Dr. Csaba Podlupszki Autor: Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog

Tulburări digestive

tulburari-digestive 1Pâinea, carnea şi legumele, toate le consumăm într-o formă în care organismul e incapabil să le utilizeze în mod corespunzător. Mâncarea şi băutura trebuie defalcate în molecule de substanţe nutritive mai mici înainte de a fi absorbite şi să ajungă prin fluxul sanguin la celulele corpului. Prin procesul de digestie alimentele şi băutura se descompun în ingrediente minore, astfel hrânesc celulele organismului, care furnizează energie pentru operaţiunile zilnice ale corpului.

Digestia implică amestecarea alimentelor, trecerea lor prin tractul digestiv, şi la final, descompunerea moleculelor mai mar în molecule mai mici. Tulburările digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentaţiei nesănătoase ale societăţii noastre moderne. Numai în SUA 60-70 de milioane de oameni sunt afectaţi de această stare cu simptome nelpăcute asociate. În general, aceste tulburări sunt rezultatele directe ale colonului contaminat, prezenţa paraziţilor intestinali, lipsa bacteriilor benefice, aportul insuficient de fibre şi funcţionarea lentă a enzimelor digestive.

Cauza fizică a tulburărilor digestive

Cauzele care stau la baza problemelor digestive pot fi mai multe feluri, cu toate că este vorba de bacterii, infecţii, diferite medicamente sau de o afecţiune cronică, simptomele de probleme digestive zilnice nu sunt doar neplăcute dar şi crează obstacole majore celor care suferă de această boală.

Tulburările digestive frecvente includ gaze intestinale, balonarea, arsuri la stomac, digestie insuficientă, SCI, în unele cazuri constipaţia şi diareea. Dacă aceste simptome mai blânde, care sunt semne de avertizare ale corpului, nu sunt tratate prin schimbarea alimentaţiei şi cu curăţare internă în mod regulat, în cele din urmă pot să cauzeze probleme de sănătate mult mai grave.

Pe lângă tulburările digestive mai serioase, de asemenea, pot să apară ca şi simptome de însoţire, de exemplu, obosela, tulburări de somn, ameţeli sau chiar nevoia permanentă de a urina.

Mai mult de o treime dintre oameni sunt afectaţi

Tulburările digestive funcţionale, pe baza datelor statistice, afectează aproximativ 30-40% din populaţie, cu toate că nu există nici o persoană care nu s-a confruntat cel puţin de câteva ori cu simptome similare.

Dacă doriți să citiți articole referitoare la acest subiect, faceți clic pe cuvintele cheie: Constipaţie | Detoxifiere | Diaree

De asemenea, se poate remarca fatul că sistemul digestiv este un sistem de organe cu o structură complexă. Fiecare parte are o sarcină importantă. Prin urmare, este foarte importantă ca funcţionarea lor să fie controlată şi coordonată. Sistemul digestiv serveşte mai multe funcţii importante:

Rădăcina problemei este că mulţi dintre noi preferă să încerce o varietate de remedii populare, cu toate acestea tratarea tulburărilor digestive, din păcate, nu este aşa de simplu. Diferite medicamente pentru a uşura evacuarea bilei, antiacide, laxative şi alte medicamente fără prescripţie medicală, uneori fac mai mult rău decât bine, cea mai bună soluţie este, prin urmare, adaptarea unei diete adecvate, curăţarea intestinală şi schimbarea alimentaţiei.

Alimentaţie adecvată pentru îmbunătăţirea bunăstării!

La baza tratarea problemelor digestive se află găsirea unui regim alimentar adecvat. Cu eliminarea problemelor proporţional se îmbunătăţeşte bunăstarea, din punct de vedere fiziologic, dar şi datorită faptului că se ameliorează simptomele neplăcute.

Astfel, putem să afirmăm faptul că indiferent de caz, fie acut sau cronic, primul şi cel mai important pas este să adaptăm o nutriţie adecvată, alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă potrivit. Scopul acestei schimbări este să echilibrăm funcţiile vegetative ale organismului, să rezolvăm balonarea.

Merită să renunţăm la cafea, ceai negru, în schimb, poate fi o decizie bună dacă diluam sucul de fructe, de asemenea, dacă unele fructe şi legume nu le consumăm imediat după mese, doar mai târziu, după 1-2 ore.

Iar pentru cină să alegem alimente mai puţin bogate în fibre, deoarece s-ar putea că aceste alimente simple cauzează neplăcerile de noapte, pentru că în timpul nopţii provoacă procese de fermentaţie şi de putrefacţie, în urma cărora pot să apară crampe puternice, balonare şi diaree.

Astfel, să evităm agravarea bolii!

Aşa cum am menţionat mai devreme, toată lumea se confruntă pe parcursul vieţii de câteva ori cu probleme digestive. Desigur, nu trebuie să consultăm imediat cu medic specialist dacă este vorba de simptome temporare, o curăţare intestinală blândă, un pic de atenţie şi trecem peste ce a fost mai greu.

În cazul simptomelor persistente sau recurente sau în cazul în care starea de sănătate se agravează trebuie consultat, în cât mai scurt timp posibil, cu un medic specialist pentru a exclude problemele organelor interne şi ajută în stabilirea unei diete adecvate.

În mod implicit, este recomandat să excludem din alimentaţie grâul, orzul, secara, ovăzul şi orezul. Aceste produse alimentare de bază pot fi înlocuite perfect cu cartofi, făină de porumb, hrişcă, grâu dur sau cu mei. În plus, să consumăm broccoli proaspăt, morcovi, sparanghel, sfeclă roşie şi fasole verde, sau fructe precum, mere şi pere, banane. În acelaşi timp, să evităm condimentele picante, zahărul, băuturile carbogazoase şi fructele citrice acre ca şi mandarină sau lămâie. Să reducem la minim consumul de lapte, iar în schimb să optăm, bineînţeles moderat şi cu prudenţă, la produse de lactate fermentate.

Primul pas: detoxifierea

În orice caz, baza unei schimbări adecvate de stil de viaţă este excluderea problemelor de sănătate ale organelor interne şi o detoxifiere completă, prin care se elimină din organism substanţele toxice, sistemul digestiv devine eliberat, în plus, devenim mai relaxaţi, mai sportivi!

Primul pas pentru a îmbunătăţi digestia este să curăţăm colonul, pentru a restabili funcţionarea normală a intestinelor. Dacă colonul scapă de toxinele depozitate, putem deveni mai energici, iar simptomele neplăcute se ameliorează. Iar dacă organsmul va putea utiliza mai eficient nutrienţii, nu vom mai suferi de senzaţia continuă de foame. Astfel, un program de detoxifiere perfectă nu numai că elimină simptomele neplăcute de tulburări digestive, dar poate să fie primul pas al unei cure de slăbire întărziate, deoarece mulţi relatează faptul că au dobăndit un abdomen mai plat şi au scăpat de câteva kilograme în plus.

Nu întărziaţi, scăpaţi cât mai repede de simptomele neplăcute şi de kilogramele în plus! Se cunosc multe metode eficiente de detoxifiere: în acest lucru ne ajută şi Programul Clean Inside, despre care puteţi să citiţi mai multe dacă daţi un clic pe link.

Pe baza căutării anterioare vă recomandăm următoarele produse.
Flora Protect Jr.
Flora Protect Jr.

Flora Protect Jr.® este un supliment probiotic sub formă de comprimate masticabile, naturale, fără zahăr, cu gust de fructe de pădure, care conține patru specii de bacterii probiotice, pentru a ajuta echilibrarea florei intestinală a copiiilor.

115 RON
Detalii
Adaugă in cos
Programul Clean Inside
Program CleanInside

Programul de curățarea intestinelor Clean Inside se compune din trei produse, pe care le- am dezvoltat special pentru curăţare cea mai complexă şi cea mai naturală a colonului.

299 RON
Detalii
Adaugă in cos
Fibrele Clean Inside
Fibra CleanInside

Supliment nutritiv pe bază de fibre pentru curățarea colonului, cu ajutorul fibrelor curăţă intestinul gros de depunerile acumulate şi previne formarea noilor depuneri.

155 RON
Detalii
Adaugă in cos
NaturalSwiss =
Produse în total:
0