi și diferite alte probleme ale pielii.

Granulomi: Granulomii sunt niște noduli tumoroase, care cresc împrejurul larvelor sau ouălor de paraziți, dacă acestea nu mai trăiesc. De cele mai multe ori apar pe pereții intestinului gros și al rectului, dar se pot găsi și în plămâni, în ficat, în pereții stomacului dar și în uter.

Stări de nervozitate: Toxinele care provin din excrementele paraziților pot irita sistemul nervos central. Stările de nervozitate și iritabilitate sunt cauzate de cele mai multe ori de către paraziții care sunt răspândite în tot corpul uman. (După efectuarea curei de detoxifiere, multe persoane observă că partenerul/partenera, rudeniile ursuze au devenit mult mai prietenoși, răbdători și drăguți decât înainte. ”Cea mai cunoscută tenie a ultimilor ani, a fost cea a răposatei cânterețe de operă, Maria Callas – scrie Gittleman. Ea avea probleme destul de serioase cu greutatea dar și cu tenul. După ce a fost diagnosticată și parazitul a fost înlăturat, greutatea ei corporală a scăzut, tenul ei s-a vindecat, iar comportamentul ei capricios s-a liniștit.”)

Tulburări ale somnului: Treziri din somn, mai ales noaptea între orele 2 și 3, când ficatul încearcă să înlăture din organism toxinele provenite de la paraziți. Un alt simptom este apariția furnicăturilor anale, care apar din cauza anumitelor specii de viermi, care noaptea își depun larvele în afara rectului și această mișcarea o simțim ca niște furnicaturi. (Dr. John Matheson spune – ”ascarisul spre exemplu trăiește în partea inferioară a rectului, dar de multe ori iasă la suprafață pentru a-și depune larvele. Scărpinatul va răspândi larvele peste tot, atât prin pat, lenjeria de pat cât și prin aer, astfel prin inhalare acestea pot ajunge înapoi în organism, unde se vor dezvolta”. Poate fi ceva mai dezgustător pe lumea asta decât aceste realități?)

Scrâșnitul din dinți: În timpul somnului la adulți, dar mai ales la copii care suferă de parazitoze se poate observa acest fenomen, foarte des mai ales noaptea.

Oboseală cronică: Printre simptomele oboselii cronice se regăsesc următoarele: oboseală, semne care par să fie simptome ale gripei, lipsa capacității de concentrare, tulburări ale memoriei dar și stările depresive. Paraziții cauzează aceste probleme fizice, psihice și emoționale prin faptul că extrag din organism mineralele si alte microelemente, în lipsa acestora organismul nu poate funcționa corect.

Dezechilibrări ale sistemului imunitar: Paraziții scad eficiența sistemului imunitar prin faptul ca blochează secreția imunoglobinei A (IgA). Prezenta lor menține sistemul imunitar într-o stare de alertă continuă, care epuizindu-se nu mai poate lupta eficient contra infecțiilor virale sau bacteriale.

În afară de cele enumerate mai pot fi foarte multe semne sau efecte ale activității paraziților, cum ar fi îngrășarea, foamea foarte puternică, slăbirea, gust neplăcut în gură, durere in centrul stomacului, bătăi accentuate ale inimii, probleme de vedere, mai ales la schimbarea pozițiilor, mâncărimi în nas sau în ureche, salivare în timpul somnului, astm, diabet,, epilepsie, migrene, ba chiar și cei mai mari ucigași – bolile de inimă și cancerul.

Majoritatea specialiștilor sun reținuți, deocamdată se vorbește doar de o posibilă legătură între paraziți și îmbolnăvirile în mase. Sunt însă medici, ca Dr. Hulda Clark, PhD, care a scris cartea intulată Remediu pentru orice fel de cancer, în această carte arată că toate tipurile de cancer sunt cauzate de către un parazit, fasciolopsis buskii. Dacă pacientul este scăpat de acest parazit, tumorile canceroase dispar. Bineînțeles acum ne aducem aminte de faptul că timp de câteva decenii toată lumea caută remediul la această boală cumplită, cancerul, deci nu este probabil ca rezolvarea problemei să fi fost în fața noastră și nimeni nu a observat. Însă gândiți-vă și din perspectivă economică, efectuarea unei operații sau unei chemoterapii, care costă zeci de mii de dolari, în comparație cu câteva sute de dolari, cu care se pot atinge acelați rezultate prin curățirea organismului cu diferite plante sănătoase. Dar care procedeu este mai profitabil? Dacă mâine s-ar descoperi remediul oricărei boli grave, o parte mare al economiei ar intra in colaps financiar și mii de angajați din domeniul sănătății ar rămâne fără locuri de muncă. Interesantă perspectiva a problemei nu-i așa.

Ouăle și larvele paraziților ajung în organismul nostru în primul rând prin alimentele infectate, legume și fructe nespălate. O altă formă a infectării cu paraziți poate fi infectarea de la animalele de companie. Acestea, aproape fiecare au paraziți în organism, a căror larve de obicei prin excremente ajung în mediul înconjurător, se pot lipi de părul pisicii, a câinilor, etc. Iar de acolo prin aer sau prin contact direct, prin atingerea animalelor ajung la om. Acestea sunt foarte periculoase, mai ales pentru copii, care de obicei arată mai multă afecțiune față de animalele de companie, ca părinții lor, sau mamele însărcinate, dar și persoanele bolnave de diferite boli, deoarece ei deja au sistemul imunitar slăbit.

Colonul neglijat

Viermii de obicei trăiesc în colon. După studiile efectuate de către Academia Medicală Regală din Anglia, aproximativ 90% dintre bolile și senzațiile de disconfort sunt cauzate de către insuficienta curățire a colonului. Academia a găsit cel puțin 36 de tipuri de toxine în colon. Aceste toxine odată ajunse în fluxul sanguin, au efecte negative asupra stării de sănătate al întregului organism. În opinia Dr. Bernard Jensen, care este unul dintre cei mai respectați și renumiți specialiști din domeniul vindecării și studierii colonului, la persoanele trecute de vârsta de 40 ani, în colon se gșsesc sedimente între 2 și 12 kilograme. În aceste straturi de sedimente și depuneri, de care organismul nu a reușit să scape, paraziții se simt ca la ei acasă, încet dar sigur eliberând cantități mari de toxine în corpul nostru. Pe lângă aceste fapte, se hrănesc cu cele mai bune bucate, deoarece din cantitatea de alimente consumate și digerate de către organismul nostru cei mai mulți nutrienți sunt extrași de acestea, direct din fluxul sanguin, pentru gazdă lăsând doar resturi. Acesta este motivul pentru care multe persoane, care spun că se hrănesc într-un mod sănătos și consumă chiar și vitamine nu simt nici o schimbare în bine privind starea lor de sănătate. Alimentația sănătoasă, fără o deparazitare și detoxifiere potrivită a organismului este foarte ineficientă. După spusele Dr. Donald Kelly, o cauză probabilă a îngrășării pot fi paraziții, care sustrag nutrienții din organism, lăsând doar caloriile, iar din acestea corpul dorește din ce în ce mai multe, pentru a compensa lipsa vitaminelor.

Dacă nu facem câțiva pași pentru a ne scăpa organismul de acești paraziți și nu scăpăm colonul de depunerile de toxine, înseamnă că ne otrăvim singuri într-un mod sistematic. Trebuie să curățăm cantitatea de depuneri din colonul nostru – spune Dr. Brian Carpenter – pentru a evita autointoxicarea. Corpul încearcă să asimileze nutrienți prin intestinul gros, dar acesta fiind blocat, nu reușește să asimileze decât resturile de scaun. Toxinele neutralizează enzimele, iar în lipsa acestora nimic nu va funcționa corect în organismul nostru. Abia acum începem să înțelegem de ce 90% din boli îsi au începutul în colon, cauzate de către toxine și lipsa nutrienților la nivelul celular.

Faptele par să susțină opinia doctorului, care spune că astăzi în America de Nord, al treilea motiv pentru care pacienții între 15-44 de ani ajung în spitale sunt probleme sistemului digestiv, iar la pacineții cu vârsta cuprinsă în intervalul de 45-64 de ani acesta este al doilea motiv. (Autointoxicarea crește odată cu înaintarea în vârstă.)

Curățarea este o necesitate pentru fiecare

parazitii-ucigasi-muti 4Cum scriam la începutul acestui articol, aceasta nu este deloc o temă plăcută. Dacă Cititorul a parcurs atent rândurile, probabil că poate avea una dintre cele două reacții în momentul de față: ori crede cu înverșunare că aceste vorbe sunt pur și simplu invenții, din care nu trebuie crezut nimic, ori începe să se simtă ciudat și începe sa nu mai creadă ce stă in spatele acestor fapte dezgustătoare. Este posibil ca nici unul dintre simptomele prezentate să nu-i fie necunoscut. Eu personal când am auzit primele impresii din această temă, mă aflam printre cei care nu au dat crezare și mă gândeam, Doamne! Eu fac baie de două ori pe zi, îmi schimb lenjeria zilnic, mă spăl pe dinți, nu pup pisicile și sunt atent și la ce mănânc, în condițiile astea cum aș putea să am astfel de creaturi îngrozitoare în organism?! Și după aceea am rămas marcat!

Ceea ce în final m-a convins să încerc cura de detoxifiere, a fost faptul că dr. Eva Schlaffer – despre care am amintit la începutul acestui articol, după ce în repetate rânduri am evitat să discut cu ea despre viermii intestinali, mi-a spus odată supărată:

- totuși tu de ce crezi că ești mai special decât restul oamenilor? În lunile trecute mai mulți oameni din cercul meu de prieteni și cunoștințe au încercat cura de detoxifiere și până acum nu a fost nimeni, care să nu găsească lucruri ciudate pe care le-au eliminat în WC! Dacă te vei simți mai bine, îți pot spune că nici eu și nici părinții mei nu am fost diferiți și tu îi știi pe părinții mei, oameni mai centrați pe sănătate decât ei rar se găsesc. Deci dacă crezi că te poți cobora la nivelul oamenilor de rând, a sosit momentul. Poate că tu vei avea dreptate și pe dinăuntru ești curat ca lacrima! Dar dacă nu? Ce ai de pierdut?

- cel mult pot pierde viermii mei – glumeam, dar vă spun sincer că deja în acel moment simțeam furnicături și nu mă mai încredeam în puritatea mea interioară. În primul rând, de o perioadă de timp mă obosesc mai repede decât ar trebui, iar acest lucru pentru mine este inadmisibil, deoarece zilnic trebuie să lucrez între 13-14 ore, altfel nu-mi pot duce la capăt sarcinile zilnice. Însă mintea m-a lăsat baltă de mai multe ori, după 8-9 ore de muncă. O altă ciudățenie, ce mi-am adus aminte este faptul că de câțiva ani nu am putut mânca banane, deoarece mă balonam și aveam niște crampe stomacale foarte puternice. Am mai avut și alte simptome de care vroiam să scap și fără să mă încred complet în cura de detoxifiere am început să consum acest program alcătuit din aproximativ 50 de feluri de plante medicinale.

Nu vreau să intru în amănunte și în detalii, dar foarte repede mi-am dat seama de realitatea cruntă. Au fost zile în care nu-mi mai doream să trăiesc, așa de tare m-a dezgustat orice. Această cură pe bază de plante ține 30 de zile, dar la mine deja după două săptămâni au început să se miște lucrurile. În celelalte două săptămâni care au urmat, în fiecare zi a fost ceva ”recoltă”. Și nu a fost mică fiecare. Între timp dintr-o stare de mirare cădeam într-una de disperare. Elena râdea de mine deorece ea a și ”banda ei” deja erau trecuți de aceste lucruri și toată ziua vorbeau și făceau glume pe seama acestor întâmplări. Astăzi și eu sunt la fel, altfel niciodată nu aveam suficientă putere să scriu acest articol, dar asta mi-a luat un timp de 2-3 luni de zile. În următoarele două luni am continuat lupta detoxifierii, astfel cura mea a durat în total 90 de zile, deoarece după prima lună am mai găsit câțiva oaspeți nepoftiți. Nu doar viermi sunt în corpul nostru, dar și niște chestii negre, verzi sau de culoarea mov, care de obicei iasă din corpul nostru printre crampe mai mari sau mai puțin mari. Ce erau acele chestii și cum ajuns în corpul nici nu vreau să ma gândesc.

Efectele curei sunt pur și simplu uimitoare! În primul rând simțeam că energia mea este infinită, mă simțeam capabil să lucrez chiar și 50 de ore în continuu. Am început iarăși să mănânc banane și nu am nici cea mai mică problemă. După spusele lui Elena, chiar și comportamentul meu a devenit mai plăcut. Un alt lucru care mă bucură este faptul că dimineața după trezire nu am probleme cu vocea, nu sunt răgușit. Căile respiratorii sunt curate și nu mai am secreții în gât. În mod ciudat nici șoldul nu mă mai doare de câteva săptămâni, care din cauza faptului că stau foarte mult pe scaun mă durea de fiecare dată când ridicam ceva mai greu sau efectuam vreo mișcare mai bruscă.

Probleme pot fi prevenite

parazitii-ucigasi-muti 5Deci pe mine m-au convins aceste fapte, de atunci nu mai intru în polemică pe această temă cu Elena, ci iau fiecare pilulă pe care mi-o recomandă. În ciuda faptelor că până acum mă încredeam doar în știința medicală și nu agreeam nici un fel de remediu naturist, acum s-a schimbat lumea, datorită celor experimentate pe pielea mea proprie. Mi-am dat seama că din perspectiva sănătății, mult mai important este prevenirea îmbolnăvirilor, decât tratamentul bolilor. Tratamentul înseamnă că ceva s-a stricat, iar acel ceva în foarte multe dintre cazuri s-a stricat într-un mod ireversibil. Curățarea organismului este primul și cel mai important pas în prevenirea bolilor.

Bineînțeles și pe prietenii mei i-am inițiat în secretele curățirii, iar ei în cunoștința experiențelor mele s-au hotărât să încerce această cură. Fiecare dintre ei a găsit paraziți. Din cel mai vechi prieten de-al meu, timp de trei săptămâni veneau viermii. Cînd a scăpat de primul, care a ieșit din el rupt în două, într-o bucată de 40 și una de 60 de centimetri, așa de tare s-a mirat încât a stat o oră deasupra vasului de WC și se uita la parazit. Până la acel moment el nu a crezut o boabă din povestea cu viermi, și a început programul Clean Inside doar din respect față de prietenia noastră. De atunci așa de tare și-a intrat în mână, că acum face și despre foștii lui chiriași. El are 35 de ani și cel mai mult l-a marcat gândul că acești paraziți ce ravagii puteau să facă în corpul lui. Evident este mult mai marcat faptul că ce puteau să facă, ce boli puteau cauza în continuare dacă nu erau eliminați.

Când m-a vizitat sora mea, de câteva săptămâni, am trimis prin ea detoxifiant pentru toată familia. Chiar și pe bunica am reușit să o convingem să efectueze cura, fapt care mă bucură enorm, deoarece o va ajuta foarte mult, sunt sigur de asta.

Ca și idee de încheiere, aș dori să mai spun că am optat pentru scrierea acestui articol nu doar pentru că tema mi s-a părut interesantă, dar și pentru că din experiențele proprii, dar și ale prietenilor mei, prin prisma celor spuse de către medicii specialiști, majoritatea populației din această țară se confruntă cu aceste probleme, dacă recunoaște sau dacă nu recunoaște acest fapt. De existența paraziților doar un singur lucru poate fi mai periculos – dacă îi lăsăm să-și continue traiul în corpul nostru, acordându-le șansa să strice tot ce-i mai de preț în viața noastră – sănătatea.

Vă rog să luați în considerare această recomandare din partea mea, eu am trecut deja peste acestea, deci știu ce vorbesc. Nu am încercat să colorez acest articol, am prezentat realitatea cu sinceritate, exact în modul în care s-au întțmplat lucrurile. Consider că tot ceea ce am experimentat, îi poate ajuta și pe alții, deoarece toată lumea are doar de câștigat dacă face o curățenie de primăvară. Nu în casa în care locuiește corpul nostru, ci în corpul în care locuiesc sentimentele, gândurile și sufletul nostru. Ce poate fi mai important de atât? Și ce aveți de pierdut? Deja cunoașteți răspunsul.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
Parasic Jr.
Parasic Junior

Solutia perfecta pentru copii in curatirea de paraziti. Fiind foarte eficient, Parasic Junior® este un lichid bun la gust pe care copiilor le place sa-l ia. Este recomandat si pentru adultii care prefera lichidele in locul capsulelor.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
ToxiClean capsule
Capsule ToxiClean

Ajută organismul în procesele de eliminare ale celor mai periculoase metale grele în timpul detoxifierii sângelui, ficatului, rinichilor şi ale altor organe.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0