Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Trăieşte uşor – viaţă fără probleme intestinale

probleme-intestinale 1Denumirea probleme intestinale include diferite tulburări digestive şi alte boli, care pot să ne transforme cu uşurinţă viaţa în coşmar. Nu contează ce fel de probleme avem, din păcate problemele intestinale apar indiferent de circumstanţe: tânăr sau bătrân, bărbat sau femeie; doar o singură modalitate exista prin care putem să ne apărăm, alimentaţia sănătoasă.

În ziua de azi, problemele intestinale afectează din ce în ce mai mulţi. Această tendinţă este cauzată de stilul de viaţă pe care îl urmăm, deoarece ne grăbim să mâncăm, fără să avem grijă ce, aportul alimentelor nevaloroase creşte, astfel introducem multe toxine în corp. În acelaşi timp, nu facem mişcare sau nu este suficient ceea ce facem, ne enervăm uşor, ducem o viaţă sedentară, trăim sub presiune şi stres.

Din păcate, stresul şi viaţa cotidiană sunt factori ce nu putem să excludem în totalitate din viaţa noastră, dar putem să reducem aportul de substanţe toxice prin alimentaţie, precum şi cu exerciţiile fizice putem să facilităm procesele de auto-curăţare ale intestinelor, astfel putem preveni apariţia problemelor intestinale.

Cele mai frecvente probleme intestinale

Cele mai frecvente probleme intestinale, ca şi SCI (Sindromul colonului iritabil), Boala Chron şi Diverticuloza, a căror origine nici în ziua de azi nu este dovedită şi nici medicina nu a găsit un tratament eficient.

În acelaşi timp, multe experienţe şi mărturiile clienţilor dovedesc faptul că există a corelaţie între alimentaţie sănătoasă şi simptomele intestinului, precum şi între curăţarea regulată a intestinului şi problemele intestinale.

Majoritatea problemelor intestinale pot fi evitate, iar cu o dietă conştientă şi cu un stil de viaţă adecvat pot fi tratate uşor. Dacă deja s-a format problema şi experimentăm semne ca şi de exemplu sindromul colonului iritabil, putem să luptăm împotriva aceste simptome neplăcute cu Programul Clean Inside şi cu alimentaţie sănătoasă.

SCI nu este atât de rar, dintre adulţi 1/5 sunt afectaţi. Cauza formării bolii încă nu a fost descoperită, cel mai probabil este vorba despre disfuncţiile colonului. Boala este identificată pe baza simptomelor experimentate: constipaţie permanentă sau diaree, precum şi alternanţa acestora, senzaţia de greaţă în timpul nutriţiei sau chiar după terminarea mesei poate fi un semn dubios.

Boala Crohn este o afecţiune inflamatorie cronică intestinală. Originea bolii este, de asemenea, necunoscută dar – ca şi în cazul sindromului de colon iritabil – la formarea bolii au un rol important obiceiurile greşite de alimentaţie, viaţa sedentară, evitarea curăţării intestinului şi a nutriţiei sănătoasă.

Diverticulita este starea inflamată a colonului. Inflamţia cronică este precedată de starea de diverticuloză, cănd se formează pungi în peretele colonului, unde se blochează fecalele. Este numit o boală tăcută care este foarte periculoasă, deoarece la început este asimptomatică, iar dacă apar primele semne, deja este nevoie de intervenţie chirurgicală. La formarea diverticulitei contribuie pe lângă factorii ereditari şi nutriţia săracă în fibre şi omiterea curăţării intestinului.

Aceste probleme intestinale nu pot fi evitate în orice situaţie, cu toate că la majoritatea cazurilor ajută o curăţare aprofundată a intestinului şi o alimentaţie adecvată. Aceasta înseamnă că pentru a preveni problemele intestinale pe primul loc se află adaptarea unui stil de viaţă sănătos şi conştient.

Cauzele şi complicaţiile problemelor intestinale

Bineînţeles, cauza problemelor intestinale în afara carenţelor de nutriţie poate să fie şi: ereditar, reacţii adverse ale medicamentelor sau alte factori externi (intoxicare, contaminare, etc.). În general, marea parte a problemelor intestinale este cauzată de stilul de viaţă şi de obiceiurile civilizaţiei noastre, care în majoritatea cazurile pot fi prevenite şi pot fi tratate eficient în prima fază, dacă schimbăm modul de viaţă.

Alimentaţia săracă în fibre, aportul scăzut de lichide, cantitatea mare a aditivilor artificiali şi a nutrienţilor nevaloroase, viaţa sedentară toate cresc riscul, dacă numai una dintre ele putem să evităm deja ne aduce schimbări majore, iar dacă schimbăm total modul de viaţă o să avem succes. Ca şi parte a schimbării stilului de viaţă vă recomandăm introduceţi curăţarea regulată a intestinului şi detoxifierea măcar o dată pe an ca şi program pentru menţinerea sănătăţii!

Programul Clean Inside, de exemplu ajută la curăţarea intestinului, astfel puteţi să învingeţi problemele intestinale de orice natură ce stau la baza simptomelor, ca şi diverticuloza sau sindromul de colon iritabil.

Nu este voie să neglijăm problemele ce apar la nivelul intestinelor, în legătura cu digestia, deorece pe termen lung poate să aibă recţii adverse serioase. Intestinele au două sarcini foarte importante în funcţionarea organismului, amândouă au un impact asupra întregului corp. Prima, absorbţia nutrienţilor, astfel alimentarea celulelor, a doua, protecţia corpului împotriva agenţilor patogeni microscopice.

Dacă scade efecienţa absorbţiei nutrienţilor, este ameninţată alimentarea cu energie a organelor, muşchilor, ţesuturilor, ceea ce duce, în mod evitabil, la deteriorarea funcţiei organelor. Pe termen lung, ca şi rezultat pot să apară probleme ale organelor şi boli cronice. Inflamaţiile ce se asociază cu probleme intestinale distrug digestia şi eficienţa absorbţiei, astfel şi pe termen scurt duce la situaţii de carenţă. Pe baza acestora, se poate relata că problemele intestinale şi diferitele tulburări digestive pe termen lung au un impact foarte negativ asupra organismul nostru.

Dacă slăbeşte sistemul de protecţie al organismului, devine slab în faţa agenţilor patogeni. Dacă se distruge echilibrul florei intestinale, imunitatea organismului îşi pierde cea mai importantă bază şi nu poate rezista în faţa milioanelor de viruşi, bacterii din mediul nostru, astfel bolile infecţioase se înmulţesc într-o rată mai mare.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

Cum putem să prevenim problemele intestinale?

probleme-intestinale 2Problemele intestinale pot să apară în orice moment al vieţii noastre, dar este bine de ştiut că indiferent de natura lor, fie sindromul colonului iritabil sau diverticuloza, problemele intestinale pot fi prevenite, precum şi cu ajutorul unui program de curăţarea intestinului, ca de exemplu Programul Clean Inside, pot fi tratate cu eficienţă.

Dacă conştientizăm cauza principală a problemelor intestinale, adică un mod de viaţă neadecvat şi alimentaţia greşită, atunci suntem conştienţi şi de faptul că putem să acţionăm pentru prevenirea acestora.

Una dintre cele mai importante metode de prevenire este menţinerea sănătoasă a tractului intestinal. Este foarte important ca aportul crescut de substanţe toxice şi deşeuri să fie în raport cu accentuarea proceselor de detoxifiere şi de curăţarea intestinului. Există două metode: promovarea proceselor de detoxifiere în fiecare zi, cu ajutorul ceaiurilor de curăţare, consumul legumelor, fibrelor, lichidelor şi multă multă apă pură, cură de curăţare serioasă o dată sau de două ori pe an.

Programul Clean Inside nu numai că elimină substanţele toxice şi paraziţii din intestine, dar şi suplimentează lipsa de fibre, minerale şi vitamine pe parcursul curei.

Exerciţiile fizice nu numai că revigorează circulaţia sângelui şi circulaţia limfatică, dar şi furnizează oxigen corpului, precum şi asigură mişcare intestinală sănătoasă şi dispoziţie bună.

Cu ajutorul acestora, problemele intestinale pot fi eliminate pentru totdeauna, care conferă o viaţă mai echilibrată şi mai sănătoasă, o senzaţie plăcută, vitalitate.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Parasic
Parasic

Parasic este un supliment nutriţional pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi ouăle acestora din colon şi din alte părţi ale organismului.

129 RON
Detalii
Adaugă in cos
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0