Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Pătlagina - psyllium

patlagina-psyllium 1

Acţiune farmacologică

Planta este folosită ca şi plantă medicinală. Substanţa activă este glicozidul aucubina, dar conţine şi polifenoli, polizaharide, mucilagii, vitamina C, tanin, siliciu, potasiu, zinc.

Este rudă apropiată cu Pătlagină lată (Plantago major), Pătlagina medie (Plantago media). În industria farmaceutică şi în medicina populară este folosită frunzele acestora.

Pătlagina este un anti-bacterian puternic, anti-inflamator şi cicatrizant, astfel frunzele zdrobite pot fi un remediu pentru muşcături de insecte, în cazul unor arsuri minore. Datorită proprietăţilor anti-bacteriene, anti-inflamatorii este folosit pentru tratarea bolilor inflamatorii ale căilor respiratorii, pentru ameliorarea tusei, şi ca expectorant. Dizolvă mucusul aderent, promovează formarea de spută (secreţia traheobronşică). Acoperă mucoasa membranei şi ameliorează inflamaţia, elimină reflexul de tuse.

Având în vedere lipsa reacţiilor adverse, este folosit cu succes şi în pediatrie. Uneori este folosit ca şi laxativ datorită faptului că miezul se umflă uşor.

Pentru uz extern, în medicina populară, este folosit pentru leziunile superficiale, răni purulente, tăieturi, ulcer care se vindecă greu şi pentru ameliorarea sângerării. Frunzele proaspete de pătlagină sepun pe răni care se vindecă lent: este antiseptic, astringent, închide rana, facilitează coagularea sângelui.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside.

Referinţe:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pătlagină

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Parasic
Parasic

Parasic este un supliment nutriţional pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi ouăle acestora din colon şi din alte părţi ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
Parasic Jr.
Parasic Junior

Solutia perfecta pentru copii in curatirea de paraziti. Fiind foarte eficient, Parasic Junior® este un lichid bun la gust pe care copiilor le place sa-l ia. Este recomandat si pentru adultii care prefera lichidele in locul capsulelor.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0