Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog


Stevia (Stevia rebaudiana, dragomir, măcrişul-cucului)

stevia 1Stevia este o plantă din genul Rumex, familia Polygonaceae. Există aproape 150 de speci1, dintre aceştia doar Stevia rebaudiana are efect de indulcire intensă2. Iniţial provine din America de Sud, iar în zilele noastre este cultivată în multe părţi ale lumii. Se poate cultiva cu succes şi acasă, este „o fabrică adevărată de zahăr”, deoarece în condiţii optime, frunzele de gust dulce cresc încontinuu.

Utilizarea: Stevia este unul dintre cei mai eficienţi îndulcitori, datorită glicozidelor derivate din stevia (steviozide) ce se găsesc în frunze, este de treisute de ori mai dulce decât zahărul3. Deoarece,compoziţia substanţelor active nu se schimbă la uscare sau sub influenţa temperaturii ridicate, utilizarea industrială şi la domiciuliu este foarte variată. Ca şi un substituent al zahărului se poate regăsi în dulciuri, siropuri, gemuri, sucuri şi în guma de mestecat, astfel putem să îndulcim ceaiul sau cafeaua preparată de noi.

Rezultatele cercetărilor: Stevia, spre deosebire de multe substituente de zahăr nu dăunează intestinelor4 şi nu disturbă procesele metabolice5. Reduce hipertensiunea arterială6, protejează flora intestinală, are proprietăţi anti-inflamatorii eficiente, desinfectează cavitatea bucală, previnea formarea plăcilor, astfel înlătură incidenţa cariilor dentare7. Luptă cu succes împotriva bolilor fungice, de asemenea, este eficinet în caz de Candida8. Deoarece, are un conţinut zero de calorie9, poate fi folosit perfect în timpul curelor de slăbire. Reglează nivelul de zahăr din sânge, astfel diabeticii se pot bucura de dulce fără consecinţe10. Este recomandat aportul de 4mg/kg/greutate corporală/zi11.

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside.

Referinţe:
1. http://faculty.ucc.edu/biology-ombrello/POW/Stevia.htm
2. http://healthyeating.sfgate.com/stevia-explained-9691.html
3. http://www.sciencedaily.com/releases/2012/05/120531102334.htm
4. Jeppesen PB, Gregersen S, Poulsen CR, Hermansen K, ”Stevioside acts directly on pancreatic beta cells to secrete insulin: actions independent of cyclic adenosine monophosphate and adenosine triphosphate-sensitive K -channel activity”. Metabolism, n. 9 vol. 2, page 208-14, 2000
5. http://www.livescience.com/39601-stevia-facts-safety.html
6. http://www.revista-vitalitas.com/plante-medicinale/stevia
7. http://www.gbt-ursprung.at/gbt/projekte/stevia/en/karies.htm
8. http://www.prweb.com/releases/2005/09/prweb289807.htm
9. http://jscms.jrn.columbia.edu/cns/2009-03-17/solash-steviasweetener.html
10. FDA (Food and Drug Administration)
11. JECFA 2009

Această plantă medicinală se regăseşte şi în produsul nostru Clean Inside.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Slim Tea
Slim Tea

Este o combinaţie de 13 plante medicinale special selectate. Ajută la funcţionarea normală a intestinelor şi apariţia regulată a defecaţiilor. Nu conţine cofeină.

89 RON
Detalii
Adaugă in cos
Fibrele Clean Inside
Fibra CleanInside

Supliment nutritiv pe bază de fibre pentru curățarea colonului, cu ajutorul fibrelor curăţă intestinul gros de depunerile acumulate şi previne formarea noilor depuneri.

155 RON
Detalii
Adaugă in cos
Swiss DigestFX
Swiss DigestFX

Capsula Swiss DigestFX® conține enzime naturale, care administrate în timpul meselor ajută la digestie și la prevenirea multor probleme digestive, ca și balonarea, flatulență, crampe, gaze, arsuri stomacale, digestie lentă, iritații sau alte tulburări digestive.

145 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0