Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Scorţişoara (Cinnamomum zeylanicum)

Scorţişoara 1Scorţişoara este una dintre cele mai vechi condimente din lume. A fost folosită în scopuri medicinale încă din anul 2700 î.Hr. de către egiptenii antici şi herbalişti chinezi1. Scoarţa copacului Cinnamonum, care creşte în insulele Indiei de Vest şi în Asia, este utilizată în medicină2.

Utilizare: Scorţisoara reduce diareea şi greaţa, este benefică împotriva congestionării şi ajută la digestia grăsimilor3. O componentă a uleiurilor volatile ale scorţişoarei, cinnmaldehida, are proprietăţi antibacteriene şi antifungice4. Scorţişoara mai poate fi utilizată în caz de flatulenţă, reumatism, afecţiuni renale şi dureri abdominale5.

Rezultatele cercetărilor: Studiile pe animale au demonstrat efectul carminativ al scorţişoarei6. Studii similare au arătat, de asemenea, că scorţişoara ucide agenţii patogeni precum fungile, virusurile, bacteriile şi larvele de paraziţi. Într-un experiment s-a constatat o ameliorare a candidozei bucale la trei din cele cinci persoane participante la test la administrarea timp de doar o săptămână a unui preparat din scorţişoară7.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea®.

Referinţe:
1. The Complete Guide to Natural Healing, International Masters Publishers, AB. ©2000, 6:14.
2. Ibid.
3. Balch, Phyllis and Balch, James. Prescription for Nutritional Healing, 3rd ed., Avery Publishing, ©2000, pg. 94.
4. PDR For Herbal Medicines, 3rd edition, Thompson PDR, ©2004, pg. 200.
5. Peirce, A. The American Pharmaceutical Association Practical Guide to Natural Medicines, William Morrow and Company, Inc., ©1999, pg. 175.
6. Ibid.
7. Ibid.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Slim Tea®.

NaturalSwiss =
Produse în total:
0