Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Rezolvare pentru problemele de constipatie

problemele-de-constipatie 1Când nu ne doare nimic şi ne simţim bine, atunci suntem convinşi că suntem sănătoşi, dar în mod neaşteptat apare o problemă. Pentru un timp mai îndelungat scaunul devine neregulat, sau, din contră, trebuie să vizităm toaleta din minut în minut. De cele mai multe ori considerăm că lucrurile nu sunt grave, şi suntem încrezători că simptomele se vor rezolva în curând, iar problema va dispare la fel de repede, cum a apărut. Dar ce se întâmplă, dacă simptomele persistă şi suferim din ce în ce mai des de durerile cauzate de constipaţia frecventă, de crampe abdominale sau diaree?

Aceasta este constipaţia sau diareea cronică. Poate că sună înfricoşător, dar tocmai din această cauză trebuie să luăm situaţia în serios şi să recurgem cât mai curând la un tratament, deoaerce este vorba deja de o condiţie anormală (patologică) a intestinelor. Dacă nu începem tratamentul, nu numai calitatea vieţii se deteriorează, viaţa noastră insăşi este pusă în pericol. De multe ori nu apelăm la ajutor în privinţa acestei probleme intime din cauza ignoranţei sau a timididăţii, eventual doar menţionăm problema unor prieteni sau rude. Ceea ce este greşit, pentru că astfel ne neglijăm sănătatea. Iar acest lucru nu va avea efecte doar asupra calităţii vieţii noastre, dar se poate întâmpla ceva mult mai grav, apariţia tulburărilor digestive. În multe cazuri apar şi complicaţii precum hemoroizii sau alte boli grave ca cancerul, diverticuloza, inflamaţii intestinale, colita ulcerativă, alergii etc.

Trebuie să înţelegem, că constipaţia sau diareea va fi cu atât mai greu de tratat, cu cât persistă mai mult, şi din acest motiv trebuie să apelăm din timp la medic.

În lupta cu constipaţia Clean Inside poate fi o soluţie foarte bună. Programul Clean Inside este una dintre cele mai eficiente şi mai sigure metode de combatere a constipaţiei. Clean Inside fibre are o compoziţie ideală, deoarece conţine fibre solubile şi insolubile de o calitate superioară, care asigură sănătatea colonului. Sprijină blând procesele naturale de excreţie:

  • simptomele constipaţiei se ameliorează sau chiar dispar
  • reprezintă uşurare şi în caz de hemoroizi

Constipaţia acută şi constipaţia cronică

Care este diferenţa dintre cele două? Vom explica cu exemple concrete. Cunoaştem din propria experienţă situaţiile, când petrecem un timp mai îndelungat departe de căminul nostru – datorită unor călătorii de afaceri sau concedii – şi timp de câteva zile nu avem scaune. Cauza poate fi de ordin psihic sau problema se poate datora unor medicamente, decalajului de fus orar sau perturbării bioritmului. De obicei este doar o condiţie temporară ce dispare odată cu încetarea circumstanţelor determinante, sau chiar mai devreme. În acest caz este vorba de constipaţia acută şi nu există nici un motiv de îngrijorare.

Alteori însă problema persistă timp mai îndelungat şi nu sesizăm nici o ameliorare în starea noastră. În aceste cazuri trebuie să facem demersuri în interesul sănătăţii noastre, să acceptăm faptul că suferim de constipaţia cronică pe care noi înşine ne-am provocat-o. În apariţia constipaţiei cronice poate juca rol abţinerea voluntară de la defecaţie, alimentaţia inadecvată sau sedentarismul. De asemenea, poate fi provocată de modul incorect al defecaţiei, de tulburările acesteia, care sunt, de obicei, consecinţele coordinării ineficiente ale musculaturii pelvine. Tulburările tranzitului intestinal pot cauza modificări ale colonului care pe-alocuri poate da naştere la nişte dilataţii în formă de saci. În aceste formaţiuni resturile alimentare pot fi reţinute timp de mai mulţi ani, reprezentând sursa unor substanţe periculoase şi toxice care otrăvesc constant întregul organism.

Constipaţia cronică ne intoxică

Poate părea incredibil, dar constipaţia cronică este o condiţie patologică, insidioasă a colonului. Este insidioasă, pentru că iniţial nu cauzează alte simptome în afară de defecaţia greoaie şi câteodată dureroasă. Însă există situaţii, când substanţele toxice – care în mod normal se elimină din intestine prin scaune – se acumulează în colon, ajung în circulaţia sanguină, iar de aici se răspândesc în toate organele noastre. Astfel „depozitarea” îndelungată duce la auto-intoxicaţia organismului. Aceasta este însoţită de cefalee, fatigabilitate, tulburări de concentrare şi slăbirea sistemului imunitar. Scade numărul bacteriilor „bune”, adică al microorganismelor benefice din intestine, şi se înmulţesc diferitele tipuri de fungi. Astfel se reduce producţia vitaminelor B1, B2, B12 şi K şi a altor substanţe esenţiale de care organismul are nevoie. Ca şi consecinţă, apar probleme ale pielii, tulburări neurologice şi de coagulare.

Efectele toxice pot persista câteva decenii, şi datorită slăbirii sistemului nostru imunitar apar boli cardiace, renale, hepatice şi pancreatice. Modificările patologice apar şi la nivelul colonului sub formă de inflamaţie, polipi, hemoroizi, eventual tumori.

Tratamentul constipaţiei

De multe ori este uşor de demonstrat că constipaţia şi cauzele constipaţiei sunt strâns legate de stilul de viaţă incorect. Alimentele noastre conţin foarte puţine fibre, nu consumăm suficiente lichide şi ne mişcăm prea puţin. Printre cauze mai putem număra situaţiile frecvente de stres, defecaţia neregulată şi, în special, abţinerea voluntară de la defecaţie. Mulţi consideră că problema poate fi rezolvată cu ajutorul laxativelor, ceea ce într-adevăr poate ajuta momentan, dar ulterior poate duce la apariţia unor boli serioase.

Constipaţia poate fi tratată mai ales printr-o alimentaţie corectă. Să ne schimbăm obiceiurile alimentare cât mai curând posibil, să consumăm cantităţi suficiente de fibre, lipide de calitate superioară şi să bem suficiente lichide. Dacă consumăm suficiente fibre, tranzitul intestinal şi defecaţia devin regulate iar datorită lichidelor scaunele devin mai moi. Lipidele de calitate protejează intestinele, care vor fucţiona mai sănătos. Dieta noastră ar trebui să conţină suficiente cereale integrale şi produse de panificaţie obţinute din făină integrală, respectiv leguminoase, legume şi fructe – pot fi şi fructe uscate (detalii aici). Să evităm consumul băuturilor dulci, să bem doar apă pură. Să ne obişnuim cu utilizarea exclusivă de uleiuri vegetale, cele mai adecvate fiind uleiul de măsline, rapiţă, in, seminţe de dovleac etc. presate la rece. Dacă ne mişcăm suficient, intestinele funcţionează mai bine, ceea ce contribuie la vindecare.

Când este recomandat Programul Clean Inside?

Este un preparat ideal pentru prevenirea tulburărilor digestive, ne protejează de diferitele boli cauzate de constipaţia cronică. Programul Clean Inside este una dintre cele mai eficiente şi mai sigure metode în lupta cu constipaţia, însă Programul Clean Inside nu este recomandat în caz de diaree. Prima dată trebuie să vindecăm diareea, abia ulterior putem începe detoxifierea colonului şi a întregului organism. Programul Clean Inside (Clean Inside fibre, Parasic, Slim Tea) are compoziţie ideală deoarece conţine fibre solubile şi insolubile de o calitate superioară. Au efecte foarte benefice şi au grijă de sănătatea colonului. Datorită celorlalţi componenţi ai săi:

  • sprijină procesele naturale de excreţie
  • protejează mucoasa intestinală de iritaţia nedorită a substanţelor toxice şi cancerigene
  • reduce riscul cancerului colorectal
  • oferă protecţie împotriva diferitelor boli, reduce riscul diverticulozei, colitei, colitei ulcerative etc.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
Flacon Shaker
Flacon Shaker

Flaconul GStack este compact și subțire, oferă cantitatea necesară pentru suplimentul nutritiv – datorită formei rotunjită flacoanele GStack nu deteriorează interiorul genților. Plecați din oraș? Luați cu voi un flacon GStack, este perfect pentru suplimente nutritive după antrenament sau pentru produsele NaturalSwiss. Astfel, imediat puteți beneficia de un shake regenerator în fiecare zi a săptămânii

46 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul ToxiClean
Program ToxiClean

Programul de detoxifere ToxiClean a fost dezvoltat în aşa fel, încât administrat împreună cu programul Clean Inside să aibă un efect de curăţare şi de dezintoxicare şi mai eficient asupra organelor interne, pentru sănătatea zilnică.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0