Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Pulberea Pau D'Arco (Tabebuia heptaphylla)

Pulberea Pau D'Arco 1Pau d'Arco crește în zonele din nordul Argentinei și în partea de nord a Mexicului1. Numai scoarţa interioar se utilizează ca și medicament.

Utilizare: Pau d'Arco este bine cunoscut în calitatea de agent antibacterian și antiviral2. Detoxifiează sângele, este eficient în utilizarea pentru orice infecţie, poate fi folosit şi în tratamentul de boli inflamatorii intestinale, ulcere, si tumori3. Participă la funcționarea corectă a ficatului4.

Rezultatele cercetărilor: Componenta principală a pulberii Pau d'Arco este lapacholul. Cercetările arată că lapacholul pare să fie eficient în distrugerea celulelor canceroase5. Scoarţa Pau d'Arco este utilizat în infecţii fungice, diferite candidoze, tusele tipice fumătorilor, negi şi acnee6. Proprietăţile anti- microbiene ale componentelor active au fost demonstrate în mai multe teste clinice. Aceste componente active s-au dovedit a fi eficiente contra bacteriilor și fungilor- cum ar fi Candida, Staphylococcus, Streptococcus – deasemenea eficiente în tratamentul tuberculozei, pneumoniei şi a dizenteriei7. Și-a dovedit de asemena efectul împotriva unei varietăti de paraziţi - inclusiv a malariei, schistosomiazei și trypanosomiaze8.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Parasic®.

Referinţe:
1. http://www.answers.com/pau d’arco
2. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 105.
3. Ibid.
4. Ibid.
5. http://www.herbalremedies.com/paudarco.html
6. Ibid.
7. http://www.rain-tree.com/paudarco.htm
8. Ibid.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Parasic®.

NaturalSwiss =
Produse în total:
0